Bewuster leven met Gewichtige Gedachten

4 Comments
Gewichtige gedachten

Ken je dat gevoel? Dat de dag voorbij schiet? Je ligt in je bed en doet snel je lampje uit want morgen is er weer een dag vol drukte en haastig gedoe. Ik ken het maar al te goed. Een druk gezinsleven, een blog, een baan en oh ja mijn sociale leven.

Het is belangrijk om af en toe even een stapje terug te doen. Doe ik nog de dingen die ik écht leuk vind? Haal ik energie uit een bepaalde afspraak of ga ik er naar toe omdat het hoort? Zorg ik goed voor mezelf? Eet ik goed en bewust?

Vragen die alleen voorbij komen als je eens de tijd neemt om er over na te denken.

Gewichtige gedachten

Vorig jaar was ik bij de lancering van boek Gewichtige Gedachten. Dat was zo’n leuke avond! Het was heel interactief met elkaar. Door middel van een paar kleine opdrachten werd ik bewust van mijn eigen emoties en omgeving. We kregen het boek mee om thuis aan de slag te gaan.

Het is een boekje met korte opdrachten. De vormgeving is ten eerste al geweldig. Het ziet er fris uit en alleen al door het bladeren wil je eigenlijk direct aan de slag gaan.

Gewichtige gedachten

Eenmaal thuis heb ik het boekje trouw naast mijn bed gelegd. Het is de bedoeling om elke dag een korte opdracht te doen. Het zorgt ervoor dat je gaat nadenken over je keuzes. Je gaat meer mindful leven waardoor je je wellicht ook lichter voelt.

Hoe heb ik Gewichtige Gedachten ervaren?

Ik was van plan om het boekje trouw te volgen. Zes weken lang. Maar zoals het soms gaat met goede voornemens lukte dat niet. Ik vergat weleens een opdracht te doen en dan baalde ik weer dat ik het vergeten was. Maar ook dat is mindful leven. Namelijk accepteren dat dit gebeurt. Ik heb het daarom maar los gelaten.

Ik pak af en toe het boekje erbij en doe dan een opdracht. En dan niet eens op volgorde. Ik pik er gewoon eentje uit die mij aanspreekt. Het geeft mij rust om het op die manier te doen.

gewichtige gedachten

De opdrachten zijn ontzettend fijn om te doen. Het is soms praktisch. En soms is het dieper ingaan op de gedachten die je hebt.

Het helpt mij om de gedachten die ik heb te ordenen. Maar ook bewust te worden van de emoties die er zijn en die ook los te kunnen laten.

gewichtige gedachten

Merk jij dat jij soms ook behoefte hebt om je gedachten eens te ordenen? Om meer bewust te leven? Dan raad ik dit boekje zeker aan! Sophie en Frieda hebben dit boek samen geschreven. Een kort interview van hem samen kun je hier lezen.

 

Hoe bewust leef jij? En zou het boek Gewichtige Gedachten iets voor jou kunnen zijn?

 

Be happy, be healthy,
Eva

4 Comments
 • Lesley

  Beantwoorden

  Het boekje ziet er inderdaad mooi uit zeg. Ik vind het goede thema’s, maar het bijhouden hiervan op deze manier is niet aan mij besteed :)

 • Tessa | Dazzling Beauty

  Beantwoorden

  Dat lijkt me een interessant boek. Ik zit nu echt in zo’n fase dat ik overal over nadenk en heb sterk het gevoel dat de dagen voorbij schieten.

 • Mariëlle

  Beantwoorden

  Wat leuk zo’n boek! Ik probeer het heel bewust te doen, maar het lukt nog niet altijd ;)

 • Jenn

  Beantwoorden

  Ik heb hem ook, en heb idd hetzelfde ‘probleem’: het goede voornemen om er mee aan de slag te gaan en iedere dag iets te doen tot ik het uit heb, maar daar komt het dan toch niet van. Ik denk dat ik nu halverwege ben, maar vind het zeker een fijn boekje.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.