Pesto van cashewnoten, hoe maak je dat?

4 Comments
pesto van cashewnoten

Pesto van cashewnoten, kan dat wel? Laatst was ik bezig om een verse pesto te maken maar ik was vergeten pijnboompitten te kopen. Toen bedacht ik mij dat je ook prima andere noten kunt gebruiken voor de hartige smaak van pesto. Dat werden dus cashewnoten. En boy, wat een lekkere combinatie! De pesto is door de cashewnoten net iets romiger van smaak.

pesto van cashewnoten

Ik deel graag het recept met jullie want deze pesto van cashewnoten maak je écht in een handomdraai. Voortaan geen kant-en-klare bakjes meer uit de supermarkt. Kom, we gaan snel het recept bekijken!

pesto van cashewnoten

Wat heb je nodig?

 • 2 flinke eetlepels cashewnoten
 • 2 flinke handen basilicumblaadjes
 • 75 ml olijfolie
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • 1 teen knoflook
 • citroen- of limoensap
 • peper en zout
 • keukenmachine of staafmixer

Hoe maak je pesto van cashewnoten?

 1. Mix alle ingrediënten behalve het sap (van citroen of limoen), zout en de peper met behulp van een keukenmachine of staafmixer tot een geheel. Mix wat langer voor minder grove stukjes.
 2. Proef eerst voordat je het sap, zout en de peper toevoegt. Zo weet je precies welke smaken nog ontbreken.

Klaar is jouw pesto gemaakt van cashewnoten! Super easy! En ontzettend lekker.

pesto van cashewnoten

Uitleg en tips

Dit recept verdient volgens mij niet heel veel uitleg toch? Het is echt ontzettend makkelijk te maken! Overigens had ik net wat minder dan twee flinke handen basilicumblaadjes. Hij is daardoor iets lichter van kleur maar niet minder lekker.

Uiteraard gebruik ik weer zoveel mogelijk biologische ingrediënten volgens de principes van natuurvoeding. Hier kun je er meer over lezen waarom ik dat doe.

Deze pesto gemaakt van cashewnoten kun je trouwens op verschillende manieren gebruiken. Wat dacht je van een (pan)tosti met pesto, mozzarella en tomaat of een heerlijke pastasalade met deze pesto? Ik zal nog wat recepten ontwikkelen hiervoor en deze komen uiteraard op mijn blog!

pesto van cashewnoten

Oh, voordat ik het vergeet. Bewaar de pesto in een glazen pot in de koelkast. Het is tot maximaal een week houdbaar. Het recept maakt zo’n 125 ml aan pesto en het potje kocht ik bij de Xenos. Ik hoop dat je geïnspireerd bent om ook eens deze pesto te gaan maken!

 

Wat vind jij van deze pesto met cashewnoten? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

4 Comments
 • Hailey

  Beantwoorden

  Wat een fijn recept! Deze ga ik binnenkort wel uitproberen!

  • Eva

   Leuk Hailey!! Laat je het weten wat je ervan vindt?? XX

 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat een interessant recept. Dit ga ik zeker een keer proberen. Fijn ook dat het nog een week houdbaar blijft. Ik ben benieuwd naar recepten hiermee.

  • Eva

   Dank je wel Lesley! Laat je het weten hoe de pesto jou is bevallen? XX

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.