Arc en Sels Day Cream | Review

15 Comments

Lieverds!

Ahh wat is het heerlijk weer hè! Ik ben zo blij dat we nog een weekje zomer krijgen. Ik ben nog niet toe aan de herfst en de winter hoor.

Vandaag heb ik weer een review voor jullie. Een crème waar ik echt heel enthousiast over ben!

Ik heb het over de Arc en Sels Day Cream. Zoals je op de foto ziet, een crème voor “mature skins”.

Hmmm dacht ik, is mijn huid dan al zo rijp dat ik nu dit soort crèmes moet gaan gebruiken? Ik heb mij niet laten misleiden door de verpakking en ook de ingrediënten bekeken natuurlijk.

Arc en Sels Day Cream

Arc en Sels

Nog even kort over dit merk. Heel eerlijk, ik kende dit merk helemaal niet. Ik heb er nooit wat over gelezen of gehoord. Maar Arc en Sels blijkt dus een Frans merk te zijn. De producten worden met de hand gemaakt met respect voor de natuur en menselijke waarden. De producten worden geproduceerd door lokale vrouwencoöperaties en kleine boerenondernemingen zoals in Marokko, Burkina Faso, Benin, Madagaskar, Egypte en Jordanië.

Arc en Sels betaalt kleine producenten eerlijke prijzen, waardoor de kleinschalige traditionele landbouw economisch rendabel wordt en de lokale bevolking en het milieu worden ondersteund.

Arc en Sels is biologisch gecertificeerd door ECOCERT. De producten van Arc en Sels zijn heel puur en bevatten een zo hoog mogelijk percentage biologische ingrediënten.

Arc en Sels gebruikt géén SLS, geen minerale olie, geen propylene glycol, geen parabenen, geen phenoxyethanol, geen nanodeeltjes, geen siliconen, geen PEGs, geen GMO’s, geen synthetische kleuren, geen parfum en andere schadelijke ingrediënten. Bovendien wordt het niet op dieren getest.

Het klinkt allemaal weer heel goed!

Op naar de crème….

Arc en Sels Day Cream

De pot is verpakt in een kartonnen doosje. Niet veel poespas. Dat hoeft wat mij betreft ook niet. Natuurlijk houd ik van een mooie verpakking maar uiteindelijk gaat het erom wat erin zit. In het doosje zit een glazen pot en een spateltje. De pot heeft een inhoud van 50 ml. Vrij gangbare inhoud dus.

Arc en Sels Day Cream

Als je de pot openmaakt, zit er nog een plastic hoesje wat de crème net even wat beter afsluit.

Arc en Sels Day Cream

Dit zijn de ingrediënten:

Rosa Damascena Flower Water, Opuntia ficus-indica zaad olie, Argania spinosa kernel olie, Cetearyl olivate, Sorbitan olivate, Glycerine, butyrospermum parkii boter extract, rozenpelargonium olie, aqua, tocoferol, benzylalcohol, salicylzuur, glycerine, sorbinezuur, natriumhydroxide, citroenzuur, citronellol, geraniol.

Ik licht weer de eerste vier ingrediënten toe. Daar zit toch het meeste van in.

Rosa Damascena Flower Water

In deze crème is 100% biologisch rozenwater gebruikt. Het is een tonifiërende en reinigende natuurlijke lotion voor je huid. Het kalmeert, verzacht, reinigt, dringt diep in de huid en herstelt de pH-balans en het verfijnt de poriën. Dit is in ieder geval wat Arc en Sels zegt. Maar ook andere websites geven de heilzame werking van rozenwater aan. Het is dan belangrijk dat er geen andere toevoegingen zijn gebruikt bij de productie ervan. Aangezien dit op biologische wijze is verkregen ga ik daar ook vanuit. Ik heb de site van Environmental Working Group (dit is een onafhankelijke database) bekeken en dit ingrediënt is niet schadelijk (low hazard).

Opuntia ficus-indica zaad olie

In deze crème zit eerste, koud geperste olie van biologisch cactusvijgzaad. De olie is extreem rijk aan vitamine E en sterolen, die beide buitengewone eigenschappen bezitten die de huid beschermen tegen vrije radicalen.
Bovendien is cactusvijgolie rijk aan essentiële vetzuren die de huid beschermen tegen uitdroging, de hydratatie verbeteren, het verouderingsproces vertragen, rimpels en donkere vlekken verminderen en voorkomen.
Cactusvijgolie bevat 82-92% oliezuur en linolzuur, 9-16% palmitinezuur en 1-2% stearinezuur.

Arc en Sels Day Cream

Argania spinosa kernel olie

Biologische arganolie revitaliseert de huid en geeft nieuwe impulsen aan vitale celfuncties. De natuurlijke huidbarrière wordt hersteld en vrije radicalen worden geneutraliseerd, waardoor huidbeschadigingen zoals rimpels en rosacea worden tegengegaan.

Cetearyl olivate

Afkomstig van olijfolie. Dit is een natuurlijk middel om de oliën te kunnen mengen (emulgeren) in cosmetica.

Verder zie ik ook benzylalcohol op de lijst staan. Dan beginnen bij mij altijd de alarmbellen te rinkelen. Ik ben namelijk best gevoelig voor alcohol in cosmetica. Mijn huis is gevoelig en reageert er niet altijd goed op. Overigens staat dit ingrediënt best wel laag op de lijst. Het is dus zeker geen hoofdingrediënt. Benzylalcohol komt van nature voor in etherische oliën. Ik ga er dan ook vanuit dat het daarom apart is opgenomen. En niet los is toegevoegd.

