Haarverzorging van John Masters Organics + WINACTIE!

30 Comments
John Masters organics

John Masters Organics is zo’n merk waar ik altijd al meer van wilde proberen. Helemaal in het begin van mijn blog schreef ik over een travelset van dit merk. Ik nam die set mee naar New York. Fijne herinneringen! Mijn review kun je hier nog lezen trouwens (arghhh die foto’s, vreselijk!).

Ik was toen al heel erg enthousiast. Op een of andere manier verdween John Masters een beetje naar de achtergrond totdat ik een aantal producten mocht uitproberen. Het liefst koos ik weer voor die fijne shampoo met lavendel en rozemarijn. Máár natuurlijk wilde ik ook de andere producten een kans geven.

john masters organics

Lees trouwens even helemaal door tot aan het einde voor de WINACTIE. Ik mag namelijk twee producten van John Masters Organics weggeven! Zou dat geen leuk kerstcadeau zijn? ;-)

Bereid je trouwens voor op een uitgebreide uitleg en review van alle producten….

 

Honey & Hibiscus Hair Reconstructing Shampoo

Ik koos voor deze lijn omdat mijn haar vlak voor de zomer is ontkleurd (painting). Mijn haar kan daarom wel wat voeding gebruiken omdat de punten nu sowieso wat droger zijn. Deze shampoo bevat linolzuur en hyaluronzuur, zuren die van nature overvloedig aanwezig zijn in nieuw haar. Ook bevat het soja-, rijst- en haverproteïne. Dit zorgt ervoor dat beschadigd haar zich kan vernieuwen en herstellen.

De shampoo bevat geen natriumdodecylsulfaat. Ik moest even opzoeken wat dit is. Het is ook bekend onder de naam sodium lauryl sulfate (SLS). Ah ja dat ken ik natuurlijk wel! SLS zorgt ervoor dat je shampoo lekker schuimt onder douche. Dat geeft vaak een lekker luxe gevoel maar het heeft ook een uitdrogende werking op de (hoofd)huid. Precies een van de redenen waarom ik in de winter meer last heb van een kriebelende hoofdhoofd en die shampoos met SLS liever niet te vaak gebruik.

john masters organics

Ingrediënten:
Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, aqua (water), babassuamidopropyl betaine, decyl glucoside, sodium cocoamphodiacetate, panthenol (vitamin B5), avena sativa kernel protein, hydrolyzed rice protein, sorbitol, hydrolyzed rodophicea extract, carageenan, citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit oil*, chondrus crispus (irish moss) extract, hydrolyzed soy protein, borago officinalis (borage) seed oil*, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, soy lecithin, linum usitatissimum (flax) seed oil*, mel (honey)*, potassium sorbate, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, sodium benzoate, sodium chloride, soy tocopherols, triticum vulgare (wheat) germ oil*, guar hydroxypropyltrimonium chloride, sodium hyaluronate, citrus grandis (grapefruit) peel oil*, hibiscus rosa sinensis (hibiscus) flower extract*, copernicia cerifera cera, sulfur, limonene†, linalool†

* Certified Organic
† A natural component of essential oils

John Masters organics

Honey & Hibiscus Hair Reconstructor

In dezelfde lijn als de shampoo koos ik ook voor een super intensieve conditioner. Het is geschikt voor droog, beschadigd en geverfd haar. Het is de bedoeling dat je deze hair reconstructor net even wat langer laat inwerken dan een normale conditioner. Zo’n 2-4 minuten.

john masters organics
Ingrediënten:

Aqua (water), aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, chondrus crispus (irish moss) extract*, lecithin, citric acid, hydrolyzed soy protein, sodium hyaluronate, glycerin, fagus sylvatica bud extract*, theobroma grandiflorum (cupua) seed butter, wheat amino acids, cananga odorata (ylang ylang) flower oil*, borago officinalis (borage) seed oil*, calophyllum inophyllum (tamanu) seed oil*, hydrolyzed rodophicea extract, linum usitatissimum (flax) seed oil*, mel (honey)*, olea europaea (olive) fruit oil*, potassium sorbate, sodium benzoate, stearamidopropyl dimethylamine, tocopheryl acetate, sorbitol, macrocystis pyrifera (kelp) extract*, pogostemon cablin (patchouli) oil*, hydrogenated soybean oil, benzyl alcohol,† citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit oil*, tilia tomentosa (silver linden) bud extract, calendula officinalis (calendula) flower extract*, camellia sinensis (white tea) extract*, chamomilla recutita (chamomile) flower extract*, hibiscus rosa sinensis (hibiscus) flower extract*, arnica montana (arnica) flower extract*, linalool†

