HAPPY things #4

16 Comments

Hoi allemaal!

Zijn jullie aan het genieten van het weekend? Ondanks het weer (ik ben geen herfstmens…) heb ik toch weer een aantal HAPPY things om met jullie te delen! Dit is overigens alweer de vierde week van deze serie. Wat gaat de tijd toch ontzettend snel…

 

Ok, mijn HAPPY things van de afgelopen week:

Tony’s Chocolonely
Kennen jullie de chocoladerepen van Tony’s Chocolonely? Je weet wel, die chocoladerepen in gekke stukken verdeeld. Ik kocht van de week bij Marqt een reep met 51% pure cholade, zeezout en stukjes amandel. Volgens mij is dit weer zo’n bijzondere editie maar ik weet het niet zeker. Echt zo heerlijk om een paar stukjes te eten met een kopje espresso. Ik eet niet heel vaak chocolade en eet ook geen hele reep. Ik vind dat gewoon niet zo lekker om zo’n hele reep naar binnen te werken. Maar zo een paar kleine stukken, mmmm! Wat trouwens wel bijzonder aan dit merk is, is dat zij proberen een 100% slaafvrije chocoladereep te maken. Dit doen zij door de cacaomassa direct bij de boeren in Ghana en de Ivoorkust in te kopen. Wil je er meer over weten? Klik dan hier! Het is sowieso leuk om even de missie en de geschiedenis van dit merk te lezen.

Happy things Humble Brush

 

Humble brush
Mijn tandenborstel was aan vervanging toe. Nu zag ik laatst een tandenborstel van bamboe op Instagram. In eerste instantie, dach ik “oh mooi zeg! Die wil ik ook wel.” Zo’n tandenborstel zag ik bij Marqt liggen en nam hem meteen mee. Het is dus een Humble Brush. Wat ik zo mooi van Humble Brush vind, is dat zij bij elke aankoop van een tandenborstel, een tandenborstel (of het equivalent) doneren.
De borstel is van bamboe gemaakt. Ik dacht gelijk, “is dat eigenlijk niet zielig voor panda’s?”

Dit is wat zij zelf zeggen:
“Daar hebben we aan gedacht! Ons MOSO-bamboe groeit pas bladeren vanaf 5 meter hoogte. Panda’s eten enkel de bladeren die ze kunnen bereiken en zien ons bamboe dus niet als voedselbron. We zijn helemaal “panda-friendly”!”

Daarnaast bestaat de borstel uit nylon-haren. Ook hier hebben zij netjes een verklaring voor:
“Er is geen plantaardig materiaal wat drie maanden poetsen weerstaat. Andere natuurlijk materialen zijn dan varkens- of dassenhaar. Daar poetsen we liever niet mee. We gebruiken nylon-6, dit is op termijn biologisch afbreekbaar en vrij van het gif BPA (Bisphenol A).”

De komende tijd ga ik poetsen met deze tandenborstel. Ik ga er nog een review over schrijven dus jullie zullen nog horen of hij eigenlijk ook lekker poetst!

Yoga magazine

 

Yoga magazine
Zoals je misschien weet doe ik wekelijks aan yoga (mocht je mijn artikel hierover willen lezen, klik dan hier!). Van de week kocht ik een van mijn favoriete tijdschriften, namelijk het Yoga magazine. Hij verschijnt maar 6 keer per jaar. Best jammer eigenlijk. Ik zou hem wel vaker willen lezen! Ik word dus heel blij van yoga maar er af en toe een stukje over lezen, daar word ik ook heel blij van. Ik krijg dan net even wat meer achtergrondinformatie. Zo gaat het dit keer over de stand van je schouders en waarom bepaalde houdingen door sommigen niet op de traditionele (juiste?) manier kunnen worden beoefend. Ik weet van mezelf dat ik bepaalde houdingen nooit helemaal zal kunnen doen vanwege de stand van mijn heupen. Ze zijn vrij recht. Als ik het zou forceren, zou het misschien lukken maar mijn gevoel zegt dat ik dan juist dingen kapot maak in mijn lijf.  Ik weet dat sommige yogi’s het hier niet mee eens zijn. Maar yoga doen, betekent voor mij onder andere ook luisteren naar je lichaam.

