Cruelty free brushes van The Body Shop!

7 Comments

Nu ik toch zo lekker met make-up bezig ben de laatste tijd (:-)), wilde ik even aandacht schenken aan deze mooie make-upkwasten van The Body Shop!

The Body Shop heeft namelijk nieuwe kwasten uitgebracht die synthetische haren bevatten en 100% cruelty free zijn. Bovendien zijn de kwasten gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. Goed nieuws lijkt mij.

Ik laat vandaag een aantal kwasten uit de nieuwe collectie zien!

contour-slanted-brush

Ook al zijn er tegenwoordig veel andere technieken. De trend om een contour aan te brengen houdt nog wel even aan denk ik. Je ziet namelijk nog steeds nieuwe contourproducten uitkomen. Ik doe het ook niet iedere dag. Maar als ik wat extra tijd heb, breng ik toch vaak een lichte contour aan met een matte bronzer. Deze kwast lijkt mij ideaal om dit te doen! De kwast kun je ook gebruiken om je t-zone lichtjes af te poederen. Ook handig! De kwast kost €16,-.

buffing-brush

Deze buffing brush ziet er zo op de foto al super zacht uit! Dit is een kwast om foundation mee aan te brengen. Je brengt met ronddraaiende bewegingen de foundation aan zodat het er heel natuurlijk uitziet. Daar houd ik zelf ook het meest van. Make-up is leuk maar ik ben geen clown ;-). Deze kwast kost €16,-.

fan-highlighter-brush

Wie is er niet dol op highlighters? Mijn huid wordt nu iets lichter en daardoor ook vlakker. Ik hou ervan om met een highlighter en bronzer iets meer diepte te creëren. Ik mis zelf nog een fan brush in mijn eigen collectie dus hier ben ik echt nieuwsgierig naar! Deze kwast kost €13,-.

shadow-blending-brush

Dit is zo’n alleskunner onder de make-upkwasten! Een blending brush. Als je mijn tutorial hebt bekeken dan heb je wellicht gezien dat ik ook zo’n kwast heb. Alleen niet van The Body Shop. Dit is zo’n kwast die je kunt gebruiken om oogschaduw mee aan te brengen maar ook om oogschaduw mooi te vervagen in je arcadeboog. Een alleskunner! Deze kwast kost €11,-.

the body shop silicone-brush-cleaner

En als laatste een kleine tool om de kwasten schoon te maken. Heel belangrijk trouwens om je kwasten regelmatig te wassen. Met wat water en zeep maak je de kwasten zo schoon met deze handige tool. Zoiets heb ik nog niet maar staat nog op mijn wishlist. De fingertip brush cleaner kost €6,-.

Ohh zijn de kwasten niet mooi? Ik vind ze er erg luxe uitzien en past wat mij betreft helemaal in een ECOCHIC lifestyle :-)! Ik ga ze gauw eens bekijken bij The Body Shop.

 

Gebruik jij kwasten bij het aanbrengen van make-up? En wat vind jij van deze kwasten? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

7 Comments
 • Nesrin

  Beantwoorden

  Ik heb wel wat kwasten in huis maar ik gebruik ze haast niet. Wel wil ik nog altijd een kwast voor het aanbrengen van bronzer en highlighter.

 • Naomi

  Beantwoorden

  Ook leuke kwasten! Klinkt heel erg goed! Ik gebruik er ook enkele, meestal min of meer van het merk van het product zelf! Verder moet ik echt dringend eens zo’n kwastenreiniger cleaner kopen!

 • Lesley

  Beantwoorden

  Het ziet eruit als mooie kwasten, ik vind het hout ook mooi

 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Wat een leuk kwastje met een goed concept. Ik gebruik ook niet alles opmaak technieken, contouren sla ik ook vaak af. Zelfs foundation. Leuke prijs ook nog die kwast.

 • Kim

  Beantwoorden

  Oh, wat handig! Ik heb nu zelf kwasten van Ecotools maar die zijn aan vervanging toe.

 • Sandra

  Beantwoorden

  Ze zien er echt heel goed uit zeg, ik ben benieuwd!

 • Kim

  Beantwoorden

  Hahaha ik zat vandaag naar de kwasten bij de Etos te kijken maar zag nergens “foundation brush” staan, dus ik dacht dat ze die niet hadden. Maar dat heet dus buffing brush! Wat goed dat deze cruelty free zijn, ik zal ze in gedachten houden!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.