HAPPY things #38

21 Comments

Hoi!

Leuk dat je weer mijn HAPPY things komt lezen! Heb je een leuke week gehad?
Wat was het warm hè? Best bizar dat het nog zo warm is en dat in september. Echt fijn! Ik ben nog lang niet toe aan die kou waarbij ik drie lagen en een sjaal moet dragen…

Ok, mijn HAPPY things van de afgelopen week! Het was een beetje rustig vergeleken met vorige week maar daar was ik ook wel aan toe. De dagen in Stockholm, de housewarming en events hadden er wel even ingehakt. Alle dingetjes in huis bleven ook liggen dus ik besloot deze week even wat rustiger aan te doen.

 

Wendagen Olivia
It just hit me! Zo gek! Woensdag heb ik met de juffen van Olivia’s klas een aantal wendagen afgesproken. Super leuk natuurlijk. En op een of andere manier dacht ik dat dit allemaal pas over twee weken ging plaatsvinden. Maar volgende week is het gewoon zover. Dan gaat ze een half dagje naar school! Ik heb het de laatste tijd er best vaak over. Komt gewoon omdat ik het een gek idee vind. Bij Emma had ik er minder moeite mee. Het zal wel een afsluiting van een bepaalde fase zijn. Er zullen ook geen nieuwe baby’s komen. We zijn heel dankbaar dat we twee mooie meisjes hebben en vinden ons gezin zo compleet. Daarom is het misschien extra gek dat ik straks gewoon meer tijd heb op woensdag.

 

YouTube??
Tegelijkertijd ben ik in mijn hoofd al een beetje bezig met YouTube. Toen ik net begon met bloggen had ik wel het voornemen om ook een YouTube kanaal te starten. Er staat al tijden zo’n icoontje onder mijn profielfoto rechts. Destijds wilde ik er geen campingkanaal van maken (had gekund, je had je rot gelachen…) maar nu zit ik in mijn heerlijke huis en  het idee begint steeds meer vorm te krijgen. Ik ga geen vast schema maken voorlopig. Eerst maar wennen aan de camera. Ik heb al een testfilmpje gemaakt en dan ga je toch op de raarste dingen letten. Hoe ik zit, hoe mijn hoofd beweegt, hoe ik praat. En stiekem ben ik ook een beetje bang voor de reacties. Niet eens zozeer van vreemden maar wel van vrienden en collega’s. Nou ja wordt vervolgd. Ok, nu klinkt het helemaal niet als een HAPPY thing maar dat is het wel. Ik vind het spannend… :-).

 

Verse bloemen
Ik heb geen groene vingers. Daar kwam ik weer eens achter toen een vetplantje behoorlijk slap erbij hing. Nu hebben dit soort plantjes al weinig water nodig maar kennelijk had ik deze toch verwaarloosd. Hopelijk is hij nog te redden….oeps! Maar ik kan dus ontzettend genieten van verse bloemen in huis. Meestal koop ik gewoon een paar takken en die verspreid ik dan over een paar vazen in huis. Gezellig!

 

Sporten
Het sporten gaat lekker! Maandag een yogales, woensdag en zaterdag hardgelopen. Ik heb zelfs gisteren 7,4 kilometer gelopen! Ik was eigenlijk van plan om een rondje van 5 kilometer te doen maar het ging zo lekker dat ik spontaan besloot om een langer rondje te lopen. Hmmm, ik denk dat ik toch maar een #fitmom :-P ga worden. Ik verlang stiekem naar een strak lijf. Niet zo strak als tien jaar geleden maar zo strak als mogelijk is…hersenspinsels…

 

Ik lees trouwens altijd van andere bloggers dat ze inkopen doen bij de DM drogist in Duitsland. Ik kom er net achter dat zo’n drogist dus vlak om de hoek zit bij ons hotel. Ik heb er zo’n zin in! Hebben jullie nog leuke tips voor mij in Berlijn??

HAPPY things 38

Nou lieverds, ik wens jullie een fijne zondag! Hopelijk zien we de zon nog!

 

Wat zijn jouw HAPPY things van de afgelopen week?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

21 Comments
 • Claudia

  Beantwoorden

  Ik heb altijd bloemen in huis en geen planten. Ik heb namelijk ook geen groene vingers. Ik vind het echt super dat je begint met youtube filmpjes…… ik ben nog niet zover…..vind het net als jij een beetje spannend

 • Nicole

  Beantwoorden

  Wat een leuk lijstje en artikel! Stoer van je dat je gaat beginnen met youtube filmpjes! succes!

 • Lonneke

  Beantwoorden

  Leuk dat je gaat beginnen met YouTube ik had van de week ook mijn eerste online staan haha. Het is echt heerlijk weer nog maar ik ben wel helemaal klaar voor de herfst heb er gewoon veel zin in. Wat kan je trouwens onwijs leuk schrijven zeg!

  • Eva

   Ah wat super lief dat je dit zegt. Doet mij goed :-). Ik ga vanavond even je filmpje bekijken want nu ben ik natuurlijk nieuwsgierig! Liefs!

