Bietenspread | Recept

16 Comments
Bietenspread

Vandaag heb ik een heerlijk en simpel recept voor jullie! Van bieten! Hopelijk houd je van bieten en cashewnoten want dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor deze spread.

Bietenspread

Dit recept is trouwens helemaal natuurvoeding! Bieten zijn op dit moment DE groenten van het seizoen en deze spread kun je werkelijk op alles smeren. De laatste tijd vind ik het lekker om de bietenspread op een cracker te smeren. Maar je kunt ook stukjes bleekselderij vullen met deze bietenspread als snack. Zo krijg je ook nog eens wat extra groenten binnen :-)

Bietenspread

4.5 from 2 reviews
Bietenspread | Recept
Author: 
 
Ingredients
  • 2 gekookte bieten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 snee volkorenbrood
  • 1 eetlepel limoen- of citroensap
  • Peper en zout naar smaak
Instructions
  1. Kook de verse bieten 45 tot 60 minuten. Controleer tussendoor of de bieten gaar zijn door er een mesje in te prikken. Het mesje glijdt er makkelijk doorheen als ze gaar zijn. Laat ze afkoelen en schil de bieten.
  2. Doe de gekookte bieten, olijfolie, cashewnoten en het brood in een keukenmachine. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Dit werkt prima. Mix totdat het een smeerbare spread wordt. Voeg honing en limoen- of citroensap toe. Voeg daarna naar smaak peper en zout toe. Ik geef nooit hoeveelheden bij peper en zout omdat dit zo verschillend is per persoon.

Bietenspread

 

Bietenspread

En ziet het er makkelijk uit? Dat is het namelijk wel! Je kunt de spread ongeveer 5 dagen bewaren in een dichte pot. Ik ga je nu een tip geven die eigenlijk niet natuurvoeding is (sssttt…) maar desondanks jou misschien wel kan helpen om de stap te nemen deze bietenspread eens te maken. Er zijn namelijk ook gekookte bieten te koop. Let er even op dat er niks aan toegevoegd is (conserveringsmiddelen enzo). Dan kun je die voorgekookte bieten proberen in dit recept.
Bevalt het recept je nou? Take it to the next level en kook lekker zelf die bieten! Ik doe dit vaak in het weekend. Hup, in een pannetje en ondertussen kun je een serie kijken op Netflix ;-).

Bietenspread

Wil je trouwens meer weten over natuurvoeding? Ik heb er meerdere artikelen over geschreven. Klik hier voor deel 1, deel 2 en deel 3. Elke maand plaats ik ook een groentekalender op mijn site onder “Food”. Klik hier als je de groentekalender nog niet hebt bekeken.

Wat vind jij van deze bietenspread? Ga je de spread ook maken? Ik ben benieuwd!

ps. Doe je al mee met de WINACTIE om twee tandenborstels van Humble Brush te kunnen winnen?

Be happy, be healthy,
Eva

 



16 Comments
  • YuSt

    Beantwoorden

    Nou ik ben dol op bieten!

  • Resaarcle

    Beantwoorden

    Ik ben gek op bieten! Bedankt voor dit receptje!

  • Angelina

    Beantwoorden

    Ik wil het nog steeds eens maken, ben zo benieuwd.. Ik ga deze even opslaan! ;-)

    • Eva

      Ah leuk! Laat je het even weten wat je ervan vindt! Ik ben heel benieuwd…:-)

  • Janina Michel

    Beantwoorden

    lekker lijkt me!! Er zijn ook voorgekookte bieten te krijgen die bio zijn in de natuurwinkel en tegenwoordig ook in de supermarkt, dus nog steeds natuurvoeding toch??!
    Dit lijkt me ook lekker met nog wat feta erdoorheen, voor als je wat meer eiwitten erbij wilt eten!? ga het morgen proberen, thx!

    • Eva

      Hoi Janina! Dank je wel voor jouw reactie! Biologische bieten zijn uiteraard natuurvoeding. Alleen probeer ik als natuurvoedingsadviseur ook de bewustwording rondom verpakkingsmaterialen te vergroten. Maar ik vind het ook belangrijk dat we steeds meer weer zelf gaan koken in plaats van die kant en klare spreads. Dus prima als die voorgekookte bieten jou helpen om zelf een recept uit te gaan proberen! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Volgens mij is wat feta erover heen hartstikke lekker! Liefs, Eva

  • robin

    Beantwoorden

    mooie foto’s! en ziet er heerlijk en kleurrijk uit ^^ ben benieuwd naar de smaak, vooral door de andere ingrediënten.

    • Eva

      Dank je wel Robin! Leuk om te horen! Laat je het weten als je het recept hebt geprobeerd? XX

  • Irma

    Beantwoorden

    Dit klinkt echt genius. En de moeite waard om eens te proberen! Ik heb echt liefde voor bieten, dus deze komt sowieso bij mijn favoriete ‘vooooedsel’-map op mijn laptop haha.

    • Eva

      Leuk Irma! Ik hoop dat je hem lekker vindt!

  • Ysanne

    Beantwoorden

    Oh dit heb ik nog nooit gezien! Wat een leuk recept. Super mooie foto’s trouwens!

    • Eva

      Ah dank je wel Ysanne! Fijn om te horen dat je de foto’s mooi vindt! XX

  • Galina

    Beantwoorden

    Yummmm, bieten! Vroeger vond ik ze vreselijk, ze smaken zo aards. Nu vind ik ze echt overheerlijk en baal ik als ze er niet zijn. Ik ga deze spread eens maken voor bij mijn zelfgemaakte crackers om op kantoor als lunch te eten. P.S. wat een mooie foto’s!

    • Eva

      Ik ben HEEL benieuwd wat jij van het recept vindt! Laat je het even weten als je het hebt geprobeerd? Dank je wel voor jouw compliment :-)

  • Nesrin

    Beantwoorden

    Ik ben heel benieuwd naar de smaak van deze bietenspread. Ik was nooit zo gek op bieten totdat ik de koude bietensalade van mijn moeder at.

    • Eva

      Hopelijk ga je dit recept eens uitproberen. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! Liefs!

Leave a Comment

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.