En wat vind ik er nou van?

Uiteraard heb ik de Arc en Sels Day Cream uitgebreid getest. De crème lijkt vol maar smeert heel makkelijk uit op mijn huid. Ik gebruik uiteraard het spateltje om de crème uit de pot te halen. Omdat het nu vrij warm is en mijn huid in de zomer wat vetter is, gebruik ik deze crème in de avond. Er staat day cream op de verpakking maar ik ben lekker eigenwijs en gebruik hem gewoon voordat ik ga slapen. Ik zou niet weten waarom dat niet zou kunnen. Er zit geen SPF in dus volgens mij prima als je hem ‘s avonds wilt gebruiken.

De crème heeft echt een heerlijk natuurlijke geur. Hij ruikt naar rozen! Ik vind die geur heel rustgevend.

Arc en Sels Day Cream

Ik heb hem zo’n twee weken getest en ik heb er geen irritaties van gekregen. Ik heb echt het gevoel dat hij mijn huid rustiger maakt en onzuiverheden ook vermindert en verzacht. Ik was zo eigenwijs geweest om wat zuivelproducten te eten van het weekend. Een vriendinnetje had heerlijk gekookt met een gorgonzola roomsaus. Ik heb er echt van genoten maar het resultaat was dat ik de volgende dag twee grote pukkels voelde opkomen (mijn lever breekt melkeiwit en melksuiker slecht af, daar hebben veel Aziaten last van).

Echt van die dikke, onderhuidse pukkels links en rechts naast mijn kin. Maar ik heb het gevoel dat die crème heeft geholpen om de zwelling te verminderen. ‘s Avonds smeerde ik gewoon de crème op en de volgende dag was de zwelling echt minder en ze zijn ook niet echt naar boven gekomen. Sorry voor het vieze verhaal maar ik moest het even kwijt om mijn verhaal te onderbouwen :-).

Verder voelt mijn huid zacht en vol aan als ik wakker word. Ja, ik ben echt heel enthousiast! Ik denk zelfs dat hij in de winter nog beter tot zijn recht komt omdat mijn huid dan ook vochtarm is. Ik ben benieuwd naar de andere producten van Arc en Sels!

Als ik een klein minpuntje mag benoemen. Ik vind het jammer dat het in een pot zit. Ik ben zelf een grote voorstander van zo’n pompflacon. Net wat hygiënischer voor mijn gevoel. Alhoewel een glazen pot weer makkelijk de glasbak in kan….

Arc en Sels Day Cream

De crème is verkrijgbaar via The Green Beauty Shop en kost 44,89 voor 50 ml. Dat is zeker niet goedkoop maar ik vind hem het geld zeker waard.

 

Wat vind jij van de Arc en Sels Day Cream? Is het iets voor jou?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

15 Comments
 • Claudia

  Beantwoorden

  Ja Eva dat heb ik nou ook als ik teveel zuivel vnl yoghurt eet. Enorme uitbraken, echt niet leuk omdat ik zo van yoghurt houd. Ik ben heel erg benieuwd naar de crème, lijken me echt fijne producten met nog fijnere ingrediënten!

 • Lesley

  Beantwoorden

  Het klinkt goed, maar oei die prijs!

  • Eva

   Ja, die prijs is pittig…Maar ik blijf erbij. Ik denk dat dit een van de fijnste crèmes is die ik tot nu toe heb geprobeerd qua natuurlijke merken.

 • DisneyChicks.nl

  Beantwoorden

  Wat leuk, een nieuw merk voor mij! En wat ziet de verpakking alleen al er mooi uit. Het lijkt mij wel een fijne crème.

  • Eva

   Is het zeker!

 • Galina

  Beantwoorden

  Wat een fijn spul lijkt me dit, lekker licht. Wel aan de prijzige kant voor een creme met (rozen)water als eerste ingrediënt, maar als het doet wat het moet doen, dan kan dat wel door de vingers worden gezien ;)

  • Eva

   :-)

 • hilde

  Beantwoorden

  Ik heb nog nooit van dit merk gehoord! Maar het klinkt wel als een mooi merk! Ik heb ook altijd dat het met warme dagen lekkerder is om wat luchtigere crèmes te gebruiken. Maar soms is het gewoon lekker om lekker romig te smeren, voelt vaak luxe aan. Fijne review!!

  • Eva

   Thanks Hilde!

 • Hennie

  Beantwoorden

  Nog nooit van gehoord, maar het lijkt mij een hele lekkere ‘frisse’ crème!

  • Eva

   Je zou het echt eens moeten proberen. Hij is fijn!!:-)

 • Marieke

  Beantwoorden

  Ik kende dit merk ook nog niet! Lijkt mij een fijne crème, zeker voor de herfst/winter!

 • Mariska

  Beantwoorden

  Haha je verhaal is niet vies hoor, is juist duidelijk, dan weet je ook wat je aan de crème hebt :) Ik heb niet super veel verstand van de ingrediënten maar het klinkt dus goed!

  • Eva

   :-)

 • Dineke

  Beantwoorden

  Duur inderdaad, haha! Maar hij klinkt zeker als het geld waard!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.