HAPPY things #3

15 Comments

Hoi allemaal!

Het is vrijdag en het is weer tijd voor HAPPY things! Het voelt een beetje dubbel na de gebeurtenissen van de afgelopen week om de HAPPY things van mezelf op te schrijven omdat er op het moment zoveel gaande is in de wereld en bepaald HAPPY is dat niet te noemen…
Toch wil ik het vandaag gewoon luchtig houden en laten we met z’n allen positief blijven!

 

Mijn HAPPY things van deze week:

Mijn kleine oven
Ik moet eerlijk bekennen dat ik had gehoopt al meer recepten op mijn blog te hebben staan. Een van de redenen om deze blog te beginnen was om meer mensen bekend te maken met natuurvoeding door middel van lekkere recepten. Duurzaamheid, nadenken over wat je eet, is echt niet iets voor mensen die alleen maar geitenwollensokken dragen. Ik wil je juist laten zien dat je in een druk bestaan, toch echt wel goede keuzes kunt maken (mits met een goede planning, dat dan weer wel). En dat betekent ook zeker niet dat je nooit meer chips, patat of chocola mag eten. Het gaat om de bewuste keuze! Maar goed, ik dwaal af….

We wonen sinds september in een piepklein vakantiehuisje. Met een hele kleine keuken. Ik merk dat ik het daarom minder leuk vind om in die keuken te staan. Overigens is de reden dat we in het huisje zitten wel leuk hoor. We krijgen in het voorjaar een nieuw huis! Ik kan echt niet wachten want de keuken wordt zo mooi. Ik heb nu al zin om daar te gaan koken.
Waar ik dus eigenlijk heel blij mee ben, is dat het toch gelukt is om speltkoekjes, waarvan ik het recept afgelopen zondag online heb gezet (heb je die gemist, klik dan hier), in een oventje te bakken! Dat oventje heb ik ook moeten aanschaffen toen we het huisje in gingen want die zat er standaard niet eens in :-). Het geeft dus goede moed om de komende tijd meer aan de slag te gaan met mijn kleine oven!

Happythings8

 

Rode jas
Mijn vintage (oftewel tweedehands, maar vintage klinkt net wat leuker :-)) vondst bij de kringloopwinkel! Eens in de zoveel tijd bezoek ik een kringloopwinkel. Soms om er spullen weg te brengen en soms gewoon om wat rond te struinen. Laatst was ik er om een kinderstoel weg te brengen. En toen viel mijn oog op deze jas! Nu houd ik echt van rood. Mijn lievelingskleur!! Tussen de rekken zag ik opeens een mooi stofje en liep er gelijk naar toe. Hup, alle andere kledingstukken heb ik opzij geduwd en toen zag ik dit pareltje. Mooi hè, van wol! En nog duurzaam ook!

happythings7

 

Yoni care
Ik was van de week bij de Etos en toen zag ik de producten (tampons en maandverband) van Yoni care. In New York kwam ik de menstrual cup tegen in de Whole Body (heb je mijn artikel over New York (deel2) al gelezen?) maar ik geloof dat ik dat nog een beetje spannend vind. Ik heb er wel een hele goede review over gelezen op de blog van Galina (lawsoflife)! Maar goed, ik doe het even stap voor stap. Tot nu toe gebruikte ik vaak tampons en maandverband gewoon van een eigen merk van de supermarkt. Ik dacht er nooit zoveel over na. Totdat ik dus die menstrual cup tegen kwam en er wel over nadacht. Het blijkt dat tampons en maandverband vaak synthetische stoffen bevatten. Niet alleen plastic maar ook chloor en sporen van pesticiden. Nou het lijkt mij niet goed om zoiets dan een langere tijd in of tegen je lijf aan te hebben. De producten van Yoni care zijn gemaakt van biologisch katoen en bevatten geen plastic, chloor of pesticiden. Momenteel is het plastic hulsje (van de tampons) nog niet biologisch afbreekbaar maar het product zelf wel. Ik ga de komende tijd deze producten testen en er volgt nog een review van. Oh ja, ik kocht deze producten met 25 procent korting. Dat is altijd leuk :-)

 

Zo dit waren mijn HAPPY things van deze week! Heb jij iets leuks meegemaakt wat je wilt delen? Ik hoor het graag in de comments hieronder!

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

15 Comments
 • My Linh

  Beantwoorden

  Spannend zo’n nieuw huis! Ik ben erg benieuwd naar de keuken; mijn favoriete plek van het huis :D De menstrual cups heb ik vroeger gebruikt, maar vond ze toch niet zo’n fijn. Vond het wel prettiger zitten dan tampons en het voelt veiliger dan maandverband, maar het is ook een beetje een kliederboel (sorry #tmi) ^^” Ben benieuwd hoe Yoni care bevalt, misschien dat dat nog een fijne optie voor mij is :D

  • Eva

   Dank je wel voor jouw reactie My Linh! Jaaa, ik heb heel veel zin in mijn nieuwe keuken. Er komt nog een review van Yoni Care, dus ik laat het je nog weten of dit bevalt! XX

 • Emma

  Beantwoorden

  Wat een toffe jas zeg!

 • Ice Pandora

  Beantwoorden

  Ohhh! Spannend, een nieuwe huis c:
  En die jas is mooi! Ik hou sowieso van rood en
  sale daar houden we allemaal van :P Xx
  http://icepandora.blogspot.com

  • Eva

   Dank je wel voor jouw reactie Ice Pandora!

 • Saskia

  Beantwoorden

  Wat leuk dat jullie een nieuw huis krijgen! Yoni gebruik ik ook al een hele tijd, ik ben er erg tevreden mee. Ik ben benieuwd naar je review.

  • Eva

   Ja, we kunnen niet wachten hoor :-). Hopelijk niet teveel vorst want dan kunnen ze flink doorgaan met bouwen!

 • Resaarcle

  Beantwoorden

  Nog nooit van Yoni Care gehoord, ben benieuwd naar je review. En ik denk dat focussen op de kleine vrolijke dingen het beste is wat een mens in deze tijden kan doen.

  • Eva

   Ik ben het helemaal met jou eens, resaarcle!

 • Mayke

  Beantwoorden

  Ik vind het juist prettig om wat happy things te lezen na zo een heftige week..

  Ben trouwens erg benieuwd naar de menstruatie cups…
  Xoxo

  • Eva

   Dank je wel Mayke voor jouw reactie! Zodra ik die cups ga proberen zal ik zeker een review erover schrijven.

 • Galina

  Beantwoorden

  Hihi, ik weet echt wat je bedoelt met zo een mini-oven. Ik ging van een enorme oven, naar zo een camping ding door een verhuizing naar een huurappartement. Na drie jaar ben ik eraan gewend, maar fijn is anders ;)

  • Eva

   Nou he…even wennen is het wel!

 • Vlijtig Liesje

  Beantwoorden

  Wat een mooie jas zeg! Ik houd van die kleur rood. Het staat fris en vrolijk.

  • Eva

   Dank je! Ben er ook erg blij mee. Vooral nu het ook kouder wordt!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.