Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

2 Comments
inspiratie

Sinds ik mijn eigen blog heb, willen mensen altijd weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal. De eerste paar keer haalde ik vaak mijn schouders op. Ik wist het zelf eigenlijk ook niet. Vaak poppen de ideeën spontaan op. Dat zijn vaak momenten waarop ik even tijd heb om een beetje in mijn gedachten weg te zakken. Onder de douche of tijdens het snijden van groente (ja, echt!).

Ik heb daarom standaard een schriftje en pen in mijn tas waar ik die ideeën in schrijf. Soms gebruik ik mijn telefoon voor notities. Maar ik ging er toch eens over nadenken waardoor ik word geïnspireerd. Ik vertel je vandaag mijn top drie!

Instagram

Ik vind het heerlijk om naar foto’s van andere mensen te kijken. Leuke instagrammers zijn bijvoorbeeld Chriselle Lim (The Chriselle Factor), Aimee Song (Song of Style) en Julie Sarinana (Sincerely Jules). De outfits van deze dames…jaloersmakend!!

inspiratie

Pinterest

Pinterest gebruik ik vaak om ideeën op te doen voor mijn foto’s. Welke props worden er gebruikt? Welk standpunt is er gebruikt om de foto te maken? Welke belichting? Allemaal dingen die ik nu puur op gevoel doe.
Zoals ik laatst vertelde, ga ik in augustus starten met een opleiding fotografie. Op dit moment heb ik een systeemcamera maar ik wil graag het fotograferen met een spiegelreflexcamera onder de knie krijgen. Met de foto’s die ik op dit moment maak, ben ik tevreden maar het kan voor mijn gevoel absoluut beter. Ik hoop dat jullie dat ook terug gaan zien het komend jaar!

Tijdschriften

Magazines geven mij ook vaak inspiratie! Ik verslind bijna alle modebladen die er maar bestaan. Voor de foto’s maar natuurlijk ook de artikelen. Soms lees ik iets en dat kan dan best blijven hangen. Zo van, wat is eigenlijk mijn mening erover? En vaak is dit weer een aanleiding voor mij om er iets over te schrijven. Ook die gratis bladen van de supermarkt neem ik geregeld mee. Voor recepten en foto-ideeën.

inspiratie

Zo, ik hoop dat ik jou op deze manier inzicht hebt gegeven in de manier waarop ik inspiratie opdoe! Wellicht heb jij andere manieren om jezelf inspiratie te geven. Laat het mij vooral weten in de comments. Ik ben benieuwd!

Hoe doe jij inspiratie op?

 

Be happy, healthy,
Eva

2 Comments
  • Mariëlle Markgraaff

    Beantwoorden

    Ik snap je :) Ik ben zelf dol op Youtube, Instagram en Pinterest :)

  • Loes

    Beantwoorden

    Leuk artikel! Ik haal vooral veel inspiratie van instagram, maar ook gewoon uit mijn dagelijks leven en wat er plaats vindt.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.