HAPPY things #89 | mijn doelen voor 2018!

2 Comments
doelen 2018

Hoi lieverds!

Op deze kerstavond schrijf ik toch nog een artikel voor jullie. De meringues worden ‘as we speak’ afgebakken in de oven. De meisjes mogen een filmpje kijken en Dennis leest in zijn boek. Voor mij even een moment om te reflecteren op het afgelopen jaar. Op 2 januari dit jaar schreef ik een aantal doelen voor 2017. Van de week moest ik er opeens aan denken. Ik had al een tijdje niet naar mijn doelen gekeken, oeps!

Ik las het artikel net even terug en ik moet zeggen dat ik een groot aantal doelen toch heb behaald! Het lijkt mij leuk om even terug te blikken op wat er allemaal is gebeurd. Heb ik mijn doel behaald? En wat wil ik voor 2018?

Instagram

Ik wilde dit jaar verder komen met mijn Instagram. Meer interactie met volgers maar ook substantieel meer volgers zodat ik daadwerkelijk ook mensen kan bereiken met mijn blog. Nou met die volgers is het meer dan goed gekomen! Ik heb daardoor ook al een aantal leuke samenwerkingen met bedrijven kunnen opzetten.

Natuurlijk wil ik dat mijn Instagram nog groter word. Hoe meer mensen ‘groener en bewuster’ gaan leven, hoe beter! Ik hoop dat ik nog meer samenwerkingen mag aangaan met verschillende bedrijven. De kracht van bewustwording ligt mij wat betreft ook in samenwerking!

Mijn doel is om in 2018 nog consequenter mijn feed op te bouwen. Zowel in dagen als de samenhang. Dit betekent dat ik mijn fotografie qua planning ook moet aanpassen.

Facebook en Blog

Natuurlijk blijft mijn main focus mijn blog. Toen ik net begon met bloggen had ik nog niet helemaal door hoe belangrijk mijn andere socialmediakanalen zijn om daadwerkelijk meer mensen te bereiken. In 2017 ben ik actief aan de slag gegaan met Instagram. In 2018 ga ik aan de slag met Facebook.

Mijn doel in 2018 is om actiever aan de slag te gaan met Facebook om meer mensen te kunnen bereiken met mijn ECOHIC lifestyle. Ook wil ik in 2018 een nog groter bereik voor mijn blog opbouwen. 

Foto’s, camera en workshop

Ik schreef dat ik verder wilde komen wat fotografie betreft. Ik was nog niet helemaal tevreden met de foto’s die ik maakte. Het plan was om een spiegelreflexcamera aan te schaffen. Ook wilde ik ergens een workshop volgen om zo’n camera ook echt te begrijpen.

Nou dit doel is meer dan gelukt. Ik heb een spiegelreflexcamera waar ik ontzettend blij mee ben! En ik heb in het najaar natuurlijk de vakopleiding gevolgd. Ook dat is dus gelukt. Ik leer nog steeds hoor wat foto’s betreft maar de basics heb ik wel onder de knie. Ook mijn foto’s zijn er zeker op vooruit gegaan. Op een aantal foto’s ben ik extra trots en heb ik ook opgenomen in mijn portfolio. Zoals deze van Paula’s Choice en dit ontbijtrecept.

Mijn doel voor 2018 is om in ieder geval twee workshops te volgen. Een stylingworkshop en een foodphotographyworkshop. Dit natuurlijk zodat mijn foto’s nog mooier worden :-).

Food

Ik wilde meer Foodartikelen op mijn blog. Zowel recepten als de kennis die heb ik opgedaan tijdens mijn opleiding als natuurvoedingsadviseur. Hmmm, dit doel heb ik deels gehaald.

Het afgelopen jaar heb ik zeker meer recepten geplaatst op mijn blog. Zo was ik even gastblogger voor Twinkelbella.nl. En is een recept van mij geplaatst op degroenemeisjes.nl!

Ook heb ik een receptenkaartje mogen ontwikkelen voor Terrasana. Dit was écht een droom die uitkwam.

Maar toch zou ik meer recepten willen ontwikkelen. De afgelopen maanden plaatste ik vaak een recept op vrijdag. Maar door mijn opleiding de afgelopen maanden lukte dat niet meer. En dat vond ik toch erg jammer. Ik ben nog eens goed gaan nadenken waarom ik dat zo jammer vind. Het liefst zou ik namelijk een boek willen uitbrengen met recepten en leuke tips om groener en bewuster te leven. En om dat te kunnen doen, zal ik nog meer moeten oefenen met recepten. Hiermee ga ik dus aan de slag!

Mijn doel voor 2018 is om elke vrijdag weer een recept te plaatsen. Het liefst wil ik twee keer in de week een Foodartikel op mijn blog.

Yogaweekend/yogaweek

Ik heb weleens vaker over The Secret geschreven en ik geloof er écht in! Zo had ik de wens om een yogaweekend te mogen doen voor mijn blog. En die wens is gewoon uitgekomen. Daarom heb ik de wens om in 2018 een yogaweek te mogen meemaken. In 2014 ging ik destijds naar Frankrijk om een week te resetten. Ik vond dat zo heerlijk. Hopelijk komt deze wens in 2018 uit!

Mijn doel in 2018 is om een heerlijk weekje yoga te mogen meemaken. Het liefst in het buitenland!

Sparen

De aanschaf van mijn camera heeft een aardig gat geslagen in mijn eigen spaarrekening. En daarnaast geef ik soms te makkelijk geld uit aan leuke dingetjes. Dat moet ook wel kunnen vind ik. Maar soms mag ik best bewuster zijn met wat ik koop. Heb ik het écht nodig? Of kan ik beter doorsparen voor iets nog leukers?

Daarom een concreet doel voor 2018: meer sparen! En concrete doelen opstellen voor leuke dingen.

Zo, dit zijn mijn concrete doelen 2018! Ik heb ook een agenda met lekker veel schrijfruimte dus die concrete doelen schrijf ik daar ook nog eens op. Halverwege het jaar zal ik een update geven van mijn doelen 2018.

Ik wens jou voor nu alvast hele fijne kerstdagen toe! Geniet van deze dagen op jouw manier!

 

Wat zijn jouw doelen voor 2018? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments
  • Lesley

    Beantwoorden

    Wat een mooie doelen Eva, en super concreet! Dat ga ik ook zo opschrijven voor mezelf :). En een update halverwege het jaar vind ik ook een goed idee zeg, ik ga dan ook evalueren

    • Eva

      Leuk dat je meedoet Lesley! XX

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.