ECO rugzak van Affenzahn

3 Comments

Mijn dochter Olivia gaat sinds 1 oktober naar de basisschool. Een belangrijk moment voor haar maar ook voor deze mama. Ik vond het best spannend en ook echt een afsluiting van de babyfase. We hebben twee gezonde meiden gekregen en gaan ook niet voor een derde. Qua gevoel was het wel anders toen ik Olivia wegbracht. Inmiddels gaat ze alweer twee maanden naar school. De tijd vliegt!

Ik wilde voor Olivia een stevige tas of rugzak uitzoeken. Eentje die ze zelf ook fijn vindt om te dragen en er ook nog eens leuk uitziet!

Ik mocht van Greenjump.nl een mooie rugzak uitzoeken van het Duitse merk Affenzahn. Dit merk is gericht op eco rugzakken voor kinderen, gemaakt van gerecyclede PETflessen. De rugzakjes zijn op een eerlijke en ecologische manier geproduceerd en heeft een ergonomisch draagsysteem.Toen ik dit hoorde, was ik natuurlijk blij verrast en ik wilde dit graag uittesten voor mijn blog. Nou ja, Olivia natuurlijk!

De rugzakjes zijn ontzettend vrolijk. De collectie bestaat uit verschillende dieren dus ik heb Olivia er een laten uitkiezen op basis van de plaatjes. Ze koos voor de panda.

eco rugzak Affenzahn

Kijk nou hoe vrolijk! Toen de rugzak binnen kwam, wilde Olivia hem meteen dragen.

eco rugzak Affenzahn

Je kunt aan de tong trekken en dan komt er een label tevoorschijn. Handig voor een naam en telefoonnummer.

Eco rugzak Affenzahn

Onder het gezichtje zit een vakje. Dit vakje gebruik ik vaak voor gymkleertjes.

Rugzak Affenzahn

eco rugzak Affenzahn

De flap maak je dicht met dit clipje. Ik twijfelde even toen ik het zag. Krijgt Olivia dit makkelijk open? Maar dat geen probleem voor haar kleine vingers. Hier is echt goed over nagedacht.

eco rugzak Affenzahn

Dit is de achterkant van het rugzakje. De riemen zijn vrij breed en zitten daardoor heel comfortabel. Er zit een extra clipje. Olivia gebruikt dit clipje altijd. Zo blijven de riemen op hun plek en zakt de rugzak niet af. De plek waar het clipje is geplaatst, is ook op een goede hoogte.

Eco rugzak Affenzahn

eco rugzak Affenzahn

De binnenkant. Er is een extra vak in de rugzak. Daar doen we vaak haar drinkfles in. De rugzak is groot genoeg voor een drinkfles, twee trommels en een stuk fruit. En dan gymkleertjes in het voorvak.

ecorugzak Affenzahn

En nog wat extra vakken aan de zijkant. Hier doe ik vaak tissues in en Olivia vaak een tekening van school.

Nog een klein weetje. Affenzahn is een partner van Blue Sign eco keurmerk. Dit keurmerk staat voor het verminderen van de impact op het milieu met betrekking tot de gehele textielindustrie. Blue Sign ziet er op toe dat het productieproces milieuvriendelijk en duurzaam verloopt, met een efficiënt gebruik van grondstoffen. Daarnaast let ze ook op het economische en ecologische aspect tijdens het productieproces.

Je begrijpt, ik ben helemaal blij met deze eco rugzak van Affenzahn. Over het ontwerp is ontzettend goed nagedacht en het feit dat deze rugzakjes op een eerlijke en ecologische manier zijn geproduceerd maakt het helemaal fijn!

Olivia draagt de rugzak elke dag met plezier naar school. Een aanrader deze eco rugzak van Affenzahn! De rugzak is te koop bij Greenjump.nl. Hij kost €49,95.

 

 

Wat vind jij van de eco rugzak van Affenzahn? Is het iets voor jouw kindje?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

3 Comments
 • Resaarcle

  Beantwoorden

  Een leuk ding!

 • YuSt

  Beantwoorden

  Wat een mooie rugzak! Ik draag ze zelf ook graag, omdat ik vaak pijn heb in mijn nek. Zo grappig het labeltje!

 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Extra vak in de rugtas vind ik altijd super handig, wat leuk dat je dit mag uitzoeken. Bovendien mooi concept gericht op kinderen. Hij ziet er ook nog erg beeldig uit. :-)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.