Eten bij Nelis West in Amsterdam

0 Comment
nelis west

Tijdens mijn vakantie in Italië kreeg ik een uitnodiging om eens een keer bij NELIS West te komen eten in Amsterdam. Super leuk natuurlijk dus ik plande meteen een dag Amsterdam in samen met Dennis. Het was al een tijdje geleden dat we samen op pad zijn geweest zonder de meiden. Hoog tijd om lekker bij te kletsen ;-)!

Zo’n 2,5 jaar geleden openden Kees van Marle en Inge Galema NELIS Oost. Dat loopt inmiddels zo goed dat er een tweede vestiging is geopend. NELIS West zit aan de Witte de Withplein in Amsterdam.

nelis west

nelis west

Ik had vooraf al de menukaart bekeken. Dat doe ik (stiekem) altijd voordat ik een restaurant bezoek. Ik ben altijd zo nieuwsgierig wat er dan op staat. Overigens wisselt de menukaart van Nelis zo’n 4 à 5 keer per jaar om zoveel mogelijk seizoensproducten te gebruiken. Leuk!

We werden binnen hartelijk ontvangen en mochten zelf een tafeltje uitkiezen. De inrichting is hip maar toch ook gemoedelijk. Het viel mij op dat er ook gewoon gezinnen aan het dineren zijn. Niet alleen maar hipstervolk.

We mochten zelf een tafel uitkiezen en kregen meteen een bordje met lekkers op tafel. Kijk, dat is fijn binnen komen!

Hihi, kijk ons eens blij zijn :-)

Dennis nam een soepje vooraf. Nou ja soepje. Dit was gewoon een flinke kom! Tuinerwtensoep met paarse bloemkool en krokant mosterdzaad. Dennis vond het lekker!

Ik koos voor gamba’s in een zoet-pittige saus met zuurdesembrood. Ook echt een aanrader! De gamba’s waren precies goed klaar gemaakt. Ik kan nogal pietluttig zijn als ze te gaar zijn maar nu waren ze echt lekker. Sappig! Het brood kreeg ik niet op. Ik wilde nog een gaatje over houden voor het hoofdgerecht.

Dennis eet nu even heel bewust vanwege de marathon in oktober. Normaal eet hij niet zoveel salades. Deze is goedgekeurd!

En ik ging voor de Dutch Weed Burger. Een veganistische burger van zeewier en sojasnippers. Ik vond de burger in combinatie met de zoete aardappelfrietjes erg lekker!

Je raadt het vast al. We hebben een heerlijke avond gehad bij NELIS West. De bediening was erg aardig. Tussen de gangen door was er genoeg tijd om het eten even te laten zakken. Het toetje hebben we overgeslagen. Ik wilde eigenlijk wel maar ik zat zo vol.

Dus, als je nog een leuke plek zoekt voor een informeel maar goede lunch of diner dan is NELIS West zeker een aanrader!

 

Ken jij NELIS WEST al? En heb jij nog een aanrader?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Het diner is aangeboden door NELIS West.

 
0 Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.