Help, bloggen is uit?!

26 Comments

Hmm de laatste tijd lees ik steeds meer artikelen over dat bloggen geen toekomst meer heeft. Dat iedereen overgaat op vloggen en filmpjes maken. En toen dacht ik, help?! Ik ben bijna een jaartje aan het bloggen en nu kan ik er al mee stoppen? Lekker dan…

Maar toen ik er wat langer over nadacht, was ik het daar toch niet helemaal mee eens. Natuurlijk, ook ik zie de grote bloggers onder ons steeds vaker overstappen op YouTube. Er worden steeds minder artikelen per dag of wekelijks geplaatst en steeds vaker komt daar een filmpje voor in de plaats.

Ik denk dat er ook daadwerkelijk een verschuiving plaats gaat vinden onder bloggers. Mits YouTube ook echt bij je past. Als je je comfortabel voelt om jezelf op beeld te zien.

En wat betekent het voor mij? Ga ik met de beweging mee? Ga ik ook dagelijks vloggen? Of mijn reviews via een filmpje laten zien?

Heel eerlijk? Ik weet het niet zo goed. Ik merk in ieder geval zelf dat ik blogartikelen nog steeds blijf lezen. Youtube filmpjes kijk ik ook maar minder vaak. Dat doe ik eerder aan het einde van de dag. Vaak als ik bijna naar bed ga. Op een of andere manier vind ik het dan rustgevend om make-uptutorials te kijken :-).

In ieder geval heb ik al wel een beetje zitten spelen met het opnemen van filmpjes en vloggen. In Berlijn heb ik het een en ander opgenomen. Ik moet dat allemaal nog bewerken. En ik merk dat dat weer een hele andere tak van sport is. Heb ik net dat bloggen onder de knie, moet ik ook nog leren bewerken :-)! Soms kom ik filmpjes tegen van meisjes van 14 (of zoiets, in ieder geval heeeeeeeel jong) en hup die leggen dat bewerken in drie tellen uit. Wat dat betreft merk ik dat ik mijn leeftijd ook niet mee heb.
Maar goed, het bewerken gaat mij lukken. Al doe ik er 100 uur over (ik hoop sneller…).

Voor mij is het bloggen dus nog lang geen einde verhaal. Het zijn eigenlijk twee verschillende werelden die nu langzaam samen komen. Wat de toekomst brengt, weet niemand…

 

Wat zijn jouw gedachten erover? Is bloggen uit?

 

Be happy, be healthy,
Eva

26 Comments
 • Nicole

  Beantwoorden

  Ik denk ook dat bloggen niet uit is. Het verschuift wel inderdaad, maar ik denk dat beide heel goed naast elkaar kunnen bestaan. Sommige dingen werken nou eenmaal beter of film en andere beter uitgeschreven

  • Eva

   Bedankt voor jouw reactie Nicole!

 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat een leuke discussie is er zo ontstaan. Ik sluit mij aan en ben ook van menig dat bloggen niet uit is. Natuurlijk is er voor alles een doelgroep en verschillende benadering. Voor mij persoonlijk geld dat ik lezen prettig vind. Ik kan op elk moment van de dag een blog lezen, waar ik maar wil en zonder iemand daarmee te storen. Ook is het lezen van een blog een momentje van ontspanning, op een dag waarop van alles moet. :)

  • Eva

   Dank je wel voor jouw reactie Lesley!

 • Hillmee

  Beantwoorden

  Ik ben vertaler & tekstschrijver. Dus voor mij, lang leve de taal ?
  Je doet het super! Authenticiteit is meer waard dan je denkt.

  • Eva

   Thanks :-)

 • Lonneke

  Beantwoorden

  Ik blijf lekker bloggen blogs lezen. Ik lees veel sneller een blog dan dat ik een filmpje bekijk.

  • Eva

   Ja daar ben ik het wel mee eens. Lezen gaat sneller!

 • Yvonne

  Beantwoorden

  Nee, bloggen blijft ik volg een paar YTers en dat kost best tijd. Lezen is sneller en zo kan ik meer mensen volgen. Er zit toch echt maar 24 uur in een dag.

  • Eva

   Ja jammer he van die 24 uur ;-)

 • Babs

  Beantwoorden

  Ik denk dat bloggen blijft, ik kan mij niet voorstellen dat mensen de tijd hebben om al die filmpjes te bekijken en je moet echt een groot fan van iemand zijn om hem/haar te volgen in wat ze dagelijks doen. Ik ben vrij ongeduldig en zit altijd krap met tijd, dus ik kijk nauwelijks filmpjes tenzij ze heel vermakelijk zijn of dat ik er iets van kan opsteken.

  • Eva

   Dank je wel voor jouw reactie Babs!

 • YuSt

  Beantwoorden

  Ik merk vooral dat het een overdaad aan is geworden. Daarom is naar mijn gevoel de jonge generatie op zoek gegaan naar wat meer bij hun past. Ik vind Vloggen ook iets intiemer, niet bij mij passen, bijna voyeurisme… Zonder de erotiek dan!
  Als ik zie hoe jonge meiden al reageren op het vriendje van een bekende blogger die vlogt… Nou dan is een pop-idool zelfs zo 2001!