* Certified Organic
† A natural component of essential oils

john masters organics

Green tea & calendula leave-in conditioning mist

Dit is een leave-in conditioning mist met groene thee en negen organische oliën en extracten om het haar te versterken en te revitaliseren. He bevat ook guargom wat zorgt voor volume.  Verder zorgt deze conditioning mist voor minder kroes in het haar en het maakt je haar ook klittenvrij! De mist kun je op zowel droog als nat haar gebruiken.

john masters organics

Ingrediënten:
aqua (water), aloe barbadensis leaf juice*, glycerin, panthenol, hydrolyzed soy protein, polyglyceryl-10 laurate*, sodium benzoate, potassium sorbate, guar hydroxypropyl trimonium chloride, cananga odorata (ylang ylang) flower oil, pogostemon cablin (patchouli) oil, citrus grandis (grapefruit) peel oil, juniperus mexicana (cedarwood) oil, chamomilla recutita (chamomile) extract*, calendula officinalis (calendula) flower extract*, camellia sinensis (green tea) leaf extract*, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil*, urtica dioica (nettle) root extract*, citrus limon (lemon) peel oil, pelargonium pelatum graveolens (geranium) flower oil, linum usitatissimum (flax) seed oil*, borago officinalis (borage) seed oil*, helianthus anuus (sunflower) seed oil*, broccoli seed oil*.

* Certified Organic

Combo paddle brush

Nu gebruik ik al jaren een Mason Pearson brush. Dus wat borstels betreft ben ik behoorlijk verwend. Tot nu toe heb ik nog geen borstel gevonden die het hierbij haalt.

Toch was ik erg benieuwd naar deze combo paddle brush. Het bevat namelijk ionische borstelharen en honderd procent natuurlijke zwijnenharen. De ionische borstelharen zijn doordrenkt met toermalijn, welke negatieve ionen creëren om het haar sneller te kunnen drogen. De zwijnenharen verspreiden de overtollige olie-opbouw op de hoofdhuid. Het handvat is gemaakt van eco-vriendelijke bamboe.

Het wordt trouwens aangeraden om de borstel regelmatig schoon te maken met bijvoorbeeld een beetje shampoo. Zo blijven de haren mooi van kwaliteit.

Wat vind ik van de haarverzorging  van John Masters Organics?

Shampoo
Laat ik eerst over de verpakking beginnen. De shampoo zit in een tube met een goede opening. Deze tube vind ik ontzettend handig voor onder de douche. Ik zit niet te hannesen met een fles waar je de shampoo er niet uit krijgt.
De geur is heerlijk. Niet een overheersende geur.  Ik heb de shampoo nu een aantal weken in gebruik. Hij is inderdaad heel voedend. Dat merk ik ook zeker aan mijn hoofdhuid. Geen gekriebel meer! Heel fijn dus! Als tip kan ik je wel meegeven om deze shampoo af te wisselen met een andere. Als ik veel stylingproducten heb gebruikt, merk ik dat deze shampoo moeite heeft om alle stylingproducten eruit te wassen. Dit is dus wel iets waar je rekening mee moet houden.

Hair reconstructor
Deze intensieve conditioner vind ik ontzettend fijn. Ik gebruik hem vaak als haarmasker en laat hem nog iets langer intrekken dan die vier minuten. Mijn haar voelt zachter aan en föhnt daardoor ook makkelijker. Ik vind de hair reconstructor een aanrader!

Conditioning mist
De mist gebruik ik niet na elke wasbeurt. Ik pak hem er meestal bij als ik mijn krultang gebruik. De mist werkt overigens heel fijn als extra verzorging bij mijn droge punten. Bij mijn dochters gebruik ik hem ook. Het zorgt ervoor dat het haar makkelijk doorkambaar wordt. Gewoon een fijne mist als extra verzorging!

Paddle brush
Ik ben sowieso fan van gecombineerde borstels met echte haren. Dit zorgt altijd voor meer glans in mijn haar. Ik gebruik deze borstel afwisselend met mijn oude borstel. Het ligt er maar net aan of mijn dochter Emma al een borstel in haar handen heeft. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn oude borstel nog steeds ietsje fijner vindt. Dat komt voornamelijk door de pinnetjes. Die van mijn oude borstel zijn net iets dunner en voelen iets zachter aan op de hoofdhuid. Ik heb het ook even aan mijn meiden gevraagd en zij deelden mijn conclusie ;-). Verwende apen!

