HAPPY things #71 | forever against animal testing!

8 Comments

Hi Loves!

Wat een weertje hè. Na die dagen met regen vond ik het wel weer genoeg geweest. Volgens mij was het wel fijn voor de plantjes en de bomen!

Kom, laten we snel beginnen met mijn HAPPY things. Dan kun je daarna genieten van de zon! ;-)

Forever against animal testing!

Ik wilde deze HAPPY things gebruiken om aandacht te vragen voor een belangrijke zaak. The Body Shop heeft een nieuwe campagne gelanceerd om wereldwijd dierproeven te verbannen. Op dit moment is het in Europa verboden om dierproeven uit te voeren op cosmetica. Ook mogen er geen cosmecticaproducten worden verkocht die op dieren zijn getest.

Maar dit geldt bijvoorbeeld niet voor China. In China is het nog altijd zo dat de regering het verplicht om dierproeven uit te voeren voordat een cosmeticaproduct mag worden verkocht. Uiteraard vind ik dit geen fijne gedachte en daarom wil ik jullie vragen om de petitie te tekenen via foreveragainstanimaltesting.com.

Door deze petitie te tekenen, roepen wij de Verenigde Naties op om een conventie aan te nemen die het testen op dieren voor cosmeticadoeleinden overal en voor altijd stopt. We roepen daarmee alle lidstaten op om een resolutie door te geven aan de Algemene Vergadering van de VN, zodat er concrete stappen gezet kunnen worden richting een conventie.

Nog een paar feiten om aan te geven waarom het zo belangrijk om samen de petitie te tekenen:

 • Elk jaar worden er rond de 500.000 dieren gebruikt voor tests voor cosmetische doeleinden.
 • 1 ingrediënt in een product kan leiden tot de dood van minstens 1400 dieren.
 • 80% van de landen in de wereld heeft geen wet tegen dierproeven op cosmetica.
 • Alternatieven voor dierproeven zijn vaak goedkoper, sneller en accurater.

Nogmaals de link naar de site om nu even de petitie te tekenen. Het is zo gebeurd!

Een beetje rust

De afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt om wekelijks meerdere artikelen te plaatsen. Het werden er al snel vier tot vijf artikelen in de week. Sowieso plaats ik altijd drie artikelen (op woensdag, vrijdag en zondag) een artikel. Maar nu merk ik dat het mij een beetje opbreekt. Naast een gezin en een bijna fulltime baan is een blog runnen ‘plannen’ geblazen. Maar ik ben toe aan een korte adempauze. Daarom heb ik besloten om tot en met eind juli niet meer dan drie artikelen te plaatsen. Dat geeft mij rust om ook te genieten van de zomer zonder schuldig te voelen over mijn blog. En zo kan ik stiekem ook een beetje vooruit werken voor de zomervakantie.

Overigens ben ik behoorlijk actief met Instastories. Als je mij mist (:-)) dan kan je mij daar ook volgen. Ik plaats daar vaak dingetjes tussendoor.

Het was kort maar krachtig vandaag. Olivia danst vandaag twee voorstellingen dus dat wordt een drukke dag. Ik wens jullie een fijne dag toe en tot volgende week!

 

Wat waren jouw HAPPY things van de afgelopen week? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

8 Comments
 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat goed dat je hebt besloten om even wat rustiger aan te doen met het schrijven van artikelen. Ik vind het al heel knap dat je naast gezin, werk en sport ook nog tijd vind om überhaupt te schrijven! Fijne week :)

  • Eva

   Dank je wel voor jouw begrip! XX

 • Jenn

  Beantwoorden

  Ik heb natuurlijk getekend!

  • Eva

   TOP!

 • Mariëlle

  Beantwoorden

  Gave petitie he? Ik werd zo blij van het pakje! En wat goed dat je even rust neemt :)

  • Eva

   Thanks!! XX

 • Tamara TS

  Beantwoorden

  Natuurlijk meteen de petitie getekend! Het is gewoon bizar dat er nog steeds op dieren wordt getest.

  • Eva

   Top dat je hebt getekend! Dank je wel!! XX

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.