Bietenspread | Recept
Author: 
 
Ingredients
  • 2 gekookte bieten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 snee volkorenbrood
  • 1 eetlepel limoen- of citroensap
  • Peper en zout naar smaak
Instructions
  1. Kook de verse bieten 45 tot 60 minuten. Controleer tussendoor of de bieten gaar zijn door er een mesje in te prikken. Het mesje glijdt er makkelijk doorheen als ze gaar zijn. Laat ze afkoelen en schil de bieten.
  2. Doe de gekookte bieten, olijfolie, cashewnoten en het brood in een keukenmachine. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Dit werkt prima. Mix totdat het een smeerbare spread wordt. Voeg honing en limoen- of citroensap toe. Voeg daarna naar smaak peper en zout toe. Ik geef nooit hoeveelheden bij peper en zout omdat dit zo verschillend is per persoon.
Recipe by De appel van Eva at http://www.deappelvaneva.nl/bietenspread-recept/