Zoals je kunt lezen, ik ben zeker weer overtuigd door dit fijne merk! Mocht je nou ook eens iets willen proberen van John Masters Organics? Dan heb ik goed nieuws!

++++++WINACTIE++++++

Wat kun je winnen? 

Ik mag namens John Masters Organics de shampoo en hair reconstructor weggeven! Deze set heeft een waarde van €80,-. Een geweldig kerstcadeau toch? Misschien voor jezelf of voor een lieve vriend(in)!

Hoe maak je kans op de shampoo en hair reconstructor t.w.v. €80,-?

 • Like mijn pagina De Appel van Eva op facebook
 • Laat hieronder een leuke reactie achter en laat weten waarom jij wilt winnen.

Ik zou het enorm lief vinden als je mijn bericht op Facebook over deze winactie wilt ‘liken/delen’. Dit vergroot natuurlijk jouw kans op dit geweldige pakket!

Je kunt meedoen tot en met volgende week vrijdag 16 december 2017. Laat een geldig e-mailadres achter zodat ik met jou contact op kan nemen.

That’s it!

Doe jij mee met de geweldige winactie om een shampoo en hair reconstructor te kunnen winnen?

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

De producten in dit artikel zijn door John Master Organics ter beschikking gesteld. Dank hiervoor!

30 Comments
 • Tamar

  Beantwoorden

  Omdat mijn hoofdhuid al een tijdje onrustig is kan ik een goede haarverzorging wel gebruiken! Het lijkt mij een super goed product voor een mooie bos haar!
  Duimen maar.. :-)

 • Angela

  Beantwoorden

  Mijn haar en hoofdhuid kunnen wel een boost gebruiken. Ik heb al veel shampoos gebruikt maar het gekriebel blijft en het heeft mijn haar wat uitgedroogd :(

 • Lieke

  Beantwoorden

  Wat een leuke actie! Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar de juiste haarverzorging, heb namelijk snel last van vet haar. Ik ben erg benieuwd naad deze producten.

 • Marit

  Beantwoorden

  Het lijkt mij super leuk om deze winactie te winnen!! Heerlijke producten ❤️ Verder zien de foto’s er heel mooi uit. Ik ben vooral benieuwd naar de hair reconstructor omdat ik zo’n goed voedend product nog niet heb. Nu nog even duimen.

 • Iris

  Beantwoorden

  Ik ga liken! Zelf moet ik zo’n beetje noodgedwongen vaak naar de kapper omdat mijn blonde haar snel gaat splijten. Alles wat helpt is zeeeer welkom :-)

 • Esther Burger-Goedhart

  Beantwoorden

  Wat een prachtige producten,Ik zit op dit moment midden in een burn out en dat is ook zeker te merken aan mijn haar. Echt een verwennerij voor mijn haar even een moment voor mij zelf!

 • Nienke

  Beantwoorden

  Klinkt aantrekkelijk. Mijn haar kan wel een boost gebruiken.

 • Sharon de Ridder

  Beantwoorden

  Wat een leuke review om te lezen! Mijn haar krijgt nu helemaal zin in deze boost!

 • Marjsn

  Beantwoorden

  Zo zeg .
  Ik word helemaal enthousiast !
  En met mijn geverfde krullen kan een top verzorging echt geen kwaad .
  En als alleenstaande moeder met een fulltime baan als Intensive Care verpleegkundige zijn dit soort momentjes met heerlijke spulletjes jezelf verzorgen heel belangrijk

 • Willemien van Egmond

  Beantwoorden

  Na het lezen van je blog ben ik wel héél nieuwsgierig geworden naar deze mooie producten. De afgelopen jaren heb ik al verschillende biologische haarproducten uitgeprobeerd maar heb nog niet hét product gevonden voor mijn blonde krullen. Ben dus heel benieuwd naar deze producten die er ook nog eens prachtig uitzien!

 • Kim Jurgens

  Beantwoorden

  Leuk leuk!! Met 3 kinderen, 3mnd-6jr-11jr, is het momentje onder de douche met John Masters echt even mijn moment. Heerlijk! Dus ik wil wel echt winnen :)

 • Kristel

  Beantwoorden

  Eindelijke een goede boost tijdens deze koude dagen voor je haar. Voelt je haar goed voel je je als mens goed. En dat kan iedereen wel gebruiken. Én nog eens goed voor moeder natuur!!! Ben echt voor en wat een lieverd ben jij die dat kado doet :-)

 • Carolien

  Beantwoorden

  Gaaf zeg! Ik win heel graag dit awesome pakket…binnenkort moeten m’n dreads er weer uit en dan kan mijn haar wel wat extra verzorging gebruiken?

