Altruist dermatologist sunscreen

0 Comment
altruist

Goede zonbescherming is zo belangrijk! Het weer is af en toe onvoorspelbaar in Nederland maar in het voorjaar en de zomer heb ik standaard een fles of tube zonnebrandcrème in de buurt. Ook voor een middag terras heb ik een klein flesje bij mij. Vandaag laat ik een nieuw merk zien!

Dit is Altruist Dermatologist Sunscreen. Zoals zij zelf zeggen, maken zij de allerbeste bescherming tegen UV-schade eindelijk betaalbaar. Dit sunscreen is ontwikkeld door twee bevlogen experts met de missie om huidkanker vanaf zeer jonge leeftijd te helpen bestrijden. De opbrengsten worden ingezet voor kwetsbare kinderen in Afrika die lijden aan albinisme.

altruist

 

Andrew Birnie, vooraanstaand dermatoloog en huidchirurg in Canterbury en de Nederlandse econoom David Westerbeek van Eerten leren elkaar kennen tijdens het surfen in Zuid-Afrika. Het zijn twee idealisten die elkaar vinden in hun passie: de preventie van huidkanker in de toekomst voor zoveel mogelijk mensen. Samen ontwikkelen ze de allerbeste bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon voor een betaalbare prijs. Ze steken al hun vrije uren in het project en maken gebruik van hun goede relaties om zo de kosten voor productontwikkeling zo laag mogelijk te houden. Doordat ze geen winstoogmerk hebben, komt Altruist voor de beste prijs op de markt.

Naast een goed product is het ook belangrijk om voldoende te smeren. Voor je gezicht wordt aangeraden om de hoeveelheid van een theelepel te gebruiken en voor het lichaam een borrelglas vol.

Altruïst heeft op dit moment twee producten, een met SPF 30 en een met SPF 50.

altruist

Ingrediënten SPF 30

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Salicylate, Ethylhexyl Stearate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Glycerin, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Titanium Dioxide (nano), Cyclopentasiloxane, Aminomethyl Propanol, Tris-Biphenyl Triazine (nano), Phenoxyethanol, Sodium Cetearyl Sulfate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Panthenol, Silica, Piroctone Olamine, Caprylyl Glycol, Decyl Glucoside, Diethylhexyl Sodium Sulfosuccinate, Tetrasodium EDTA, Titanium Dioxide, Disodium Phosphate, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Xanthan Gum, Silver Chloride.

Ingrediënten SPF 50

De ingrediëntenlijst kon ik zo snel niet vinden maar ik ga ervan uit dat dit ongeveer hetzelfde moet zijn als de SPF 30 maar dan een hogere hoeveelheid aan chemische filters.

Zoals je kunt zien in de ingrediëntenlijst wordt hier wel gebruik gemaakt van nanotechnologie. Dit betekent dat deze stoffen sneller het lichaam binnen kunnen komen. Jetske Ultee heeft meerdere (goede!) artikelen over zonbescherming geschreven.

Goed doel!

Een flacon Altruist = gratis zonnebrandcrème voor een albinokind in Afrika. Altruist werkt samen met de goede doelen organisatie Stichting Afrikaanse Albino’s dat kinderen met albinisme in Afrika een beter leven biedt. Deze kinderen hebben door hun lichte huid veel te lijden van de felle Afrikaanse zon en hebben een zeer hoog risico op het ontwikkelen van huidkanker op jonge leeftijd. Altruist geeft voor elke verkochte flacon in Nederland gratis een flacon zonnebrandcrème aan een albinokind in Afrika. Hiermee worden duizenden kinderen met albinisme in Afrika geholpen om hun zongevoelige huid te beschermen.

Wat vind ik van Altruist Dermatologist Sunscreen?

Toen ik van de producten hoorde, was ik razend benieuwd. Goede zonbescherming en een goed doel steunen? Ik ben voor!

De formules zijn parfum- en parabenenvrij, hypoallergeen en niet-comedogeen. Ik heb de producten getest en ik heb ze ook gebruikt op Emma en Olivia. Ze smeren absoluut fijn uit. De SPF 50 is iets dikker maar in de praktijk werkte het net zo prettig. Ik smeer heel regelmatig dus wij zijn allemaal niet verbrand. Maar goed ik ga dat natuurlijk ook niet afwachten dus ik zeg enkel iets over de formule en die is fijn.

Ik kwam er pas later achter dat er gebruikt is gemaakt van nanotechnologie. En daardoor heb ik toch een dubbel gevoel bij deze producten. Volgens mij is smeren altijd beter dan niet smeren. Zeker als je wat langer in de zon zit. Maar voor de kinderen gebruik ik toch liever een zonproduct met minerale filters of chemische filters zonder nanotechnologie. Just to be safe….

altruist

De producten van Altruist zijn o.a. verkrijgbaar bij DA drogist. SPF 30 (200 ml) kost €7,99 en SPF 50 (100 ml) kost €6,99.

 

Ken jij Altruist Dermatologist Sunscreen al?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf ter beschikking zijn gesteld.

0 Comments

Leave a Comment