GREEN PEOPLE SCENT FREE SHAMPOO | REVIEW

16 Comments

Vandaag heb ik weer een review voor jullie. Ik wil jullie kennis laten maken met de shampoo van GREEN PEOPLE!

Zo langzamerhand begin ik steeds meer mijn oude voorraad op te maken. Ik heb nog steeds producten die niet natuurlijk zijn of geen organic keurmerk hebben. Aan de ene kant vind ik dat jammer maar aan de andere kant vind ik het ook zonde om dan alles maar weg te gooien. Nee, ik maak braaf alles op en stap langzaam over.

Mijn oude niet-natuurlijke shampoo was op en ik was op zoek naar een natuurlijke shampoo. Het liefst eentje die zacht reinigt en ook nog eens organic is.

Ik kwam deze shampoo op internet tegen en het zag er op het eerste gezicht goed uit!

Het is de GREEN PEOPLE SCENT FREE SHAMPOO.

 Green people scent free shampoo

GREEN PEOPLE
Het verhaal achter de oprichting van dit merk is bijzonder. Het is opgericht door Charlotte Vøhtz’s. Haar dochter kampte met eczeem en zij was dan ook op zoek naar producten die zacht genoeg waren voor de huid van haar dochter en haar konden helpen met haar eczeem. Charlotte had zelf een achtergrond in de medische/ farmaceutische sector alsook met kruiden. Vanuit dit standpunt wordt er daarom nooit gebruik gemaakt van SLS, parabenen of synthetische kleur- en geurstoffen.

Elk jaar doneert GREEN PEOPLE tien procent van de winst aan goede doelen. Op hun website kun je zien welke doelen zij steunen.

With a promise to never use aggressive ingredients or synthetic chemicals such as sodium lauryl sulphate (SLS), parabens, phthalates, petrochemicals, alcohol (ethanol) or synthetic fragrances or colourants, and to never test on animals.

Volgens GREEN PEOPLE zijn de producten uiterst zacht en geschikt voor mensen die een gevoelige, geïrriteerde huid hebben.

Dit klinkt heel goed toch?

 Green people scent free shampoo

Green people scent free shampoo

Zo ziet de shampoo er uit. Doorzichtig dus en uiteraard geen parfum. Het ruikt ook heel neutraal eigenlijk.

Ingrediënten

AQUA (SPRING WATER), SODIUM COCO-SULFATE (FROM COCONUT), COCAMIDOPROPYL BETAINE (DERIVED FROM COCONUT), DECYL GLUCOSIDE (DERIVED FROM CORN), ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE POWDER*, CAMELLIA SINENSIS (GREEN TEA) LEAF EXTRACT*, ANANAS SATIVUS (PINEAPPLE) FRUIT EXTRACT, YUCCA SCHIDIGERA (YUCCA) STEM EXTRACT, MARIS SAL (SEA SALT), CITRIC ACID, BENZYL ALCOHOL, SORBIC ACID, SALICYLIC ACID, GLYCERIN. *83.3% ORGANIC

Ik kijk altijd naar de eerste drie ingrediënten van de (INCI)lijst:

 • Aqua=water
 • Sodium coco-sulfate (SCS)= is een milde tenside gemaakt van plantaardig laurinezuur (uit natuurlijk kokosvet) en natrium. Chemisch gezien is SLS EN SCS familie van elkaar. Beiden zijn namelijk producten uit kokosvetzuur welke gesulfateerd worden om zo een oppervlakte actieve wasstof te vormen. Het verschil in agressiviteit tussen beide stoffen is wel groot. Daarnaast is er ook een verschil in zuiverheid. Kokosolie bestaat uit een groot aantal vetzuren. Om SCS te maken gebruikt de fabrikant een mengsel van deze vetzuren, laat het dan reageren met sulfur en vervolgens met zout. SCS bevat geen bijproducten zoals dioxaan, in tegenstelling tot SLS.
 • Cocamidopropyl Betaine= schuimvormend middel. Het wordt vaak als reiniger gebruikt in cosmetica. In dit geval uit kokosnoten vervaardigd.

De overige ingrediënten zien er ook goed uit!

 Green people scent free shampoo

Wat vind ik er van?

