HAPPY things # 83 | CHICAGO + hotspots!

5 Comments

Hi Loves!

Wellicht heb je mij gevolgd via Instastories? Dennis en ik waren namelijk in Chicago! Hij deed mee met de marathon en daarom maakten we er maar meteen onze jaarlijkse lovetrip van. Ja, deze paps en mams hebben ook hun tijd samen nodig ;-).

Ik wilde eigenlijk een apart Chicago artikel maken maar ik ken mezelf inmiddels. Er staan nog zoveel artikelen in de maak dat ik deze niet ergens tussendoor ga proppen. Daarom deel ik maar meteen mijn hotspots met jullie met lekker veel foto’s. Ook leuk toch? Mocht je binnenkort of in de toekomst een tripje Chicago plannen en dan is dit mooi meegenomen.

Laat ik voorop stellen dat gezond eten in Amerika wat lastiger is. Van alle steden die ik inmiddels in Amerika heb bezocht zijn de Amerikanen in Los Angeles en San Francisco toch iets bewuster bezig met gezonde voeding.

Zelfs als je hier namelijk een salade neemt dan is de dressing vaak heel vet of/en zoet. En kies je kip erbij dan krijg je niet een paar stukjes maar gerust een hele kipfilet. Ik snap wel waarom het voor Amerikanen heel moeilijk is om een gezonde keuze te maken. Zelfs in de supermarkten is groente en fruit vergeleken met andere kant-en-klare producten ontzettend duur. Het was dan ook een uitdaging deze week om gezond te blijven eten. I tried! Maar ook ik werd verleid door de cupakes, zakjes met nootjes (met een suikerachtig laagje), bagels en ander lekkers. Op vakantie geef ik er vaak maar aan toe. Maar voorlopig heb ik mijn portie ongezonde snacks weer gehad.

Sprinkles cupcake ATM

We sliepen in The Drake, middenin het centrum. Een lekker ouderwets Amerikaans hotel vlakbij het water. Een blokje verderop kwam ik Sprinkles cupcake ATM tegen. Een automaat waar je dag en nacht cupcakes en cookies kunt halen. Ik had deze ATM weleens op instagram gezien dus uiteraard moest ik er ook naar toe. Een keer hebben wij een koekje gehaald. Zeg maar gerust koek! Met peanutbutter en pretzels. Zoet en zout. Yummie! Wel mierzoet dus prima om te delen.

En de tweede keer kochten we een cupcake met chocolade en een marshmallow center. Ik had hier niet veel van verwacht maar de cupcake was heel lekker! De cake was sponzig en niet droog. En er zat daadwerkelijk een ganache op. Aanrader deze smaak.

 

De ervaring is natuurlijk super leuk!

Mahalo at Wicker Park

Wicker Park is sowieso een hippe wijk in Chicago. De 606 loopt erdoorheen. Dat is een soort High Line zoals in New York. Heel leuk om er doorheen te fietsen. Dat is trouwens ook een aanrader. Een fiets huren met je creditcard is zo gedaan en er zijn heel veel punten in de stad waar je ze weer erin kan klikken.

Houd je van pokébowls dan is Mahalo your thing to do. Het zit in een geweldig pand.

Heerlijk eten (niet teveel!) en fijne sfeer! Ik nam er ook nog een virgin Piña Colada, ook lekker!

Credo

Ik zou Eva niet zijn als ik niet alle beautystores in Chicago afloop. Sephora is een must als je in Amerika bent. Veel merken zijn in Nederland niet te krijgen. Wel online via de Amerikaanse site maar dan betaal je serieuze invoerrechten. Zonde van het geld.
Ik maak vooraf altijd een lijstje met de merken die ik wil zien. Zo heb ik al goede reviews gelezen van Drunk Elephant. Aantal travelsizes ging mijn mandje in. Maar goed, daarover later meer ;-).

Houd je van natuurlijke verzorging dan is Credo leuk om te bezoeken. Ik kreeg deze tip van een volger via Instagram. Super leuk! Merken als GOOP, Juice Beauty, Tata Harper en Herbivore worden daar verkocht. Walhalla voor groene beautylovers! Bezoekje waard en wees bereid om flink je creditcard te gebruiken want het is prijzig.

En natuurlijk verliet ik niet de winkel zonder iets te kopen!

Volgende week volgt het tweede deel over Chicago. Ik realiseerde mij dat ik nog veel meer te vertellen heb met leuke foto’s. Tot volgende week dus!

happy things

Ik wens jou een hele fijne zondag toe. Geniet van de zon!

 

Wat waren jouw HAPPY things van de afgelopen week? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

5 Comments
 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat heerlijk zeg dat jullie zo samen weg zijn geweest! Genieten :)
  En leuk dat je het zo met ons deelt! Ben benieuwd naar het vervolg.
  Hier een gezellige week gehad. En dan nu ook nog dat heerlijke weer! Wat een geluk :)

 • Mariëlle

  Beantwoorden

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me zo tof!! :)

 • bychristiana

  Beantwoorden

  Wat een leuke en inspirerende foto’s! Ik vind het ook altijd zo leuk om voor beauty te shoppen in het buitenland. Vaak zie je daar inderdaad toch weer merken en producten die je ‘thuis’ niet kunt krijgen.

 • Manon

  Beantwoorden

  Ik wil daar ooit nog wel een keer naartoe, lijkt mij zo een gave stad. Fijn om eens een kijkje te nemen in Chicago door middel van jouw foto’s! Mijn happy moment deze week is dat ik eindelijk met mijn slaapkamer ga beginnen, ik wacht al een tijdje op dat ik die weer helemaal mooi ga maken

 • Loes

  Beantwoorden

  Chicago is zo’n toffe stad! Ik ben er inmiddels 3 jaar geleden geweest en vond het toen echt heel erg vet. Mooie foto’s heb je gemaakt!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.