 • Demelza

  Beantwoorden

  Wat een leuke actie…
  Ik wil graag mee doen met deze te gekke win kans.
  Ben nog niet bekend met de producten dus ben heel benieuwd !..

 • Michelle

  Beantwoorden

  Het sneeuwt leuke winactie op je blog en super goed stuk geschreven. Snap nu inderdaad waarom ik een jeukend hoofdhuidje heb in de winter…. Ben zelf al enige tijd overgestapt naar shampoo van Dr. Organic en gebruik alleen de veganproof soort van dit merk, maar merk dat ik nog zoekende ben naar een betere formule haarverzorging dat ook nog eens vegan is.
  Zou leuk zijn iets te winnen 4 my bday ??

 • Barbara

  Beantwoorden

  Wat mag je een mooi cadeau weggeven! Ik ben al een tijdje op zoek naar de juiste shampoo zonder ‘troep’ en volgens mij is dit een hele goede tip!
  Je hebt het leuk geschreven, ik ga je pagina zeker liken!

 • Celine Kersten

  Beantwoorden

  Ik zou het setje graag willen winnen voor een vriendinnetje van mij, omdat haar haar net weer lang is gegroeid na chemo en ze het blondeert dus het ook erg beschadigd daardoor! En omdat we beiden elkaars haarproducten proberen, maar nog nooit hét product hebben gevonden! Dus een leuk gezamenlijk kerstcadeau :)

 • Melanie Huyghe

  Beantwoorden

  Het is niet omdat ik heel kort haar heb, dat het geen goede verzorging verdient :-)

 • Gonny

  Beantwoorden

  Ik maak heel graag kans op dit fijne pakket mijn haren zijn ontzettend futloos en droog… Volgend jaar ga ik trouwen.
  Het zou fijn zijn om er met de bruiloft weer stralend uit te zien!

 • Mara

  Beantwoorden

  Mijn haar wordt grijs en kan wel een boost gebruiken, daarom doe ik meer dan graag mee

 • Babs

  Beantwoorden

  Leuk! Ik doe ook graag mee!
  Deze producten klinken als muziek in mijn oren, zeker de hair constructor!

 • Marijke Horjus

  Beantwoorden

  Wat super dat je een shampoo en hair reconstructor mag weg geven! Het klikt super? ik ken het merk nog nog niet,ik ben erg benieuwd!! Dus ik doe graag mee ? ons zoontje is nu 3 maandjes en na mijn zwangerschap is mijn haar erg veranderd.. Ik ben opzoek naar een goed haar product wat mijn haar weer een boots kan geven???? dus ik waag graag een kansje ?

 • Debbie

  Beantwoorden

  Deze set klinkt als hetgeen mijn haar nu wel kan gebruiken, statisch en dof als het wordt door het winterse weer.
  Mijn haar is 1 meter lang (!) en echt mijn sieraad normaliter, nu verstop ik het het liefst onder een muts ;)

 • Chris

  Beantwoorden

  Mijn haar zou geweldig blij zijn met deze producten :-) Wou het al een hele tijd uitproberen, maar was er nog niet van gekomen wegens de prijs.
  Ik heb het merk leren kennen door mijn Japanse schoondochter die er laaiend enthousiast over is.

 • Daniëlle

  Beantwoorden

  Nog niet bekend met het merk. Ben er erg benieuwd naar!

 • Ilva

  Beantwoorden

  Leuke winactie! Mijn haar kan wel een oppepper gebruiken met dit weer. Super fijn dat het een eerlijk merk is! Ik ben erg nieuwsgierig.

 • Lesley

  Beantwoorden

  Geen shampoo voor mij. Maar prachtige foto’s zeg!! Leuk gedaan :)

  • Eva

   Dank je wel lieve Lesley! Resultaat van de opleiding ;-) XX

 • Merel Uittenhout

  Beantwoorden

  Wat zal ik daar goed zitten met een mooie volle bos tijdens het gezellige kerstdiner ?

 • Marian B

  Beantwoorden

  Mijn haar kan wel boost gebruiken, vooral in de winter. Wat extra verzorging is welkom, zou het graag eens uitproberen.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.