Basisbouillon | Recept
Author: 
 
Ingredients
  • 1 liter water
  • 4 cm kombu
  • 1 gedroogde shitake
  • 1 dadel
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 stukje foelie
  • peper
  • zout
  • tamari (sojasaus)
Instructions
  1. Doe alle ingrediƫnten (kombu, shitake, dadel, laurierblaadjes en foeli) in de pan en kook het geheel ongeveer 20 minuten.
  2. Haal daarna alles uit de bouillon behalve de dadel.
  3. Breng op smaak met peper, zout en tamari.
  4. De kombu kun je op een schaaltje bewaren (niet afdekken!) en laten drogen voor een volgend gebruik. Bewaar deze niet in de koelkast want dan gaat het schimmelen.
Notes
Bron recept: De kleine vegetariƫr, Antoinette Hertsenberg en Marion Pluimes.
Recipe by De appel van Eva at http://www.deappelvaneva.nl/basisbouillon-recept/