HAPPY things #74 | Interview Beauty Kitchen en Bloggerdinner

3 Comments

Hi loves! Hoe gaat het met jullie? De zomervakantie is begonnen! En wat heb ik naar deze periode uitgekeken. Heerlijk, de komende paar weken doe ik het wat rustiger aan. Hopelijk genieten van de zon en verder staat er weinig op de planning.

Een paar weken geleden had ik een leuk interview en mocht ik naar het Grand Blogger Dinner. Twee leuke dingen die ik graag met jullie wil delen. Kom, we gaan snel beginnen!

Interview met Jo-Anne Chidley van Beauty Kitchen

Ik reisde af naar Amsterdam voor een interview met Jo-Anne Chidley. De oprichter van het merk Beauty Kitchen. Ik ben vorig jaar naar een event geweest waar de producten voor het eerst in Nederland werden gelanceerd.

Nu mocht ik Jo-Anne ontmoeten en haar wat vragen stellen. Toen ik bij Spirit (super leuk biologisch restaurant trouwens!) aankwam, bleek dat ik een een-op-een-interview had met haar. Ze vertelde mij onder andere over de nieuwe lijn Seahorse Plankton. Maar ook over de nieuwe producten die nog in ontwikkeling zijn.

Ik was al fan van dit merk maar nu ik Jo-Anne in levende lijve heb ontmoet, ben ik nóg meer fan geworden. Jo-Anne staat 100% achter haar producten en vertelt ook eerlijk hoe de producten tot stand komen.

Zo vertelde zij dat een hoop cosmeticabedrijven flessen kopen en uiteindelijk nooit gebruiken. In principe gaat zo’n voorraad dus meteen de prullenbak in. Erg hè! Wat een milieuvervuiling. Zij koopt dit soort flesjes op en gebruikt deze flesjes voor Beauty Kitchen.

Zodra de flesjes op zijn, zal zij op zoek gaan naar een nieuwe partij. Het kan dus zo zijn dat de lijn er iets anders uit komt te zien. Dat vindt zij dan niet erg. Ik had hier nog nooit van gehoord. Maar wat een goed idee om de flesjes te “precyclen”!

De nieuwe lijn Seahorse Plankton is ontstaan doordat ze met een vriendin sprak over zeepaardjes. Er schijnen zo’n 50 soorten te zijn waarvan er maar drie niet bedreigd zijn met uitsterven. De zeepaardjes worden nog steeds gevangen. Puur voor decoratie en soms worden de zeepaardjes ook gegeten (in een soep).

Een deel van de opbrengt van deze specifieke lijn wordt gedoneerd aan een fonds om de zeepaardjes te redden. De lijn heet verder zo omdat Jo-Anne heeft ontdekt dat zeepaardjes een specifiek soort alg eten die heel goed is voor onze huid en zo de collageenproductie stimuleert. Deze alg wordt speciaal gekweekt in Italië en natuurlijk niet geroofd van de zeepaardjes.

Oei, ik kan zo nog wel even doorgaan met de bijzonderheden van Beauty Kitchen maar dat bewaar ik voor een andere keer. Ik kreeg een hele volle goodiebag mee met allemaal verschillende producten. Ik ga het een en ander testen dus jullie zullen zeker meer horen de komende tijd!

Dank je wel Jo-Anne en Marja voor het leuke interview!

The Grand Blogger Dinner in het Conservatorium hotel

In een korte tijd mocht ik weer afreizen naar Amsterdam. Ik ging namelijk naar het jaarlijkse bloggersdiner van mr. Goodiebag. Ik ben inmiddels al twee keer naar de events van mr. Goodiebag geweest en het is elke keer weer een feestje!

Het diner vond plaats in het Conservatorium Hotel. Wow, wat een prachtige locatie!

De hele avond zouden we allerlei gerechtjes krijgen met een bijpassende drank. Het leek net zo’n chique diner bij een sterrenrestaurant!

Verschillende bedrijven gaven een korte toelichting bij het gerecht. Zo waren onder andere Conimex, Chaudfontaine, Swinckels en Verstegen aanwezig. Schrik niet van de hoeveelheid aan foodfoto’s. Hier komen ze aan…

Ok, en dan nu de laatste :-)!!

Er is altijd plek voor een toetje. En zeker voor dit nagerecht. Het ziet er geweldig uit en zo smaakte het ook. Je begrijpt dat ik behoorlijk vol zat. Ik heb ontzettend leuk gekletst met een aantal andere bloggers. Helaas geen foto’s van gemaakt. Het was zo’n leuke avond.

Zo, dit waren mijn Happy things! De volgende keer plaats ik het artikel weer op zondag. Even eenmalig op een andere dag vanwege de zomerperiode.

Tot de volgende keer!

 

Wat waren jouw HAPPY things van de afgelopen week?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

3 Comments
 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat een leuke happy things! Interessant van die verpakkingen.. En die foto’s van het eten, oooh dat ziet er goed uit!
  Hier is het ook vakantie, al door omstandigheden nog niet direct dat gevoel. We maken er het beste van :)

 • Mariëlle Markgraaff

  Beantwoorden

  Wow wat tof!! Ik vind het echt een leuk merk, ben ook wat producten aan het testen nu!

  • Eva

   Ah leuk Mariëlle!! XX

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.