Detox je huid | Adina Grigore

13 Comments

Puistje, onzuiverheden, droge huid, vette huid…heb jij er last van?

Stiekem ben ik nog altijd op zoek naar een product dat al mijn problemen oplost. Want laten we eerlijk wezen, een mooie frisse huid, zonder echt zichtbare poriën. Dat wil jij toch ook? Ik wel hoor!

Ik heb mij vanaf mijn 15e ongeveer al laten verleiden door al die mooie reclames. Toegegeven, ik was er ook wel een stuk gevoeliger voor door die hormonale pukkels. Man…ik heb de spiegel wel gehaat destijds. Inmiddels zjn we flink wat jaren verder en nog altijd verlang ik naar een pukkelvrij bestaan. Ik weet inmiddels wel wat de trigger is wat pukkels betreft. Voornamelijk zuivel, smaakversterkers en kleurstoffen. Als ik daarvan teveel binnenkrijg dan is het een groot pukkelig maanlandschap.

Detox je huid

Ik was dan ook blij verrast toen ik dit boek opgestuurd kreeg. Detox je huid…een gids voor een zuivere, rustige en blije huid. Dat boek klonk meteen als muziek in de oren. Ik kende het boek nog niet en ik had zeker nog nooit van Adina Grigore gehoord. Maar het blijkt dat zij een holistische voedingsdeskundige en oprichter van S.W. Basics (natuurlijke huidverzorgingslijn) is. Toen ik dat las, was ik meer dan benieuwd naar haar zienswijze.

Het klinkt allemaal vrij logisch, gezond eten, veel water drinken en voldoende slapen. Maar ja, doe jij dat voldoende?

Ik werd weer eens met mijn neus op de feiten gedrukt doordat ik dit boek las. Als nabrander van de verhuizing was (en is) mijn huid echt dramatisch. Gevoelig, pukkels, vlekkerig… Ik kan het best opleuken met make-up maar ’s avonds gaat het laagje eraf en dan word ik weer geconfronteerd met de stress van de verhuizing. En door de stress ging ik ook behoorlijk slecht eten. Cappuccino’s…croissantjes…blehhh! Hartstikke lekker om daarmee te zondigen maar mijn huid werd er minder blij van.

Dit boek kwam op het juiste moment binnen. Veel herkenning…je bent wat je eet. In mijn geval is mijn huid de spiegel.

Detox je huid

Adina Grigore begint met haar eigen ervaring en wat haar ertoe heeft geleid om dit boek te schrijven. Ik heb een opleiding tot natuurvoedingsadviseur gedaan en ik herkende ontzettend veel in dit boek terug. Voeding is voor iedereen heel persoonlijk. Natuurlijk zijn er een aantal basisprincipes zoals, eet zo puur mogelijk (weinig fabrieksmatige bewerkingen) maar er wordt ook zeker aandacht besteed aan je genen. Ik kan bijvoorbeeld slecht tegen zuivel (Aziatische genen…) maar dat hoeft zeker niet voor een ander zo te zijn. Ook in dit boek wordt dat goed uitgelegd. Wat voor iemand een trigger kan zijn, hoeft voor een ander absoluut niet zo te zijn. Zij raadt aan een eetdagboek bij te houden. Dit klinkt natuurlijk best suf maar eigenlijk kan het juist heel veel helderheid geven.

Op welk moment van de dag zakt je energie weg? Krijg je buikpijn van bepaalde producten. Ook veel lucht (ja scheetjes :-)) kan een teken zijn dat je een bepaald voedingsmiddel slecht verdraagt.

In dit boek wordt veel aandacht geschonken aan voeding maar net zo belangrijk zijn de producten die je op je huid smeert. En hier raakt ze een gevoelig puntje hoor. Kijk, die visie op voeding. Die ken ik. Geen probleem, heb ik ondervonden en ervaar ik als absoluut waar.

Detox je huid

Maar ja, cosmetica hè. Dat is dus een zwak punt. Ik heb zo’n liefde voor make-up en huidverzorging. Dat zit bijna in de genen. En eigenlijk komt het erop neer dat ze heel kritisch is over wat je op je huid smeert. Of dat nou natuurlijke cosmetica is of niet. En terecht want natuurlijk is niet altijd beter. Dat heb ik zelf inmiddels ook ervaren. Soms zit er gewoon iets in (vaak plantaardige alcohol) waar ik niet tegen kan. Na verloop van tijd krijg ik toch irritaties, jeuk, kleine pukkeltjes. Ook al is het dan een product met natuurlijke ingrediënten…Net als met voeding is de reactie op een bepaald product heel persoonlijk.

