Flora, een nieuwe plantaardige spread

1 Comment
flora

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, probeer ik zo min mogelijk vlees te eten. Dat doe ik vooral vanwege het milieu. Stiekem vind ik vlees, vis en gevogelte nog steeds erg lekker. Maar elke dag hoeft wat mij betreft echt niet. Ik ben dus geen vegan en smeer nog steeds roomboter op mijn brood of cracker.

Ik was extra verrast toen ik een foodpakketje binnenkreeg met twee plantaardige spreads genaamd Flora. Voor margarine ben ik extra huiverig (lees dit artikel maar eens…). Ik was dus bang dat dit gewoon margarine zou zijn.

flora

Maar deze plantaardige (vegan) spread is toch echt anders. Het bestaat uit koolzaadolie, kokosolie en shea-olie en een vleugje smeuïge amandelpasta. Bovendien is het vrij van lactose, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en palmolie. Een beetje wortelsap zorgt voor de kleur en citroensap voor de houdbaarheid.

Ook geeft Flora de volgende uitleg:

 • koolzaadolie; voor de smeerbaarheid van Flora
 • een blend van shea-, en kokosolie, dit zorgt – in plaats van palmolie – voor de stevige textuur
 • amandelpasta; dit geeft Flora een subtiele, nootachtige smaak
 • wortelsap; dat zorgt voor de warme, natuurlijke kleur
 • citroensap; zorgt voor de houdbaarheid op een natuurlijke manier
 • zonnebloemlecitine; is nodig om te zorgen dat de ingrediënten goed gemengd blijven
 • een snufje zout maakt de smaak compleet

Het lijkt er dus op dat deze spread niet een zodanige bewerking heeft ondergaan om het er daadwerkelijk als boter uit te laten zien. Ik heb natuurlijk niet het productieproces gezien dus helemaal zeker weet ik niet.

Wat ik zeker positief vind, is dat er steeds meer plantaardige producten op de markt komen om mensen bewuster te laten kiezen!

Uiteraard heb ik Flora zelf ook getest, zowel de gezouten als de ongezouten versie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de gezouten versie op een stukje brood echt lekker vind! Het smaakt heerlijk vol en romig.

 

Ken jij Flora al? En eet jij bewust plantaardig? Of heb je hier andere gedachten over?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit product is door een bedrijf ter beschikking gesteld. 

 

1 Comments
 • Caroline

  Beantwoorden

  Goed product is helaas al weer uit de schappen gehaald

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.