Foto op aluminium

32 Comments
Foto op aluminium!

De vaste lezers van mijn blog weten het inmiddels wel. Ik wacht op de oplevering van ons nieuwe huis. Inmiddels zijn de grote beslissingen genomen (badkamer, keuken, vloer). Maar nu ben ik in een volgend hoofdstuk beland. De aankleding van het huis! We hebben her en der al wat gekeken. Ik ben bezig met moodboards voor elke ruimte. Knippen en plakken uit de VT Wonen :-). Gewoon om een beetje inspiratie op te doen en zodat het geen wirwar wordt van allerlei stijlen.

Een ding is zeker. Er komen heel veel foto’s in huis. In ons vorige huis hadden we een “fotomuur” gemaakt en iedere keer als ik er langs liep, werd ik er heel blij van! Zo’n foto brengt je altijd weer terug naar een bepaald moment. En meestal zijn dat hele blije momenten!

Dennis maakt in zijn vrije tijd heel veel foto’s en dat heeft hij laatst (nou ja dat was vorig jaar oktober) in New York ook gedaan. Het leek ons dan ook ontzettend gaaf om een foto van onze reis af te laten drukken op aluminium.

Ik was heel benieuwd naar het afdrukken op aluminium. Een foto op canvas laten afdrukken hadden we al eens gedaan (meerdere keren zelfs!) en nu leek het mij leuk om dit op aluminium te laten doen. Het geeft een heel ander effect aan de foto. Echt zo’n industriële look.

Foto op aluminium

Ik mocht een foto op een geborstelde aluminiumplaat laten afdrukken bij Webprint. Het afdrukken op zo’n plaat geeft de foto echt een ruw en levendig effect!

Foto op aluminium

Je kunt door foto heen goed de grove structuur van het aluminium zien. Ik vind dit heel mooi! Doordat de witte kleuren niet worden afgedrukt, krijgen deze delen in de foto het spiegelende effect van het zilvergrijze aluminium mee. Je voelt een beetje de ruwe textuur van het aluminium als je met je vinger erover heen gaat.

Foto op aluminium

De foto is afgedrukt op een zogenaamde sandwichplaat van 3mm. Ik was benieuwd hoe dit eruit zou zien. Ik hoopte dat de afwerking mooi zou zijn en dat is ook echt zo. Op deze foto zie je hoe dun het eigenlijk is. Overigens wordt de plaat geleverd met een ophangsysteem. Handig!

Foto op aluminium

Verder viel het mij op dat de plaat heel goed is verpakt voor transport. Hij is mooi zonder deukjes of beschadigingen aangekomen. Nog even een kritische noot aangezien ik graag voor groen ga :-). Misschien kunnen deze plastic beschermhoesjes ooit worden vervangen door recyclebare hoesjes…

Foto op aluminium

Ik vind het jammer dat ik in een vakantiehuisje zit waar ik de plaat eigenlijk nergens mooi neer kan zetten voor de foto. Dat doet wel een beetje af aan de kwaliteit van het product zoals het nu op beeld overkomt. Pffft, dus let maar niet op de lelijke muur en rode bank (de inrichting hier is echt om te huilen :-(). Maar in het nieuwe huis krijgt hij zeker een mooi plekje!

De foto op aluminium heb ik besteld bij Webprint.nl.

 

Wat vinden jullie van de foto op aluminium?

Be happy, be healthy,
Eva

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

32 Comments
 • robin

  Beantwoorden

  hopelijk hoor je snel wat over de oplevering! de foto is heel mooi geworden.

  • Eva

   Ik hoop het ook Robin! Dank je wel!

 • Mariska

  Beantwoorden

  Het resultaat is wel echt heel mooi!

  • Eva

   Ja he, dat vind ik ook echt!

 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Dat lijkt mij ook ontzettend gaaf om een foto van de reis af te laten drukken op aluminium en het ophangsysteem lijkt mij ook handig.

  • Eva

   :-)

 • Kirsty

  Beantwoorden

  Wat een mooie foto! De kwaliteit ziet er ook goed uit. Balen dat je nu geen goede plek hebt om hem neer te hangen, maar dat komt nog wel.

