Hi lieve lezers van Eva, wat leuk dat ik vandaag een recept met jullie mag delen! Voordat we hieraan beginnen vind ik het leuk om mijzelf even aan jullie voor te stellen. Dan weten jullie ook meteen wie het gezicht achter Healthy Wanderlust is.
Mijn naam is Merel, (net!) 27 jaar oud en woonachtig in het altijd mooie en gezellige Amsterdam. Mijn liefde voor een gezonde levensstijl heeft ervoor gezorgd dat Healthy Wanderlust ongeveer 9 maanden geleden werd ‘geboren’. Hier kan ik al mijn passie kwijt en hoop ik jou te inspireren om ook zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen en om lekker positief in het leven te staan (zo belangrijk!). Naast het feit dat ik het belangrijk vind dat wij hier voor onszelf veel belang aan hechten, vind ik het ook belangrijk dat we deze basis voor (onze) kinderen kunnen bieden. Het is mijn missie om (jonge ouders) hierover zoveel mogelijk kennis te delen en te helpen waar nodig! Mocht je dus vragen op dit gebied hebben, schiet maar raak ;-)
Nu is het tijd voor dit heerlijke kleurrijke gerecht. Past perfect bij dit zonnige seizoen toch? Mocht je bij de titel nou denken “Halloumi-wat?”, no worries! Halloumi is een zoute grillkaas dat afkomstig is uit Cyprus. Door het hoge eiwitgehalte van de kaas is dit product perfect om mee te bakken, het smelt namelijk niet! Super leuk en lekker dus om te verwerken in salades of zoals ik hier doe: verpakt in een lekkere volkoren wrap. Laten we snel aan de slag gaan!
Wat heb je nodig voor de Halloumi wraps?
- 4 tot 6 volkoren wraps
- 1 blok halloumi (meestal 225 g)
- 1 avocado
- 1/2 aubergine
- handje rucola
- 150 gram rode kool
- 2 tl citroen sap
- 80 gram groene linzen (ik gebruikte gedroogde die ik een dagje liet weken)
- 2 tl sesam zaadjes
- zout/peper
- Mocht je nou een beetje saus missen kies dan voor wat ketjap of sesam olie.
Hoe maak je het?
- Kook indien nodig de groene linzen of verwarm ze anders in een pannetje.
- Snij de rodekool in dunne reepjes (verwijder eerst de buitenste blaadjes) en kook deze in een pan met kokend water in ongeveer 15 minuutjes gaar (kook ze niet te lang!). Voeg een snufje zout toe en wat citroensap toe. Door de citroensap behoudt de kool zijn mooie kleurtje!
- Snijd de aubergine in plakjes en grill deze tot ze wat zachter zijn en lekker om te eten dus ;-). Laat deze even aan de kant staan.
- Snijd de halloumi en grill deze in een grillpan op een medium hoog vuurtje tot ze een mooi kleurtje hebben gekregen. Ik bak ze meestal 5 minuutjes aan beide kanten, maar dat is maar net hoe hoog je het vuur hebt staan. Hou het zelf gewoon goed in de gaten.
- Giet de rode kool af.
- Snijd de avocado in plakjes en haal de wraps tevoorschijn!
- Vul de wraps met de rucola, gegrilde aubergine, avocado, rode kool, gebakken halloumi en maak het af met wat sesamzaadjes.
- Strooi hier nog wat zout en peper overheen. Mocht je dit nou een beetje saai vinden dan kan je ervoor kiezen om de wraps een oosters tintje te geven door wat ketjap of sesamolie toe te voegen.
Laten jullie weten of jullie de halloumi wraps lekker vonden? Daar ben ik natuurlijk heel benieuwd naar!
Veel liefs,
Merel
Wil je meer van Merels recepten zien? Kijk dan op haar blog Healthy Wanderlust!
4 Comments
Sarah
Ik heb het vandaag gegeten maar vond het niet zo super lekker helaas. De rode kool was vrij smaakloos.
lana
dit ziet er gewoon zo lekker uit :o
Manon
Dit ziet er heeeel erg yummy uit
Mariëlle Markgraaff
Om nom nom, dit ziet er echt zo lekker en vrolijk uit!!