 

Dit waren weer mijn HAPPY things voor deze week. Wat zijn jouw HAPPY things op dit moment? Laat het mij weten in de comments hieronder!

ps. Vinden jullie het fijn om iets langere stukken te lezen over mijn HAPPY things? Ik was eigenlijk dit artikel begonnen met het idee om elke week drie dingen te noemen zonder teveel geklets erom heen. Ik ben benieuwd naar jullie mening!

 

Be happy, be healthy,
Eva

16 Comments
 • Sas

  Beantwoorden

  Wat een fijne favorieten heb je hier gedeeld. Chocola blijft goed. En Yoga wil ik ook nog eens aan (her)beginnen…

  • Eva

   Ja, zeker doen hoor. Yoga geeft zoveel rust :-)

 • Tamarah

  Beantwoorden

  Wat bijzonder, die tandenborstel! Die heb ik nog nooit eerder gezien. Wel lief dat ze ook aan de panda’s hebben gedacht :)

  • Eva

   :-)

 • Sandra

  Beantwoorden

  Zoals iedereen die reageert ben ik ook super benieuwd naar die tandenborstel! Lijkt mij echt een perfecte optie. Ik ga hem even googlen. :)
  Ik vind wat langere stukken leuk om te lezen, maar dit ook hoor. Lekker doen wat je zelf fijn vindt dus! Je hebt trouwens een leuke blog. Kom nu net voor het eerst een kijkje nemen!

  • Eva

   Dank je wel voor jouw reactie Sandra, leuk!!

 • shifra

  Beantwoorden

  Ik ben heel benieuwd naar de tandenborstel! Al vaker over gehoord, maar nog nooit geprobeerd! Hij ziet er in ieder geval ook heel mooi uit. Ik houd van langere artikelen, maar misschien kun je het een beetje afwisselen? Kort en lang? :-)

  • Eva

   Dank je wel voor je feedback Shifra! Ik ga er rekening mee houden!

 • Eske

  Beantwoorden

  Hoe bevalt de Humble Brush? Ik ben een groot fan! Ik wist niet dat je zo ook bij Marqt kan kopen, wat handig! Waarvan is het schaaltje waarop je de Tony’s Chocolonely hebt gepresenteerd? Die is echt heel leuk! Ik zou het zeker fijn vinden om langere stukken te lezen over jouw Happy Things! Deze dingen maken mij ook allemaal blij :)

  • Eva

   Hij is fijn, de tandenborstel :-). Het schaaltje heb ik een tijdje geleden gekocht bij Xenos. Hele leuke woonspulletjes hebben ze altijd! X

 • Saskia

  Beantwoorden

  Ik doe ook elke week aan yoga. Ben nu ook wel heel benieuwd naar het magazine, ga er eens naar kijken :) De tandenborstel zie ik ook steeds vaker voorbij komen :)

  • Eva

   Het is echt een fijn magazine, veel leesplezier alvast!

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Wat gaaf zo een “panda-friendly” tandenborstel. Leuke blog heb jij, ik klik zo door naar jouw yoga artikel, hier wil namelijk mee beginnen.

  • Eva

   Dank je wel Nesrin! Leuk dat je een kijkje komt nemen :-)

 • Galina

  Beantwoorden

  Jaaaa, de humble brush. Fijne borstel zonder poespas, heb er in een ver verleden ook over geschreven.
  En schrijf lekker zolang als je dat wilt; het is jouw blog ;) persoonlijk houd ik van langere artikelen omdat er meer informatie in staat :)

  • Eva

   Ah thanks voor je feedback Galina!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.