Bescherm jij jouw huid al tegen blauw licht?

0 Comment

Bescherm jij jouw huid al tegen blauw licht? BLAUW licht?! Yup, daar heb ik het over. We zijn eindelijk gewend aan het feit dat we een zonnebrandcrème moeten kiezen die beschermd die UVA- en UVB-stralen. Maar er is weer iets nieuws. Het is nu zaak om ook na te denken over de straling van je smartphone, tablet of beeldscherm.

Uit onderzoeken is al gebleken dat het blauwe licht van apparaten veel schade aan de huid kan toebrengen. Dit blauwe licht wordt ook wel HEV-licht (high energy visible) genoemd. Deze straling dringt veel dieper in de huid dan UV-stralen. Eenmaal in de huid veroorzaakt deze straling vrije radicalen. Dit zorgt voor een versnelde afbraak van collageen en een toename aan pigmentvlekken. Oei, dit klinkt niet best toch? Bovendien houden traditionele zonnefilters de straling van blauw licht niet tegen.

ALPHA-H Daily Essential Vitamin Mist

Deze mist is speciaal ontwikkeld om je huid te beschermen tegen onzichtbare, maar zeer schadelijke straling en stofdeeltjes. Naast dat blauwe licht is luchtvervuiling ook een grote veroorzaker van huidveroudering. Denk aan een vale teint, rimpels en verlies van vocht en pigmentatie. Stofdeeltjes zoals roet, koolwaterstof en uitlaatgassen slaan neer op de huid, tasten de keratinocyten, het metabolisme en de barrièrefunctie van de huid aan en veroorzaken oxidatieve schade.

Daily Essential Vitamin Mist bevat een aantal innovatieve ingrediënten die de licht- en luchtvervuiling op natuurlijke, maar zeer effectieve manier blokkeert en neutraliseert.

MORINGA ZAAD EXTRACT

Moringa zaden zijn extreem reinigend. In een glas vervuild water halen moringa zaden tot 98% van de onzuiverheden en micro-organismen uit het water. De zaden bevatten een proteïne die bacteriën aan elkaar bindt.

POLLUSHIELD©

Een polymeer dat in staat is om zware metalen aan zich te binden en te verwijderen. Daarnaast neutraliseert het vrije radicalen en legt het een microscopisch dun schildje op de huid, waardoor roet, uitlaatgassen en koolwaterstof niet meer in aanraking kunnen komen met de huidcellen.

CUREBERRY

Cureberry stimuleert de huideigen aanmaak van glutathion; het meest krachtige, lichaamseigen antioxidant. Daarnaast is klinisch aangetoond dat het een remmende werking heeft op door blauw licht veroorzaakte vrije radicalen.

VITAMINE ABCDE COMPLEX

Al deze vitamines zijn rijk aan antioxidanten en hebben daarnaast ieder hun eigen aanvullende positieve effecten op de huid: vitamine A remt het verouderingsproces en de talgproductie; vitamine B hydrateert en versterkt de huideigen afweer; vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen en helpt pigmentatie en littekens verminderen; vitamine D helpt de droge, beschadigde huid verzachten en vitamine E ondersteunt hydratatie en huidherstel. De vitamines zijn ingekapseld in liposomen; zij houden de vitamines geconserveerd, zorgen dat zij door de huid kunnen worden opgenomen en tot in de diepere huidlagen worden getransporteerd.

Hoe gebruik ik de mist?

Je kunt de spray op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld als een ‘toner’ na de reining, een fixatiespray van je foundation/poeder of als verfrissing gedurende de hele dag. Ik vind hem persoonlijk heel fijn om hem na mijn poeder te gebruiken. Het houdt je make-up mooi en zo weet ik zeker dat ik extra beschermd ben naast mijn gebruikelijk spf 50 die ik ook aanbreng na mijn dagcrème!

Daily Essential Mist (100ml) € 38,95. Voor verkooppunten zie www.alpha-h.nl.

 

Heb jij weleens van blauw licht gehoord en bescherm jij jouw huid al tegen blauw licht?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Het product in dit artikel is door een bedrijf ter beschikking gesteld.

0 Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.