Hoe ga je makkelijk over op natuurlijke skincare? +winactie! 

5 Comments
natuurlijke skincare

Natuurlijk is dé trend op dit moment. Overal zie je natuurlijke huidverzorgingsproducten op de markt komen. Ik vind het goed om te zien dat de bewustwording hierover steeds groter wordt. Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik niet supergroen ben. Ik gebruik veel natuurlijke huidverzorging maar daar waar het niet kan of lukt, gebruik ik nog steeds producten die (helaas) in China worden verkocht. Dat betekent dus dat deze niet volledig dierproefvrij zijn. 

Voor mij is het overgaan op groene cosmetica een proces waar je doorheen gaat en het is ook iets wat niet stopt. Dat is mijn ervaring ten minste. Het ene groene merk is het andere niet. Sommige natuurlijke oliën verstoppen mijn huid. En van (natuurlijke) alcohol krijg ik vaak eczeem. Ik probeer graag producten uit maar de ultieme groene routine heb ik eigenlijk nog niet gevonden. Maar dat betekent niet dat ik blijf proberen!

Hieronder leg ik uit hoe je op een makkelijke manier over gaat op natuurlijke skincare. En waar je moet op letten als je ook vegan skincare wilt proberen.

Hoe ga je op een makkelijke manier over op natuurlijke skincare?

Stap voor stap! Kijk eens rond in je kastje en bedenk welk product je zou willen vervangen voor een natuurlijk product. Zo ben ik ook begonnen. Stap voor stap is namelijk de makkelijkste manier om je routine aan te passen. Vervang gewoon steeds een product uit je skincareroutine. Zo geef je jouw huid de kans om te wennen en kom je er ook snel achter of je toch ergens een reactie op krijgt. 

Ik gebruikte de micellair water van Garnier (die met de roze dop). Ik weet het, ik ben er niet trots op ;-(. Ik heb deze dus vervangen door de micellair water van Kruidvat Natures. De ingrediëntenlijst is kort (minder kans op een allergische reactie) én heel budgetproof. Inmiddels gebruik ik hem al een paar weken en ik ben er meer dan tevreden over! Hij haalt ’s avonds de laatste restjes make-up weg en ’s ochtends gebruik ik hem om mijn huid te verfrissen voordat ik een crème gebruik. Mijn volledige review van de producten uit de Sensitive lijn lees je in dit artikel. Overigens zijn alle producten van Kruidvat Natures heel betaalbaar. Neem zeker even kijkje op Kruidvat! 

Het is nu even aankijken welk product ik nog meer kan vervangen. Ik ben namelijk ook nog op zoek naar een goede oogmake-upremover die waterproof mascara ook makkelijk verwijdert. Kruidvat Natures heeft in de hydrating lijn ook een oogmake-upremover. Die ga ik zeker nog proberen.

Natuurlijke of vegan huidzorging?

Er is overigens wel een verschil tussen natuurlijke huidverzorging en vegan huidverzorging. In natuurlijke huidverzorging wordt het gebruik van dierlijke ingrediënten niet vermeden. Denk hier bijvoorbeeld aan bijenwas en wolvet. Bij vegan skincare wordt het gebruik van dierlijke ingrediënten vermeden maar het hoeft niet volledig natuurlijk te zijn. Het bevat dan ook synthetische ingrediënten. Snap je het nog ;-)? 

Om er zeker van te zijn dat je te maken hebt met natuurlijke huidverzorging, kun je letten op het keurmerk NATRUE. De producten die dit keurmerk bevatten, voldoen aan de strenge eisen van natuurcosmetica. Zo zijn de producten vrij van synthetische kleur- en geurstoffen en parabenen. Ook is het gebruik van grondstoffen op basis van siliconenolie en minerale olie uitgesloten. 

De producten uit de Kruidvat Natures bevatten het NATRUE en Vegan keurmerk. Wil je dus natuurlijke én vegan huidverzorging proberen dan is dit zeker een optie. Ik maak het jou nu nog iets makkelijker om over te stappen op natuurlijke skincare. Kijk maar even naar onderstaande winactie!

 

+++WINACTIE+++

Ik mag namelijk twee pakketten weggeven met de producten van Kruidvat Natures uit de Sensitive Lijn. Een pakket via Facebook en een pakket via Instagram. Klik op een van de links hieronder om mee te doen! 

Facebook

Instagram

De winactie loopt tot en met donderdag 21 juni 2018. De winnaars krijgen een persoonlijk bericht.

 

Ben jij al overgestapt op natuurlijke skincare? En ken jij de nieuwe producten van Kruidvat Natures al?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking.

5 Comments
 • Lieke van Veen

  Beantwoorden

  Ik heb al eens eerder skincare producten van kruidvat gebruikt en ik ben er super tevreden over. Ik kende deze producten nog niet dus ik zou ze graag uitproberen en als het natuurlijk kan waarom niet ;)

  Ik volg je op Facebook (lieke van veen) en instagram (liekevv24)

 • Marian B

  Beantwoorden

  Ik laat me graag overtuigen, dus ik doe mee!

 • Claudia Diependaal

  Beantwoorden

  Ik doe heel erg graag mee!

 • Cindy

  Beantwoorden

  Heeeeeel!!!! Lekker #wennerij boost kan gebruiken na al die nachtdienst.
  En overdag met mijn 3 Kids bezig zijn.

  Pittige taak.

 • Sebas

  Beantwoorden

  Wat een ongelooflijke heerlijke fantastische en super idee van jullie om een heerlijke prijs weg te geven.
  Ik wil iedereen oproepen om deze actie te delen te liken en jullie een mooie recensie te geven zodat jullie echt goed op de kaart komen zodat iedereen niet meer om jullie heen kunnen.
  Ja ja echt iedereen moet het weten Alexander en maxima zijn inmiddels ingelicht haha.
  Succes en duimen..

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.