HAPPY things #84

2 Comments
Hoi allemaal!
Hoe gaat het? Hopelijk een goede week achter de rug? Mijn week begon een beetje vervelend! Olivia is zondagavond op haar hoofd gevallen. Ze heeft er een lichte hersenschudding aan overgehouden. Niet heel ernstig gelukkig!
Mijn week vloog wel voorbij. Vorige keer vertelde ik jullie over Chicago maar vandaag leek het mij leuk om wat duurzame initiatieven met jullie te delen. Ik krijg regelmatig berichten van bedrijven die echt iets goeds doen voor de wereld.

Oma’s soep!

Oma’s soep is een sociaal initiatief tegen eenzaamheid onder ouderen! Max Kranendijk en Robert Croese koken elke ochtend twee heerlijke biologische soepen op een andere plek in Amsterdam met eenzame ouderen. Na het koken wordt er gezamenlijk geluncht. De rest van de soep wordt verkocht in de winkel. De groentes waarmee ze koken zijn de groentes die de Marqt elke ochtend over heeft, waardoor het ook nog eens voedselverspilling tegen gaat!
Naast ouderen is oma’s soep er ook voor jongeren met een burn-out. Deze jongeren kunnen bij Oma’s Soep weer tot rust komen door de ouderen te helpen met snijden en van hun ervaring en levensverhalen te leren. Een super goed initiatief dus!

VegaFriendly

VegaFriendly is een nieuw blad en staat voor gezond, duurzaam en lekker eten. Het doel van dit blad is om mensen in te laten zien dat een heerlijke, voedzame maaltijd ook zonder vlees of vis kan worden bereid. En daar ben ik zeker een voorstander van!  In het blad staan recepten met ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn. Zo wordt het nog aantrekkelijker om gezond te koken. Verder staan er ook veel boekentips in. Leuk!

Het blad is te vinden via deze link.

Vandaag heb ik weer een lesdag van de Fotovakschool. Het is alweer de vierde les. De tijd vliegt voorbij! Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik niet zoveel tijd heb om te oefenen. Dat is weleens jammer. Ook valt het niet mee om te fotograferen in de herfst. Het is al zo snel donker… Misschien dat ik toch eens ga oefenen met recepten in een donkere setting. Ik vind dat altijd zo mooi om te zien!

Ik wens jullie in ieder geval een hele fijne dag. Geniet ervan en tot volgende week!

 

Wat zijn jouw plannen voor vandaag? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

2 Comments
 • Lesley

  Beantwoorden

  Hé Eva, wat een vervelend nieuws over je dochter. Hopelijk heeft ze er niet veel last van en herstelt ze snel.
  Hier een week vol met verkoudheid bij ons allen die nog niet opknapt, hopelijk is volgende week beter. Liefs

 • bychristiana

  Beantwoorden

  Arme Olivia, gaat het goed met haar? Ik vind het zo leuk dat je naar de fotovakschool gaat. En je foto’s zijn al zo mooi! Ik ben heel benieuwd wat je allemaal leert.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.