Ik gebruik deze shampoo nu al een tijdje en ik ben er heel tevreden over. Ik merk dat ik de laatste jaren steeds meer een shampoo wil die gewoon zacht reinigt zonder teveel poespas. Ik vind de geuren vaak heel overheersend en dat is met deze shampoo natuurlijk totaal niet. Hij reinigt goed. Ik krijg er geen jeukende hoofdhuid van. Dat heb ik namelijk wel bij shampoos met veel uitdrogende bestanddelen. Een goed teken dus!

Hij is overigens ook heel zuinig in gebruik. Omdat het zo’n zachte reiniger is, is het geschikt voor het gehele gezin. Dat vind ik juist fijn want dan heb je niet allemaal verschillende shampoos in je badkamer.

Ja, ik ben gewoon tevreden over deze shampoo!

 

Green people scent free shampoo

Conclusie:

Ben je op zoek naar een natuurlijke shampoo dan kan ik je de GREEN PEOPLE SCENT FREE SHAMPOO echt aanraden!

De shampoo heeft het ECOCERT keurmerk en het SOIL ASSOCIATION keurmerk. Het wordt niet op dieren getest en het is geschikt voor vegans!

Hij is te koop in de webshop van BIG GREEN SMILE voor €14,- (200 ML).

 

Gebruik jij al een shampoo met natuurlijke ingrediënten?

ps. Doe je al mee met de WINACTIE voor make-up van KIKO? Meedoen is heel makkelijk! :-) Klik hier!

Be happy, be healthy,
Eva

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

 

 

16 Comments
 • Galina

  Beantwoorden

  Ik kende het merk Green People nog niet, maar het verhaal erachter spreekt me aan. De ingrediëntenlijst is, voor een shampoo, vrij kort, en ook daar word ik vrolijk van. Leuke review heb je weer geschreven, lekker vlot!

  • Eva

   Dank je wel Galina :-)

 • Saskia

  Beantwoorden

  Super mooie foto’s weer. Ik heb heel lang de shampoo van Weleda gebruikt en deze vond ik erg fijn. Inmiddels ben ik weer terug bij Guhl waarom weet ik eigenlijk niet :)

  • Eva

   Ah dank je wel Saskia :-)! Hmm ja ik ken dat. Voorheen wisselde ik ook best vaak van merk. Alhoewel ik de laatste jaren toch altijd weer terug ging naar een bepaald merk. Nu zal ik eerder voor een shampoo kiezen met natuurlijke ingrediënten.

 • Ysanne

  Beantwoorden

  Leuk merk, kende ik nog niet! Fijn dat je er tevreden over bent :)

  • Eva

   :-)

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Fijne review heb je geschreven Eva. Het klinkt zeer aantrekkelijk. Ik gebruik geen shampoo met natuurlijke ingrediënten maar wel een sulfaatvrije shampoo want ik heb een gevoelige hoofdhuid.

  Ik ben op dit moment meer dan happy met de shampoo die ik gebruik (na een lange ellendige zoektocht kwam ik bij deze) maar ik zou deze van Green People best willen proberen.

  • Eva

   Dank je wel Nesrin! Shampoo kan zo persoonlijk zijn. Fijn dat je er nu een hebt gevonden waar je tevreden over bent!

 • Kim

  Beantwoorden

  Wat een super goede tip. Ik ken het merk zelf nog helemaal niet maar gebruik net zoals jij, het liefst alleen nog natuurlijke dingen.

  • Eva

   Graag gedaan, Kim!

 • Mariska

  Beantwoorden

  Fijn dat je deze shampoo gevonden hebt, hij klinkt namelijk erg goed :D

  • Eva

   Dat is hij ook :-)

 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Wat fijn dat je zo tevreden bent met de shampoo. Ik ga even een bezoek brengen bij de webshop. Ik ga zelf ook langzamerhand overstappen naar natuurlijk producten. Ik merk dat het beter is voor mijn gevoelige huid dat snel een break out hebt.

  • Eva

   Ik heb daar inderdaad ook last van. Mijn huid reageert minder goed op synthetische geur- en kleurstoffen.

 • Lesley

  Beantwoorden

  Als ik je review zo lees ben ik ook geïnteresseerd! Fijn ook dat de shampoo geen overheersende geur heeft. Hier ook nog een voorraad van diverse merken shampoo die ik ook echt eerst wil opmaken. Ik was mijn haar maar 1 keer per week dus echt snel gaat het ook niet…

  • Eva

   Hihi nou eerst de boel maar opmaken dan ;-)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.