  • Eva

   Dank je wel Kirsty! All credits to manlief voor de foto :-)

 • Bettie

  Beantwoorden

  Ik wist eigenlijk niet dat dit kon, maar dit ziet er wel echt tof uit zeg. Hij zal vast echt een eye catcher worden in het nieuwe huisje.

  • Eva

   Hihi dank je Bettie!

 • Femke

  Beantwoorden

  Wauw, wat ziet het er tof uit! Ik heb het nog nooit eerder gezien. Enne: wat spannend dat je wacht op de oplevering van jullie huis. Hopelijk gebeurt dit snel!

  • Eva

   Ik hoop ook dat we snel wat horen! We kunnen niet wachten…

 • Reshma

  Beantwoorden

  Vind het er erg mooi uit zien, is een keer wat anders dan canvas of

  • Eva

   Ja dat vonden wij ook! Dit is wat stoerder…

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Super leuk! Ik hoop dat je deze snel in het nieuwe huis kunt ophangen. Loopt alles volgens planning?

  • Eva

   Ik hoop het ook :-)! Vooralsnog verloopt het volgens planning. Maar de definitieve oplevering is nog niet bekend helaas…

 • Leoniae

  Beantwoorden

  Ik vind het er heel mooi uitzien :)! De foto zelf is ook mooi :)!
  Xoxo, leoniae

  • Eva

   Dank je Leoniae!

 • Els

  Beantwoorden

  Ik vind dat je er wel een hele mooie foto voor hebt uitgezocht. Past heel goed bij aluminium :-).

  • Eva

   Hihi dat vonden wij nou ook!

 • Galina

  Beantwoorden

  Jaaaa, dat hebben wij gedaan met een trouwfoto en dan lekker groot :P We krijgen er veel complimentjes over, weer eens wat anders dan een canvas inderdaad :)

  • Eva

   Oh wat leuk van een trouwfoto! Heel bijzonder zeg! Ik kan mij voorstellen dat je daar heel veel complimentjes over krijgt.

 • Kim

  Beantwoorden

  Jaaa mooi zeg! Vorig jaar mocht ik van een bedrijf ook een foto op aluminium laten afdrukken en dat geeft zo een leuk effect. Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe huisje :) Deze foto zal daar vast erg mooi staan!

  • Eva

   Echt bijzonder he, dat effect. Ik heb echt zo’n zin om hem een mooi plekje te geven. Nog even geduld…

 • Sandra

  Beantwoorden

  Sowieso een hele toffe foto dit! Ik vind dit echt zo’n foto die je in het groot af laat drukken. Erg gaaf! Ook tof dat dit op aluminium is, daar had ik wel eens van gehoord maar nog nooit gezien. Het geeft wel een leuk effect zeg! Hopelijk lijk hij snel shinen in jullie nieuwe huis!

  • Eva

   Dank je wel Sandra! XX

 • Evelijn

  Beantwoorden

  Wauw, dat ziet er gaaf uit! Ik had er nog nooit van gehoord, ik ga het onthouden!

  • Eva

   :-)

 • Rowan

  Beantwoorden

  Ik heb vorig jaar voor het eerst een foto op aluminium laten afdrukken. Het bevalt mij erg goed, ik vind het resultaat op het aluminium mooi, maar ik vind het ook mooier dat het zo dun is vergeleken een canvas doek. Ik vind het echt stijlvol. Ik wil er meer! ;-) mooie foto hebben jullie trouwens gekozen!!

  • Eva

   Dank je wel Rowan! Ja, ik had precies hetzelfde. Zo mooi dat het zo’n dunne plaat is!

 • Lesley

  Beantwoorden

  Dat ziet er stoer uit, de foto past ook mooi bij de materiaalsoort vind ik. Leuk om zo al na te denken over de aankleding van het nieuwe huis hè. Ik heb vorig jaar ook veel woonbladen doorgebladerd met hetzelfde doel. Loopt de bouw bij jullie op schema?
  De vakantie was heerlijk trouwens :) en vliegen met het kleintje ging gelukkig zonder problemen.

  • Eva

   Het loopt op schema gelukkig! :-) Wat fijn dat jullie vakantie goed is gegaan. Altijd even spannend met een kleintje, zeker het vliegen.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.