Fair fashion met Saint Basics!

8 Comments
saint basics

Ben jij al bezig met fair fashion? Her en der lees ik daar artikelen over. Ik ben mij ervan bewust maar toch doe ik er nog te weinig mee. Maar dat is iets waar ik de komende tijd verandering in wil brengen.

Het kwam dan ook als geroepen toen ik door Saint Basics werd benaderd. Of ik een broek van hout wilde proberen? Huh?? Toen werd ik natuurlijk erg nieuwsgierig want hier had ik nog niet eerder van gehoord.

saint basics

Het blijkt dat Saint Basics kleding maakt van onder andere eucalyptus hout. Dit hout wordt verbouwd in beheerde bossen in Afrika. In Oostenrijk wordt van het hout garen gemaakt. Uiteindelijk wordt in Portugal de kleding daadwerkelijk geproduceerd.

Wat ik zo fijn vind, is dat Saint Basics heel open is over de weg die de kleding heeft bewandeld. Saints Basics probeert het gehele proces zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Er wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden. Ook is er geen sprake van uitbuiting. Een heel fijn idee toch? Ik ben in ieder geval enthousiast!

saint basics

Deze broek is dus gemaakt van eucalyptus hout. De stof wordt ook Tencel genoemd en is antibacterieel, ademend en vochtregulerend.
 Ik vind de stof óntzettend zacht aanvoelen! Ik kreeg maat S toegestuurd, de kleinste maat die er te krijgen is in deze lijn. Hij is een tikje te groot. Nu heb ik vrij smalle heupen en ben ik niet zo lang (1,68 cm) dus dat is altijd wat lastig bij mij.

saint basics

Maar ondanks dat hij iets te groot is, vind ik de broek heel lekker zitten. De band aan de bovenkant voelt zacht aan en knelt of schuurt niet. Afgelopen week heb ik hem vaak gedragen. Heerlijk ‘s avonds op de bank! En draag ik ook mijn steentje bij aan fair fashion. Ben jij ook op zoek naar een lekkere lounge pant dan weet ik zeker dat dit iets voor jou is!

Wil je ook meer fair fashion items in jouw kledingkast? Bekijk zeker eens de site van Saint Basics. Deze lounge pant (St. Remy) kost €60,- en is hier verkrijgbaar.

 

Ben jij al bezig met fair fashion? En wat vind je van deze broek van Saint Basics?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

 

8 Comments
 • Marieke

  Beantwoorden

  Dat ziet er heerlijk uit. Zelf loop ik er tegen aan dat fair fashion kleding niet tot nauwelijks in mijn maat verkrijgbaar is. Ik heb altijd gezegd dat ik overstap op fair fashion zodra ik afgevallen ben, maar dat wil gewoon niet zo lukken helaas :-)

 • bychristiana

  Beantwoorden

  Haha, een broek van hout;-) Ik vind hem er super comfy uitzien, heerlijk, daar hou ik wel van!

 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat goed om hier ook over na te denken zeg. Ik ben hier zelf neig niet mee bezig – stap voor stap – maar zeker iets voor de toekomst.

  • Eva

   Dank je wel! Het is voor mij ook een proces!

 • gerhilde maakt

  Beantwoorden

  Tencel is echt lekker zacht, he. Ik vind het een heerlijke stof! Ik ben al even bezig met fair fashion, ja, al moet ik toegeven dat het niet altijd even gemakkelijk is. Met enkele bloggers doen wij van Fair Wear Friday. Je kan meer info en inspiratie hier vinden: http://villalies.blogspot.be/p/fairwear-friday.html. Doe gerust mee. :-)

  • Eva

   Dank je wel voor de uitnodiging! Wat lief!

 • Mariëlle Markgraaff

  Beantwoorden

  Dit lijkt me zo’n lekkere chill broek, zo ziet ie er echt uit :)

  • Eva

   Ja, hij zit heerlijk :-)!!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.