Bietenwok van Danny Jansen

3 Comments
bietenwok

Mocht je mij ook volgen via Instagram dan weet je misschien wel dat ik dol ben op wokken! Nu is dat niet heel vreemd voor een Chinees, haha! Ik wok heel vaak omdat ik snel een gezonde maaltijd voor mijn gezin wil maken. Binnen een half uurtje staat er bij ons een maaltijd op tafel!

Nu kreeg ik laatst het boek WOKKING LEKKER van 24Kitchen-chef Danny Jansen. Hij heeft 55 gezonde, snelle en verse wokrecepten vol smaak en variatie samengesteld. Het zijn niet alleen maar Aziatische gerechten. Je kunt ook prima wokken met bijvoorbeeld bieten! Het leek mij daarom leuk om een bietenwok met jou te delen.

bietenwok

YUM! Dit ziet er toch heerlijk uit? Kom, laten we het recept bekijken. Dan kun je dit weekend nog aan de slag!

bietenwok

 Wat heb je nodig?

 • 200 gram tofu
 • 1 ui
 • 500 gram gekookte bieten
 • 2 lente-uitjes
 • 60 gemengde pittige kiemgroenten
 • olie om in te wokken
 • balsamicoazijn
 • olijfolie
 • zout
 • peper

Hoe maak je bietenwok?

 1. Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 cm. Pel de ui en snijd hem in parten. Schil de gekookte bieten en snijd de bieten ook in parten. Snijd de lente-uitjes in de stukken van ongeveer 3 cm.
 2. Verhit wat kokosolie in de wok en bak de tofublokjes goudbruin. Schep de tofu uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
 3. Fruit nu de ui in de wok zo’n 2 minuten.
 4. Voeg de gekookte bieten toe en wok deze mee op hoog vuur.
 5. Voeg de lente-uitjes toe en wok deze kort mee. Voeg daarna de tofublokjes toe en wok deze ook kort mee.
 6. Maak een groot bord op met de bietenwok en kiemgroenten. Voeg naar smaak een scheutje olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper toe.

Klaar is je bietenwok! Geniet ervan!

bietenwok

Uitleg en tips

Ik gebruik in dit recept de voorgekookte bieten die je zo kunt kopen bij de supermarkt. Ik had niet zo heel veel tijd dus dit kan prima. Mocht je liever verse bieten gebruiken dan raad ik je aan om de bieten een avond van tevoren te koken. Dan heb je de volgende dag namelijk echt een snelle wokmaaltijd op tafel. Verse bieten koken kost namelijk wel zo’n 45 minuten. Soms wel een uur als je echt grote bieten hebt.

bietenwok

Er zijn twee dingen die ik anders heb gedaan. In het recept wordt aangeraden om de gekookte bieten te schillen. Ik heb dit niet gedaan. De schil was zacht genoeg dus die kun je prima eten. Ook wok ik in principe alleen in kokosolie. Kokosolie is namelijk het meest stabiel van alle soorten vetten om in te wokken. Ik zal er verder hier niet op ingaan. Uitleg over het gebruik van de juiste vetten komt een volgende keer in een ander artikel.

bietenwok

Ik hoop dat je inspiratie hebt opgedaan om wat vaker de wok erbij te pakken! Het boek van Danny Jansen is nu te koop en kost €16,50. Het is verkrijgbaar bij de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bol.com.

 

Wok jij weleens?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit boek heb ik ontvangen van de uitgever. Het recept is in overleg geplaatst. 

3 Comments
 • bychristiana

  Beantwoorden

  Pfoeh, ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst bieten gegeten heb, volgens mij woonde ik toen nog thuis, dus dat is echt heel héél lang geleden. Niet dat ik bieten niet lekker vind, maar zelf koop ik het dus nooit. Ik moet zeggen dat jouw bordje eten er wel weer delicious uitziet. Zoals altijd eigenlijk;-)

 • Manon

  Beantwoorden

  ZIet er wel lekker uit, alleen vind bieten niet zo heel lekker.

 • Manon

  Beantwoorden

  Lekker! Je herinnert me eraan dat ik weer een keer bieten moet kopen, vind het echt heerlijk maar vergeet ze vaak een beetje!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.