HAPPY things #6

10 Comments

Hoi allemaal!

Het is weekend en weer tijd voor HAPPY things! Hebben jullie een leuke week achter de rug? Mijn week bestond uit werken, keuzes maken voor het nieuwe huis en de verjaardag alvast een beetje vieren voor mijn dochter Emma. Ze wordt alweer 7 jaar! Heel cliché maar wat gaat de tijd toch echt ontzettend snel. Ze begint een grote meid te worden (met ook een eigen mening :-))…

Hieronder deel ik weer mijn HAPPY things van deze week!

Fotografie en flatlays
Ik heb in de week voordat ik naar New York ging een nieuwe camera gekocht. Nu had ik een aantal keer de spiegelreflexcamera van Dennis en de camera van mijn telefoon gebruikt voor het maken van foto’s voor mijn blog. Die camera van Dennis is heel goed maar het is zo’n groot ding. Niet zo handig voor die kleine handjes van mij. De camera van mijn telefoon doet zijn werk maar echt hele mooie foto’s maak je daar niet mee. Terwijl dat juist een van de dingen is die ik belangrijk vind om te doen. Mooie foto’s maken voor mijn blog zodat het geheel (tekst en foto) goed overkomt. Dus ik had, na lang wikken en wegen, toch maar besloten om een camera te kopen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een systeemcamera van Panasonic (GF7) met een verwisselbaar objectief. Tot nu toe ben ik er erg tevreden over! Ook ben ik mij een beetje aan het verdiepen hoe je nou leuke, sprekende foto’s maakt. Op Instagram en Pinterest probeer ik veel inspiratie te zoeken en ik kwam vaak uit op dezelfde foto’s.

HP66

Van die foto’s die van bovenaf zijn genomen van bijvoorbeeld eten, kleding of beautyproducten. Het wordt “Flatlay(s)” genoemd. Kennen jullie dit? Wow, ik vind dit zo leuk. Op het eerste gezicht lijken het simpele foto’s maar het goed neer leggen van wat je vast wilt leggen in combinatie met mooi licht is nog een kunst op zich. Ik heb laatst een beetje geoefend met de foto’s die ik heb gebruikt in het artikel over mijn favoriete paletten (heb je het artikel nog niet gelezen?, klik dan hier!). Ik vind ze aardig goed gelukt maar ik ben zeker nog lerende (ik ben nogal perfectionistisch aangelegd…). Hier word ik dus blij van, van mooie foto’s op mijn blog. Als je ook op Instagram zit, zoek dan eens naar #flatlays! Je krijgt echt de mooiste foto’s te zien!

HP62

Health Box in Happinez magazine
Lezen jullie weleens de Happinez? Een magazine over mindstyle. Ik vind het een inspirerend blad en ik koop het eigenlijk altijd als het nieuwste nummer in de winkels ligt. Er staan vaak leuke recepten in, interviews van bekenden over bijvoorbeeld spiritualiteit en mindfulness. Maar ook artikelen over “organic” beautyproducten of DIY’s. Eigenlijk een magazine wat helemaal in “mijn straatje” past! Nu heb ik het nieuwste nummer nog niet uit maar ik kwam dus halverwege een advertentie tegen over de Health Box. Jullie kennen wel de boxen gevuld met (trial) size beautyproducten waar je een maandelijks abonnement op kan nemen? Dit is ook zoiets maar dan met producten gericht op gezondheid. Ik heb gelijk even op de website gekeken.

Dit is hoe het werkt:
“Maandelijks sturen we je een mooie Healthbox toe, met in ieder geval een pot natuurlijke multivitamine. Met dit product alleen heb je bijna de kosten voor je abonnement er al uit. Hiernaast ontvang je nog 4 of 5 super producten zoals: een gezond ontbijt, tussendoortjes, natuurlijke huidverzorging, sportgadgets en andere producten op het gebied van een gezonde lifestyle. De inhoud van de box is een verrassing en daarmee een cadeau voor jezelf!”

Het is gewoon opzegbaar op ieder moment maar je kunt ook gewoon eenmalig de box bestellen. Eenmalig de box bestellen kost €24,95. Ik vind dit wel fijn want eerlijk gezegd houd ik daar nooit zo van als je eraan vast zit zonder dat je weet wat er precies in zit. Wil je trouwens meer weten over de Health Box, klik dan hier. Ik ben van plan om de box te bestellen. Ik houd jullie op de hoogte als de box binnen is!

