De druk om te presteren

0 Comment
de druk om te presteren

Voel jij de druk om te presenteren? Ik wou dat ik tot de nee-knikkers behoorde. Presteren? Nee hoor, goed is echt goed genoeg.

Je zou ook verwachten dat ik op mijn leeftijd ook die druk niet meer zo voelde. Het is ook niet de druk die ik voel van anderen. Het is eigenlijk de druk die ik mezelf opleg. Al gaande weg heb ik de druk om deze blog mooi neer te zetten ook hoog opgevoerd. Het is iets wat erin sluipt. Ik heb dat met alles. Ik neig naar perfectie, perfectionisme. Aan de ene kant een goede eigenschap. Het brengt je meestal ver. Want, als je maar hard genoeg werkt dan kom je er wel. De schaduwzijde van perfectionisme is dat je altijd (maar dan ook echt altijd) over je grenzen heen gaat. Het is namelijk nooit genoeg. Iets kan namelijk altijd beter of mooier gemaakt worden. Inmiddels ken ik de randjes van die grenzen.

En toch ben ik er weer in getrapt. De laatste maanden ben ik door mijn blog over mijn grenzen heen gegaan. Door minder te bloggen, heb ik meer tijd om na te denken. Na te denken welke kant ik op wil gaan. Een ding komt steeds omhoog drijven. Ergens heb ik de behoefte om dingen te delen met mensen. Of het nou om huidverzorging, een recept of interessant boek gaat. Als ik iets nieuws ontdek, vind ik het gewoon leuk om anderen daarmee te inspireren. Mijn enthousiasme te delen!

Ik ben inmiddels zo ver dat ik ook weet wat dit betekent voor mijn blog en andere kanalen. Dat komt nog in een ander artikel volgende week online. Het belangrijkste voor nu is dat ik balans houd tussen mijn gezin, werk, blog en de intense behoefte om dingen te delen.

 

Heb jij er last van, de druk om te presteren?

 

Be happy, be healthy,

Eva

0 Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.