HAPPY things #75 | recept de Groene Meisjes, vakantie

2 Comments

Hoi allemaal!

Vandaag weer een ouderwetse HAPPY things! Ik vertel jullie over mijn vakantie in Italië, een recept wat ik mocht delen op de Groene Meisjes en ik laat nog wat leuke nieuwe producten zien! Kom we gaan snel beginnen!

Oh ja mocht je mijn blog net pas hebben ontdekt. Elke week deel ik mijn HAPPY things op zondag. Ik vertel je over mijn week, kleine of grote dingetjes waar ik blij van word. Ten slotte, alles wat je aandacht geeft groeit dus ook leuke positieve gebeurtenissen in mijn leven.

Recept op de Groene Meisjes!

Tijdens mijn vakantie zag ik een oproepje van Merel op Twitter. Of er mensen waren die een vegan recept op haar blog wilden delen. De Groene Meisjes is volgens mij een van de grootste groene blogs in Nederland dus ik dacht, ik stuur haar toch maar een mailtje. Wie weet mag ik een recept plaatsen. Het grappige is dat ik maanden geleden weleens aan een mailtje ben begonnen, gericht aan haar. Of ik een keer een artikel voor haar mocht maken. Maar ik durfde niet zo goed en de mail heb ik uiteindelijk nooit verstuurd.

Mijn ‘lesje’ heb ik wel weer geleerd. Iets met de wet van de aantrekkingskracht en brutalen hebben de halve wereld.

satésaus

Afgelopen woensdag plaatste Merel dus mijn recept op haar site! Jongens (en meisjes ;-)) wat was ik TROTS! Het zag er opeens gek uit mijn foto’s op haar site. Maar ik ben er ontzettend blij mee. Met de reacties en ook nieuwe bezoekers naar mijn site. Lieve Merel, nogmaals dank je wel!!

Klik hier als je het artikel wilt zien!

Vakantie in Italië

Ik wilde eigenlijk een apart artikel maken over mijn vakantie maar ik dacht, hier delen is veel makkelijker en de vakantie was natuurlijk een HAPPY thing.

We vlogen aan het begin van de schoolvakantie (in het weekend) gelijk naar Rome. Vanuit daar zijn we met een huurauto vertrokken naar een wijnboerderij in Montalcino. De eerste week hebben we heerlijk rustig aan gedaan. Met af en toe een uitstapje naar het dorpje zelf en Pienza.

De meiden vonden het heerlijk hier! Emma had zelfs een Italiaans vriendinnetje. Deze paar dagen had ik echt nodig om te onthaasten. De afgelopen weken waren zo druk geweest.

Na een kleine week vertrokken we richting Viareggio aan de kust. We hadden een kleine B&B in Lido di Camaiore. Wat een schattig plaatsje. Heerlijk zo aan het strand en ‘s avonds aan de wijn met een pasta Vongole.

Als ik nu aan het eten denk dan mis ik het zo. En de ijsjes en de espresso. Die Italianen weten wel wat lekker is hoor!

Dit was nog een dagje Cinque Terre! Erg mooi maar ga er vroeg naar toe in het hoogseizoen.

Na dit weekje strand vertrokken we richting Rome. Daar zijn we nog een paar dagen gebleven om de stad te bekijken. Ik was benieuwd hoe de meiden het zouden vinden. In de hitte. Het was echt wel een graad of vier warmer dan in de andere plaatsen waar wij zijn geweest. Gelukkig hebben de meiden het echt goed gedaan. Met wat ijsjes hebben we behoorlijke stukken gelopen en ook veel gezien.

 

Nu zijn we alweer een paar dagen thuis. Even wennen aan het weer hier zeg. Het is niet echt koud maar om nou te zeggen dat ik echt vrolijk word van dit weer. Nee.

Onze koffer was trouwens ook nog even zoek. Gelukkig is hij wel terecht en inmiddels ook bezorgd. Afgelopen twee dagen heb ik vooral veel was gedaan en het huis schoongemaakt. Stiekem echt lekker om weer thuis te komen in dit heerlijke huis!

Leuke foodpakketjes

Tijdens mijn vakantie kwamen er leuke pakketjes binnen! Ik laat er voor nu even twee zien.

Ik kreeg een groot pakket van de Hema met allerlei foodproducten. Ik ben stiekem een ontzettende fan van de Hema. Ik vind de woonafdeling altijd leuk en Hema heeft ook lekkere wijnen!

Dit zijn allemaal leuke producten voor de zomer. Limited editions. Ik weet niet of een aantal van deze producten in het assortiment blijven.

Ik heb nog niet alles geproefd maar de nootjes zijn yummy! En de chocoladekoekjes met zeezout ook! Zeker even in de winkel gaan kijken zou ik zeggen.

Hihi een hoop foto’s van deze nootjes. Ik ben een andere camera aan het testen :-).

In het tweede pakket zaten verschillende soorten thee van Fair Trade Original. Als een echte theeliefhebber komt dit pakket als geroepen. Zodra er een nieuw smaakje is, ben ik er als de kippen bij om het te proeven. Dit zijn allemaal biologische theeën.

Zo dit waren mijn HAPPY things! Het is een lang artikel geworden met veel foto’s. Morgen begint het echte (werk)leven weer. Even wennen hoor denk ik. Tot volgende week!

 

Wat waren jouw HAPPY things van de afgelopen week? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

2 Comments
  • Mieke Duindam

    Beantwoorden

    Wat een heerlijke vakantiefoto’s Eva! Volgend jaar wil ik ook weer naar Italië, ik ben het helemaal met je eens dat het eten daar zo lekker is… mmmhh!

    • Eva

      Thanks Mieke! Ja heerlijk hè! :-)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.