Health Box

Kerstsfeer
Vinden jullie alle lichtjes en versieringen ook zo leuk in de decembermaand? Ook al is het een donkere maand, ik word altijd weer blij van de sfeer in deze maand. Een kerstboom of iets dergelijks past dit jaar niet in ons huisje vandaar dat ik maar een gezellige bessentak (Ilex, dank je wel Hillmee ;-)) heb gekozen. Verder houd ik ook van (geur)kaarsen in de herfst en de winter. Dit setje kreeg ik toevallig gratis bij aankoop van Rituals producten.

HP68

HP67

Rituals black oudh

Rituals black oudh

Rituals holy basil

Ze ruiken echt heerlijk, beiden zijn best bijzonder qua geur en ik vind ze dan ook echt luxe! Volgens mij zijn het nieuwe geuren en zijn ze inmiddels opgenomen in het vaste assortiment. Ik vond ze behoorlijk fotogeniek dus vandaar de vele foto’s ervan ;-)

Dit waren ze dan. Mijn HAPPY things van de afgelopen week. Geniet nog even van het weekend!

 

Wat zijn jouw HAPPY things van deze week? Laat het mij weten in de comments hieronder! Ik ben benieuwd!

Be happy, be healthy,
Eva

10 Comments
 • Ysanne

  Beantwoorden

  Ooh de kaarsen vind ik heel mooi, houd ik van. Alvast gefeliciteerd met je dochter!

 • Angelina

  Beantwoorden

  Nog van harte gefeliciteerd met je dochter! Leuke ‘happy things’ en de zogenoemde ‘flatlays’ zijn inderdaad erg tof, maar zeker niet altijd even makkelijk haha. ;-)

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Gefeliciteerd! Wow 7 jaar ;-) ik heb hier ook een meisje van 7, leuke leeftijd. Cliché maar helemaal waar dat het zo snel gaat.

  Wat gaaf dat je een nieuwe camera hebt. Ik denk ook aan een systeemcamera want zo een groot ding is ook niet geschikt voor mijn handen ;-)

  Mooie kaarsjes!

  • Eva

   Ah dank je wel Nesrin!! XX

 • Sheela

  Beantwoorden

  Je nieuwe fotocamera maakt mooie foto’s hoor! Of jij kan gewoon goed fotograveren, ik vond je andere foto’s ook altijd erg mooi! ?
  Die health box klinkt wel erg leuk! Ik ga er zeker eens een kijkje nemen. Mijn happy thing is deze periode zeker de kerstversiering overal. Bij iedereen thuis maar ook in winkelcentra’s, ik geniet dat echt heel erg van!

  • Eva

   Ja, zeker gezellig he al die kerstversieringen, helemaal mee eens!

 • Saskia

  Beantwoorden

  Haha ik wist helemaal niet dat het flatlays heet, maar ik vind het ook ontzettend mooi om op die manier foto’s te maken. De kaarsen zien er heel stijlvol en mooi uit, wat leuk dat je deze kreeg. En alvast van harte gefeliciteerd met je dochter!

  • Eva

   Dank je wel Saskia! Liefs!

 • Galina

  Beantwoorden

  Allereerst van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter!! Verder weer een erg leuke hapoy things. Ik heb pas sindskort het woord ‘flatlays’ geleerd en probeer de kunst nu ook onder de knie te krijgen, best pittig. Happinez ligt hier ook op het nachtkastje, maar ik koop het niet elke maand omdat ik soms de onderwerpen minder interessant vind. Maar die healthbox klinkt interessant… alleen ik zou niet blind multivitaminen durven te kopen, je hoort namelijk wel vaker dat de producten uit die boxen over datum zijn. Toch lijkt die box me leuk voor de overige inhoud. Fijne zondag!! Xx

  • Eva

   Ah lief van jou, Galina! Hmm, je opmerking over de box zet mij wel aan het denken zeg. Ik ga hem bestellen maar zodra er iets over de datum is, stuur ik het terug! :-)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.