HAPPY things #7

22 Comments

Hoi allemaal!

Het is zondag en weer tijd voor een nieuwe HAPPY things! Dit is alweer deel 7. Nog een kleine twee weken en dan is het jaar alweer voorbij. Een gek idee hè? Volgende week ben ik een dag vrij en dan ga ik lekker winkelen met Emma. Nog de laatste inkopen doen en dan is het alweer kerst. Ik heb er best wel zin in!

Ok, hier zijn mijn HAPPY things van de afgelopen week!

Pakket van Zarqa
Ik lees bijna elke dag de blog van Saskia (Twinkelbella) en ik had meegedaan met een winactie een tijdje geleden. Opeens kreeg ik een mailtje van haar dat ik een pakket met allerlei huidverzorgingsproducten van Zarqa had gewonnen. Echt zo leuk, ik had het helemaal niet verwacht! Afgelopen week heb ik het pakket opgehaald en ik was echt verrast. Er zaten drie huidverzorgingsproducten, een gezichtsborstel en een klein handdoekje in de doos en ook nog een lieve kaart van Saskia. Ik ga de producten de komende tijd uitproberen en er komt zeker een review van op mijn blog. Nogmaals bedankt, Saskia!

Website Foodwatch
Kennen jullie de website van Foodwatch?
Foodwatch is een organisatie die opkomt voor het recht van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Zo stellen zij misstanden in de voedselindustrie aan de kaak. Maar lobbyen zij ook bij de Nederlandse overheid om consumenten te beschermen.

Wat doen zij zoal? Zij voeren onder andere campagnes maar geven ons juist ook voorlichting door middel van de artikelen op de website.

Zo is er nu deze actie gaande waar je een petitie voor kan tekenen:
“Zes kleurstoffen die mogelijk schadelijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen, worden gewoon gebruikt in snoep en frisdranken. Nederlandse supermarkten verkopen deze producten, hoewel al jaren bekend is dat de kleurstoffen omstreden zijn.

De schoolprestaties van kinderen kunnen verslechteren door de effecten van deze Southampton Six, laat onderzoek zien. E102, E104, E110, E122, E124 en E129 zijn in verband gebracht met hyperactiviteit en verminderde concentratie.

Ondanks de mogelijke risico’s zijn fabrikanten alleen verplicht tot een waarschuwing op de verpakking die vaak onzichtbaar is voor jou als consument: “kan de activiteit of oplettendheid van kinderen nadelig beïnvloeden.” Natuurlijk zou de overheid moeten ingrijpen, maar dat doet ze vooralsnog niet.”

Nu is dit natuurlijk niet een HAPPY thing als je het bovenstaande leest  maar ik ben juist wel blij dat dit soort organisaties er zijn! Want we worden als consument behoorlijk bedonderd en door dit soort organisaties komt er hopelijk meer transparantie waardoor de misstanden in de voedselindustrie daadwerkelijk stoppen (of in ieder geval een stuk minder worden). Neem eens een kijkje op de website zou ik zeggen!

HP70

Kerststukje van Emma
Als trotse moeder kon ik het niet laten om het kerststukje van Emma even te laten zien. Is hij niet MOOI? :-) Dit doet mij zo aan vroeger denken toen ik zelf een kerststukje mocht maken op school. Vreselijk trots was ik als hij af was.
En nu ben ik vreselijk trots op Emma. Ze heeft er best gevoel voor… :-)

Dit was het dan, mijn HAPPY things van de afgelopen week. Nog een hele fijne zondag!

 

Wat waren jouw HAPPY things van de afgelopen week? Waar werd jij blij van?

Be happy, be healthy,
Eva

22 Comments
 • Sophie

  Beantwoorden

  Wat een goede actie van Foodwatch, daar was ik nog helemaal niet van op de hoogte! Dankjewel voor het delen :)

 • Ysanne

  Beantwoorden

  Oh leuk dat kerststukje, wil ik ook nog altijd eens zelf maken :)

 • Paul

  Beantwoorden

  Het kerststukje van je dochter is inderdaad heel mooi gelukt! Fijne kerstvakantie samen.