  • Eva

   Haha!!

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Er is sprake van een verschuiving en als iedereen doet waar hij of zij zich goed bij voelt dan is er niks aan de hand ;-)

  Vloggen, opnemen en YouTube is heel anders en vooral de generatie voor ons zit er meer in dan wij.

  • Eva

   Dat denk ik ook Nesrin!

 • Marle

  Beantwoorden

  Oh ik lees inderdaad precies hetzelfde! Toevallig had ik het er gisteren over met een online marketeer. Ik denk – en hij deelde mijn mening – dat bloggen absoluut niet verdwijnt, maar dat die grote trend inderdaad wel een beetje voorbij is. Het kaf wordt van het koren gescheiden zegmaar, waarbij Youtube de nieuwe trend is. Zeker iets om rekening mee te houden, maar voor kwalitatieve en gepassioneerde websites zal wel een plek blijven bestaan juist.

  Wel een erg interessante discussie!

  http://www.girlalmighty.nl

 • Dalindcy

  Beantwoorden

  Ik heb het idee dat vlogs vooral onder de hele jonge generatie ‘hot’ is. Kijk maar naar vloggers zoals Rutger, zij maken filmpjes die speciaal gericht zijn op een jonge doelgroep. Bloggen blijft wel in, maar het gewoon iets minder hip onder de jonge doelgroep. Wat mij betreft prima. :)

 • Manja

  Beantwoorden

  Blogs lees ik af en toe. Vlogs kijk ik iedere dag. Het is inderdaad meer van de iets jongere generatie maar ik kijk juist ook veel vlogs van meiden van onze leeftijd. Mascha, Josh V, Anna, Kelly, Manon etc hebben allemaal onze leeftijd alleen het publiek is een stuk jonger wat er naar kijkt. Ik denk dat je moet kijken naar de doelgroep die je wilt bereiken en waar zij zich bevinden. Wel ben ik van mening dat het niet gek is om wat te experimenteren en vernieuwend bezig te zijn.

  Wat wil je met je blog bereiken? Succesvolle ondernemingen blijven bestaan door hun creatieve en innovatieve instelling. Anders krijg je het ‘free record shop’ verhaal. Een onderneming die vast bleef houden aan z’n roots ipv mee te bewegen met de behoefte van z’n doelgroep.

 • Vlijtig Liesje

  Beantwoorden

  Ik hoop niet dat bloggen verdwijnt want ik vind het geweldig om te doen. En ik houd ook helemaal niet van vlogs.

 • Saskia

  Beantwoorden

  Ik hoor het ook steeds meer maar ik weet het niet zo goed. Persoonlijk merk ik dat mijn blog gewoon goed bezocht wordt. Wel ben ik met youtube begonnen maar dat gaat nog niet zo rap. Jullie waren ook in Berlijn afgelopen weekend? Hoe was het?

  • Eva

   Ja, klopt! Berlijn was heerlijk! Dennis heeft goed gelopen en verder was het een heerlijk lang weekend samen :-)

 • sammie

  Beantwoorden

  Ik sluit me aan bij Judith. Ik ben 29 en vind die filmpjes over het algemeen niet interessant. Ik wil gewoon lezen op momenten dat het mij uitkomt en eventueel scrollen naar het deel wat ik boeiend vind. Zien hoe iemand zijn ontbijt smeert en vervolgens over straat loopt doet me helemaal niks.

 • Marieke

  Beantwoorden

  Ik had het er gisteren nog met iemand over, ik was op een bloggers event aanwezig en daar kwam een heel marketing verhaal ter sprake over het bloggen. Conclusie? Bloggen is niet uit. Wel is het in beweging en aan verandering onderhevig. Misschien dat ik ooit wel filmpjes ga maken (is wel een behoorlijke drempel, maar toch maar even proberen of het was is). Zelf bekijk ik bijna nooit vlogs. Ik lees blogs vaak in de trein en dan ga ik geen filmpjes zitten kijken :-)

 • hilde

  Beantwoorden

  Ik kijk zelf niet heel veel YouTube filmpjes moet ik bekennen. Ik ben meer van het blogs lezen. En ik denk dat er veel meer mensen zijn die dat liever doen. Dus ik gok dat bloggen echt niet over is! Plus, trends van toen ik tiener was komen ook weer terug, dus ik voorspel een bloghype over een aantal jaartjes. ;-) Dan is YouTube ‘uit’. hihi

 • Judith

  Beantwoorden

  Ik vraag me echt af of onze leeftijd zit te wachten op vlogs. Duurt lang, de helft van de shots zijn onnutig (“leuk dat je op straat loopt naar de trein”) en ik kan niet even scrollen naar deel dat ik interessant vind. Ik lees dan liever een artikel waar evt nog een korte uitlegvideo bij staat. Maar goed, ik ben ook geen typische bloglezer, dus weet niet of ik de doelgroep ben en jou bekijk/lees ik natuurlijk overal;)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.