In dit boek worden verschillende ingrediënten in cosmetica nog eens toegelicht. Ook op welke (onafhankelijk!) sites je bijvoorbeeld kunt kijken als je meer wilt weten over een ingrediënt.
Door het boek werd ik weer bewust van het feit wat ik allemaal op mijn gezicht smeer. Het meeste is inmiddels natuurlijk maar het zijn nog best veel producten.

Detox je huid

Zoals ik al zei heeft Adina Grigore ook een eigen huidverzorgingslijn maar daar besteedt ze niet zoveel aandacht aan. Ze geeft heel veel recepten waarmee je je eigen huidverzorgingsproducten kan maken. Heel makkelijk want ze gebruikt gewoon ingrediënten die je vaak al in de keuken hebt staan. Ook licht ze toe waarom een bepaald ingrediënt goed voor je huid kan zijn.

Detox je huid

Al met al een ontzettend leuk boek dat op mijn lijf is geschreven. Wat voeding betreft helemaal in lijn met de principes van natuurvoeding.
Ik raad echt iedereen aan dit boek te lezen als je meer achtergrondinformatie wilt over huidverzorging, tips wilt over voeding maar dan op een leuke manier beschreven en leuke DIY-recepten!

Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandels maar ook online natuurlijk. Het boek kost €19,99.

 

Wat vind jij van dit boek Detox je huid? Zou jij het willen lezen?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

 

13 Comments
 • Claudia

  Beantwoorden

  Wat een leuk en interessant boek zeg! Ik ben een keer bij een boekpresentatie geweest van Rineke Dijkinga over wat voor effect hormonen en voeding hebben op je lichaam en huid. Ik heb toen ook gelijk haar kookboek gekocht. Want wat ze vertelde was net alsof ze het over mij had…….

 • Judith

  Beantwoorden

  Klinkt goed, ik ga het boek opzoeken (: Ik heb ook nog wat andere opties, de boeken skin cleanse, en het huidboek van jetske ultee. Ken je die? Oh ik zie nu dat skin cleanse hetzelfde is als dit boek haha.

  • Eva

   Ja het boek van Jetske ken ik ook! Ik heb hem ooit besteld maar toch weer terug gestuurd. Op haar site staat namelijk echt genoeg informatie ;-)

 • Lesley

  Beantwoorden

  Dit klinkt heel interessant zeg! En ja, ‘gezond eten, veel drinken en voldoende slapen’, ik doe mijn best, maar het moment dat alle 3 voldoende aanwezig zijn, dat lijkt me super…

  • Eva

   Haha ja ik herken het :-)

 • Hilde

  Beantwoorden

  Volgens mij heeft mijn moeder dit boek. Ik ga eens bij haar kijken!

  • Eva

   Leuk! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! X!

 • Marieke

  Beantwoorden

  Ik vind het een geweldig boek! Ik heb ‘m al aan meerdere vrienden en kennissen aangeraden en iedereen is er echt enthousiast over. Wat mij betreft echt een musthave :-)

  • Eva

   Eens! :-)

 • Galina

  Beantwoorden

  Ik had het boek elders al voorbij zien komen en het lijkt me inderdaad erg leuk. Ook ik ben verhuisd naar een tijdelijke plek en weet dus alles van wat ongezonder eten door alle drukte en reeds ingepakte keukengerei en dergelijke. Ben nu mijn leven weer aan het beteren, want die pukkel op mijn kin is drie keer niks ;)

  • Eva

   Ah succes met ontstressen. Ik weet hoe je je voelt ;-)

 • Marle

  Beantwoorden

  Klinkt interessant! Ik vraag me persoonlijk dus altijd af hoe goed die crèmes nu zijn voor mijn huid, heb soms het idee dat wanneer ik het complete ritueel doe (reiniging, olie, serum, crème, … ) ik juist mijn huid beschadig.. wat ook heel goed gewoon een persoonlijk gevoel kan zijn. Wat doe jij?

  • Eva

   Ik was ook altijd van de heel veel stappen maar ik kijk nu veel meer naar wat mijn huid nodig heeft. Ik doe bijvoorbeeld ’s ochtends nooit een complete reiniging maar gebruik daar een toner voor. Een serum gebruik ik ook niet elke dag. Alleen bij het testen van producten. Als mijn huid wat extra’s nodig heeft, dan pas onderneem ik actie. Ik merk dat, als ik teveel reinig en veel actieve ingrediënten gebruik, mijn huid helemaal van slag raakt…Liefs!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.