Mijn ervaring met een detoxkuur van Uzuma

2 Comments
detoxkuur

Een detoxkuur, ik dacht appeltje eitje…dat doe ik gewoon even. Zo viel dat even tegen!

Na de zomervakantie had ik steeds meer zin om mijn lichaam een reset te geven. Ik heb weleens periodes heel gezond gegeten en gedronken. Geen koffie, geen geraffineerde zoetmiddelen, veel groente en fruit en voornamelijk gezonde koolhydraten. Een echte detox met alleen sappen had ik nog nooit gedaan dus ik was er erg nieuwsgierig naar.

Uzuma benaderde mij via instagram en vroeg of ik eens hun sappen wilde proberen. Nou dat wilde ik zeker wel. Het kwam precies op het goede moment! Er zijn verschillende programma’s van Uzuma te volgen waaronder het detoxprogramma. Je drinkt alleen maar slow juice sappen om het lichaam een rustpauze te gunnen en het te laten herstellen

Door middel van de sappen geef je je lichaam een echte reset. Onze voeding, zeker de bewerkte producten, zit vol met stoffen die het lichaam niet nodig heeft zoals conserveringsmiddelen en geraffineerde zoetmiddelen (“witte suiker”). Nu kun je je lichaam ook resetten door heel gezond te eten. Maar toch is dat best lastig in het dagelijks leven.

detoxkuur

Uzuma maakt het je wat dat betreft heel makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen, is 7 flesjes met 100% rauwe detoxsappen drinken. Er is zelfs een speciale app ontwikkeld die aangeeft wanneer het tijd is voor een flesje. Verder drink je tussendoor heel veel water (minimaal 2 liter) om het lichaam te ontgiften. Een flesje Uzuma slow juice bevat een voedingswaarde die overeenkomt met het eten van meer dan een kilo groente en fruit!

Mijn ervaring met de detoxkuur

Detoxen is heel persoonlijk en ik ga er geen doekjes om winden. Detoxen is ZWAAR! Ik koos voor een programma van vier dagen. Ik dacht serieus dat ik dit gewoon even zou doen.

#BIG FAIL!

Ik begon de dag vol goede moed. Zaterdag om precies te zijn. Ik hoefde niet te werken dus ik had verwacht dat dat een pluspunt zou zijn. De ochtend ging goed. Ik eet wel vaker weinig ’s ochtends. Nooit zo’n moeite mee. Ik weet dat het indruist tegen alle regels in over goed ontbijten en zo. Maar eerlijk gezegd voel ik mij beter als ik licht ontbijt dan dat ik vier boterhammen zit weg te werken. Een gigantische dip om 10:00 ligt dan op de loer.

Maar goed, sapjes dus. Die sapjes zijn heerlijk om te drinken. De smaak is gewoon lekker. Daar valt niks op af te dingen.
Zo rond een uur of drie werd het minder. Ik had al een licht zeurende hoofdpijn de hele dag. Ik nam bewust niks hiertegen want dit moest gewoon het ontgiftingsproces zijn. En op zich zat er niet eens zoveel tijd tussen de flesjes, om de twee uur een flesje is goed te doen. Ik voelde mij rond vier uur ronduit slecht. Ik lag op de bank en Dennis vond mij er heel slecht uitzien. Witjes! En ik had het ook zo koud de hele dag.

Rond zes uur begon ik met koken en toen ging het mis. Ik wilde gewoon wat eten. Zo’n trek! Mijn geest begon ook echt tegen te sputteren. Ik weet namelijk dat als ik mijzelf iets ontzeg, dat het verlangen alleen maar groter wordt. En die avocado schreeuwde, “EET mij!!”. Dus die heb ik met trillende handjes open gemaakt en in een rap tempo naar binnen gelepeld. Bij het avondeten heb ik mijn flesje gedronken en Dennis en de meiden aten lekker noodles. Emma vroeg nog waarom ik alleen een flesje dronk. Ja, lieverd dit is een test. Voor mijn blog. Ze vond het maar vreemd.

Dit viel nog mee. Nou ja, een avocado dat kon wel dacht ik. Dan maar met goede moed verder de volgende dag. Rond acht uur nam ik het laatste flesje en dat was het. Het ging toen wel.

Maar rond tienen. Ik trok het niet meer. Ik lag met twee dekens op de bank. Zo koud. En honger. Ik weet dat je dat in de Westerse wereld niet mag zeggen. Maar ik was HANGRY! Ik wilde gewoon eten! Ik wist gewoon niet meer wat ik moest doen tegen dat gevoel. Slapen zag ik ook niet meer zitten. Uiteindelijk heb ik het weten te rekken tot half elf. Daarna was ik zo boos dat ik van ellende het restje noodles heb opgewarmd en als een wilde alles naar binnen heb gewerkt. Dus tja, tot zover mijn detoxverhaal.

detoxkuur

Hoe ging het verder?

De volgende dag begon ik weer met goede moed maar na twee flesjes was ik het gewoon zat. Ik besloot om te stoppen en het stokje over te dragen aan Dennis. Hij hield het daarna twee dagen vol om het programma te volgen. Ik moet eerlijk bekennen dat het hem beter af ging. Ook al miste hij het vaste voedsel heel erg en hij voelde zich ook wel moe en slap.

Tot zover mijn ervaring met een detoxkuur. Ondanks deze mislukte poging zou ik alsnog een keer zo’n kuur willen volgen. Maar dan wel op een retraite of een detoxweekend. Waar je je hoofd helemaal leeg kunt maken en de hele ervaring gericht is op het detoxen. Nu merkte ik dat ik teveel op andere dingen moest focussen zoals de kids naar turn- en dansles brengen, koken etc. Alles gaat dan gewoon door terwijl je bij detoxen eigenlijk bewust even stil moet staan. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ik denk dat je dan het meeste effect behaalt.

Het niet kunnen volhouden van de detoxkuur had overigens niks te maken met de sappen van Uzuma. Die waren gewoon lekker!

Kijk zeker eens op de site van Uzuma voor meer informatie. Er zijn namelijk ook andere programma’s te volgen waarbij je wel lichte maaltijden eet in combinatie met de sappen. Wellicht zit er een programma bij die jou aanspreekt!

 

Heb jij weleens een detoxkuur gedaan? En hoe is het bij jou gegaan?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

 

 

 

Om een detoxkuur te volgen heeft Uzuma de sappen ter beschikking gesteld voor mijn ervaring en voor dit artikel. 

 

 

 

2 Comments
  • Manon Boerakker

    Beantwoorden

    Ik heb deze kuur ook geprobeerd, het is moeilijk vind ik! De sappen zijn wel lekker.

  • Kim

    Beantwoorden

    Oef, dit lijkt me ook erg lastig. Vooral in het dagelijks leven inderdaad. Toch lijkt het me wel interessant om eens uit te proberen!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.