 • Melanie

  Beantwoorden

  Super leuk dat je met YouTube wilt beginnen! Ik zou zeggen, gewoon doen! <3

  • Eva

   :-)

 • Belle

  Beantwoorden

  Volgens een vriendin die in berlijn heeft gewoond is http://www.stilinberlin.de een leuke website met tips voor fijne plekken! Veel plezier :-)

  • Eva

   Thanks voor de tip!!

 • sammie

  Beantwoorden

  Verse bloemen in huis, luv it! Ik kan er ook zo blij van worden als er weer een paar vrolijk gekleurde bloemen in een vaas staan. Heerlijk thuis komen vind ik dat.

 • Jonna@Burgertrutjes

  Beantwoorden

  Op onze blog staat een reisverslag van mijn trip naar Berlijn.
  Als het nog mooi weer is dan is Badeschiff een absolute aanrader! DM ook naar toe gaan hoor, blijft een fijne winkel

 • Bente

  Beantwoorden

  Hahah ja verse bloemen zijn bij mij ook beter dan planten.. Die kan ik niet in leven houden, bloemen mogen verwelken ;).

  Heel veel plezier in Duitsland!

 • Irene

  Beantwoorden

  Wat leuk geschreven. Pff het was zeker heel warm, maar met een woonkamer om het zuiden vond ik het wel heel erg warm. Ik ben ook niet altijd even goed voor mijn plantjes, toch schijnen plantjes wel belangrijk te zijn voor de zuurstof en de luchtzuiverende werking in huis! Daarom hou ik toch maar de plantjes in huis!

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Oh I feel you! Ik had hetzelfde gevoel toen mijn zoon naar school ging. Het is een vreemde fase en echt wennen. Hier komt er ook geen baby bij, tenminste voor nu niet. Geniet ervan want zo een kleuter is hartstikke leuk.

 • Babs

  Beantwoorden

  School, o hemeltje… ik heb een kind en toen ik hem de eerste dag bracht ging ik in tranen naar huis… vond het zo wennen!
  Ehmm..sport.. ik vond dat je al zo een slank en strak lijf had, hahaha. Maar ik denk dat je vaak anders naar jezelf kijkt. Wat zou ik mijn figuur ook graag terug willen maar ben vrij allergisch voor sport. Ik kom niet verder dan een dansje in huis met leuke muziek en soms flink stretchen.
  Happy things.. eigenlijk gisteren toen ik heerlijk met mijn 2 katten aan het kroelen was!

 • Robin Valentine

  Beantwoorden

  veel plezier in Berlijn! heb geen tips voor je want ben er nog nooit geweest. en leuk dat je met Youtube wilt beginnen, ben benieuwd :D gewoon doen! <3

 • Lesley

  Beantwoorden

  Ah ik hou ook zo van bloemen in huis! Jammer dat ze met het warme weer niet zo lang mooi op de vaas blijven.
  Wat leuk dat je naar Berlijn gaat, mijn tip zou zijn, minimaal 1 museum bezoeken, er is zoveel goede keus

 • hilde

  Beantwoorden

  Wat goed dat hardlopen! Knap hoor! En ik ben al heel benieuwd naar je Youtube filmpjes, spannend! En de jongste alweer wennen, gaat hard opeens dan hè? Spannend hoor. Ik had ook wel weer wat happy momentjes hoor. Kreeg te horen dat ik weer een leuk Tante Betsy jurkje ga krijgen van de nieuwe collectie, mijn oudste dochter die een goed cijfer had gehaald. Ook met hockey weer trotse momentjes bij het zien van mooie acties van je eigen kids. Tja, genieten van kleine dingen eigenlijk.

 • Sandra

  Beantwoorden

  Dat zal zeker wennen zijn als je jongste dochter ook naar school gaat! Meer tijd voor jezelf, haha. Ach, het went vast wel. :) Lekker trouwens dat het sporten zo goed gaat, you go fitmom!!

 • Galina

  Beantwoorden

  Herkenbaar van die vetplantjes :’) ik zeg doen voor wat betreft die filmpjes, gewoon een sprong in het diepe wagen en wel zien waar je uitkomt. Als je het niet probeert kom je er nooit achter of je misschien de next big youtube star zou kunnen zijn ;)

 • Melike

  Beantwoorden

  Wat leuk dat je met Youtube wilt beginnen, ik zou zeggen gewoon doen! Je zult je verbazen over hoe lief de reacties uit je omgeving zijn, echt hartverwarmend.

 • Marieke

  Beantwoorden

  Ik kan het goed begrijpen hoor, allebei je kindjes naar school, het is toch een fase die je afsluit. Ik ben hier flink aan het opruimen en o.a. alle babyspullen gaan de deur uit. Aan de ene kant heel prettig, want yay, meer ruimte in huis. Aan de andere kant komen er ook veel (mooie) herinneringen naar boven. Maar het is goed zo :-)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.