 • Angelina

  Beantwoorden

  Wat een mooi kerststukje heeft ze gemaakt! Ik vond het ook altijd geweldig om te doen op school haha.

  • Eva

   Hihi ja leuk he!

 • Rachel

  Beantwoorden

  Prachtig kerststuk zeg en ik weet hoe fabrikanten zijn helaas.. pakketjes winnen is altijd super leuk!

 • Monique | WritingMonique

  Beantwoorden

  Oeh. Dat kerststukje is zeker prachtig; ze heeft er talent voor!

 • Elles [3lles]

  Beantwoorden

  Oh, wat ben jij een geluksvogel zeg, haha.Wat leuk dat je hebt gewonnen!
  Liefs,
  Elles

 • Resaarcle

  Beantwoorden

  Heerlijk, he, die schoolknutsels. Van die Enummers ga ik wel griezelen. Mijn happy thing van deze week: met de kindjes aan het raam naar de met kerstlichtjes verlichte tractors kijken die voor de feestdagen in stoet voorbijkomen in ons dorp.

 • Flaviena

  Beantwoorden

  Wat een fijne happy things weer :) Mijn zoontje van 1,5 heeft op de kdv ook een leuk kerststukje gemaakt :’) zo lief met allemaal propjes en vingerafdrukjes.

 • Sheela

  Beantwoorden

  Ahh dat kerststukje van je dochter is echt heel leuk geworden! Ik vond dat vroeger ook altijd zo leuk om te maken, net zoals de herfststukjes daar was ik ook dol op :)

 • Marlotte

  Beantwoorden

  Ontzettend leuk kerststukje heeft je dochter gemaakt zeg! Vond het vroeger op school zo leuk om te doen, lekker de hele middag knutselen. Heerlijk!

  • Eva

   Dank je wel voor jouw reactie Marlotte!

 • Saskia

  Beantwoorden

  Wat een mooi kerststuk, ik kan me voorstellen dat je daar trots op bent. Lief dat je mij hebt getagd, ik ben uiteraard heel benieuwd naar je review, leuk!

  • Eva

   :-)

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Wat een ontzettend mooi kerststukje, kind heeft talent!

  Over de e-nummers, hier wil ik mij graag nog een keer in verdiepen. Wel heb ik onlangs Maggi uit het huis verbannen. Mijn man en dochter vonden dit erg lekker, een paar druppels Maggi over de rijst ;-) Maar dit blijkt ook super slechte te zijn.
  Fijne zondag!

  • Eva

   Haha dank je Nesrin :-). Oh ik heb ook flessen Maggi er door heen gejaagd! Helaas zit het vol met smaakversterkers. Toevallig wilde ik binnenkort een artikel daarover maken om er meer duidelijk over te geven!

 • Chinouk

  Beantwoorden

  Wat een mooie puntjes, heel goed om bij stil te staan. Wat een prachtig gemaakt kerst stukje van je dochter & wat leuk dat je die producten hebt gewonnen; ik ben benieuwd naar je reviews :)

 • Galina

  Beantwoorden

  Emma heeft er inderdaad gevoel voor, heel mooi! En tof dat je hebt gewonnen, ik kijk uit naar de review! Mijn happy things zijn dat ik nog maar vier dagen moet werken tot mijn vakantie (laatste keer was in mei, dus ik heb het nodig). En dat het bijna kerst is!!!

  • Eva

   Oeh fijn dat je dan bijna vakantie hebt! Je hebt het verdiend!! Geniet ervan straks. Liefs!

 • Dina

  Beantwoorden

  Wat een mooi kerststukje heeft je dochter gemaakt zeg, snap dat je daar trots op bent! :D Fijne zondag!

 • Kim

  Beantwoorden

  Jeetje wat erg dat fabrikanten het alleen nauwelijks zichtbaar op de verpakking hoeven te zetten…
  Inderdaad goed dat Foodwatch er is! Pakketjes winnen is fijn en wat een mooi kerststukje van je dochter :)!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.