HAPPY things #5

11 Comments

Hoi allemaal!

Hebben jullie een leuke week gehad? De week is weer voorbij gevlogen. Gisteren natuurlijk een grote zak met kado’s gehad van de lieve goede Sint. De meisjes zijn weer blij en kunnen vandaag nog de hele dag fijn spelen! Zo langzamerhand zie ik steeds meer gezellige lichtjes op straat en bij mensen thuis. December blijft toch een bijzondere maand. Vind je niet?

Voordat ik doordraaf en spontaan “All i want for Christmas” ga zingen :-), deel ik vandaag weer mijn HAPPY things van de afgelopen week!

Ruiken aan de haartjes van je eigen kinderen
Waarschijnlijk is wat ik nu ga beschrijven alleen herkenbaar voor mensen met kinderen…Maar het ruiken aan de haartjes van mijn dochters, Emma en Olivia, is zo fijn! Ik weet het nog goed dat, toen zij nog een baby waren, ik de hele dag kon ruiken aan die haartjes. Ik vond het bijna verslavend, die zoete babygeur. Ik waste hen nooit met Zwitsal of een andere douchegel met parfum omdat ik dan hun eigen geur niet meer rook. En als iemand hen had vastgehouden met een hele sterke parfum was ik in staat om gelijk de kleertjes te verschonen. Herkenbaar?
Ik moest hier van de week weer aan denken. Olivia was de afgelopen avonden een beetje onrustig in haar slaap. Misschien de spanning voor de Sint. Ik weet het niet…Maar ik heb haar maar even vastgehouden totdat ze weer lekker in slaap viel. Toen kon ik even ongegeneerd aan haar haartjes ruiken. Zo fijn!!

HP5

Agenda 2016
Ik ben waarschijnlijk een van de laatste mensen die nog een papieren agenda gebruikt. Ik weet het, je kan alles heel makkelijk bij houden in je telefoon of in Outlook. Maar het voelt zo fijn om dingen op te schrijven en te kunnen onderstrepen of door te krassen! Tot voor kort had ik zelfs een grote Mulberry agenda (ooit gekregen van mijn lief). Mensen moesten altijd een beetje lachen om mijn grote agenda die ik uit mijn tas haalde maar dat kon mij niets schelen En eigenlijk vind ik die nog steeds erg fijn. Maar ik heb altijd de neiging om mijn tassen vol te stoppen dus mijn tas werd zwaarder en zwaarder…Hij ligt nu dus weer netjes opgeborgen. Tegenwoordig koop ik een simpele maar leuke agenda van de Hema. Het fijnst is om een nieuwe agenda open te slaan en je eerste dingen erin te zetten. Hihi herkent iemand dit? Deze week ga ik weer mijn eerste afspraken erin zetten. Yes!

Happy things

Vetplantjes
Ik zal het maar eerlijk bekennen. Ik ben heel slecht in het verzorgen van planten. Ik vergeet ze altijd water te geven en kom er pas achter als de bladeren er slapjes bijhangen. Mijn moeder begint altijd spontaan mijn planten water te geven als ze bij mij is. Mijn bonsai boompje logeert nu voorlopig bij haar omdat we er geen ruimte voor hebben in dit kleine huisje. Maar ze zegt zelfs dat hij helemaal opleeft nu hij bij haar is. Dat zegt genoeg toch? Maar goed nu heb ik dus opeens een liefde ontwikkeld voor vetplantjes! Want kijk, ten eerste zien ze er vreselijk schattig uit! Kunnen planten schattig zijn? Ja, ik vind van wel! En ten tweede, nou die dingen kunnen heel lang zonder water toch? Hoop ik?
Ik kwam dit schattige plantje tegen in een super leuke pop-up store (denBestenstyling) in Naaldwijk. Binnenkort laat ik nog wat foto’s zien van deze winkel want hij is echt leuk!
Maar zeg nou zelf, hier word je toch vrolijk van? En bovendien doe je zo’n plantje ook niet weg na een week zoals bij verse bloemen dus best duurzaam :-)

Dit waren ze dan, mijn HAPPY things van deze week! Ik wens jullie nog een hele fijne zondag!

 

Wat zijn jouw HAPPY things van deze week? Waar word jij vrolijk van? Laat het mij weten in de comments hieronder!

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

11 Comments
 • Hilde

  Beantwoorden

  Ik vind papieren agenda’s ook nog steeds heel fijn :) En dat vetplantje is inderdaad wel heel erg cute! :)

 • Rachel Kromdijk

  Beantwoorden

  Ik hou echt niet van kou haha ik zit hier nu op het kantoor al met ijskoude handen!

 • Rachel Kromdijk

  Beantwoorden

  Ik hou ook echt van een papieren agenda! liefs

 • Maud de Laat

  Beantwoorden

  Ik gebruik ook nog een papieren agenda. Ze zijn sfeervoller, handig mee te nemen en de batterij raakt niet leeg. Daarbij heb ik nog een agenda met alle tijden erin zodat ik nog beter kan plannen.

  Wat mij vrolijk maakt is het zijn van een zwarte piet. Dit jaar heb ik het voor het eerst gedaan en het maakte me erg blij. Kindjes vonden mij erg leuk en zelfs kindjes die ik kende geloofde nog dat ik echt een piet was. Dat is zo leuk om te zien. Als je dan nog alles over ze gaat vertellen zie je heel hun oogjes stralen. En wat me ook nog blij maakt is het sfeervolle van kerstmis. De kerstboom staat weer en alles hangt vol met lichtjes. Niks is leuker dan het gezellige gevoel van de feestdagen!

  x Maud

 • Saskia

  Beantwoorden

  Ooh dat haartjes ruiken ken ik wel. En het klinkt misschien een beetje raar maar ik vind het ook altijd heel fijn om aan de huidjes te snuffelen en mee te knuffelen, gewoon zo lekker zacht :)

  • Eva

   Mmm, herkenbaar :-)!!

 • Marleen

  Beantwoorden

  Ha Eva! Wij zijn vanochtend naar babyzwemmen geweest. Dat is altijd gehaast voor je in het water ligt, maar als hij dan zo lekker aan het spetteren is en op de terugweg uitgeteld in slaap valt, ben ik altijd happy dat we zijn gegaan!

  • Eva

   Ah lief, Marleen! XX

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Ik vind mijn kinderen ook lekker ruiken en ik geniet hier altijd van. Heel herkenbaar dit punt ;-)

 • Galina

  Beantwoorden

  Dat aan de haren van hun kind ruiken zie ik moeders zó vaak doen, heel lief :) je weet hoe het met mijn plant is afgelopen, maar ik heb ook nog een aloe vera en die woont bij mijn schoonmoeder,want zelfs die kon ik niet in leven houden :( ik word happy van het feit dat het bijna kerst is, even vakantie, even gewoon gezellig zijn en niets moeten. En ik word happy van het feit dat het nog niet zo koud is :)

  • Eva

   Ja, inderdaad! De kou valt nog mee, gelukkig :-)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.