Biotona superfoods!

8 Comments
biotona

Gebruiken jullie superfoods? Een tijdje geleden was superfoods wel een dingetje. Iedereen had er een mening over. Wel nodig, niet nodig, onzin…?

Heb je het nodig?

Als natuurvoedingsadviseur heb ik er zeker ook een mening over. Je moet lekker doen waar je je goed bij voelt! Het is niet per se nodig om allerlei verschillende soorten ‘superfoods’ tot je te nemen. Als je hier in Nederland leeft en woont dan zijn er genoeg gezonde groenten en fruit verkrijgbaar die jouw gezondheid ondersteunen. Spruiten zijn bijvoorbeeld ook superfoods alleen klinkt het niet zo spannend hè.

Gojibessen en mijn moeder

Ik ben wel met superfoods opgegroeid. Gojibessen at ik bijvoorbeeld al toen ik nog een klein meisje was. Toen hadden we het helemaal niet over superfoods. Ik zei “keji” want zo spreek je het eigenlijk uit (Cantonees). Mijn moeder vertelde mij toen al dat het een supergezond besje is. En alles wat mijn moeder zegt is waar :-). Ik kan mij nog goed herinneren dat ze het bijvoorbeeld in de soep deed of ze gaf mij gewoon een handje om zo op te eten.

Daarom ben ik een voorstander van superfoods als ondersteuning. Als je alleen maar superfoods eet ben je niet per se gezond maar als je het ergens bij toevoegt kan het je zeker wat extra’s geven!

Biotona

Ik kreeg laatst deze twee zakken toegestuurd van Biotona. Dit merk heeft 34 poeders in het assortiment die helpen de gezondheid te ondersteunen. Ik wilde ze aan jullie laten zien!

biotona

biotona

Biotona Bio Supergreens – 100% raw powder

Dit is een mix van biologische en groene raw superfoods en het bestaat uit 100% groene voedselbronnen die rijk zijn aan fytonutriënten en natuurlijk aanwezige voedingsstoffen. Het bevat onder andere  tarwegras-, havergras-, luzerne- gras-, KAMUT® khorasangras- en gerstegrasssap.

Adviesprijs € 28,00 (200 gram)

biotona

Biotona Phyto-Detox – 100% organic powder

Dit is een  mix van 100% biologische en in de buitenlucht gedroogde poeders en is samengesteld uit onder andere mariadistel en artisjokblad om de lever te ondersteunen bij het afvoeren van afvalstoffen. Ook bevat het curcuma dat de vetvertering stimuleert.

Adviesprijs € 18,00 – 200 gram

biotona

Beide poeders kun je toevoegen aan smoothies of shakes in combinatie met vers fruit, sappen, melk, yoghurt of water. Ik vind het zelf nog net te koud om met smoothies te beginnen dus ik wil beide producten echt uitproberen als het wat warmer is.

Uiteraard geef ik dan een update over deze poeders met een leuk recept!

 

De producten van Biotona zijn verkrijgbaar bij Holland & Barrett (voorheen de Tuinen).

 

Wat vinden jullie van superfoods? En ken jij Biotona al? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf ter beschikking zijn gesteld.

8 Comments
 • Saskia

  Beantwoorden

  Ik ben erg benieuwd! Ik heb er zeker wel eens over gehoord maar heeft me nooit echt aangesproken.

 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Ik ben dol op gojibessen en ik gebruik veel van superfoods, doe gewoon mee met de hype. Hihi. Ik heb superfood niet via mijn moeder leren kennen net als jij, wel leert mijn moeder mij gezond eten en koken. :-)

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Wat ontzettend lief dat verhaal van vroeger. Ik heb dit ongeveer net zo meegemaakt maar dan met moerbeien. In het oosten van Turkije at ik ze elke zomer vers, mijn opa en oma hadden een geweldige moerbeiboom staan.

 • Manon Boerakker

  Beantwoorden

  Ik hoor heel veel over superfoods, maar ik weet er eigenlijk verder helemaal niks van

 • Hailey

  Beantwoorden

  Ik kende het nog niet, maar het klinkt super! Wat een leuk verhaal trouwens over je moeder! Super schattig dat kleine Eva al superfoods at. Jong geleerd is oud gedaan!

 • Mariëlle Markgraaff

  Beantwoorden

  Ik heb me nog nooit verdiept in dit soort producten, maar ik ben benieuwd :)

 • Lonneke

  Beantwoorden

  Ik heb wel eens wat gehoord over superfoods maar mij er verder nog niet in verdiept. Ik denk dat voor mijn nieuwe voedingspatroon wel een goede aanvulling is.

 • Lesley

  Beantwoorden

  De zakjes zien er mooi uit. Ik heb zelf alleen helemaal niks met superfoods -in deze vorm al helemaal niet-. Doe mij maar gewoon spruitjes ;)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.