Ah, er gaat niets boven zelfgemaakte verse appelmoes! Een tikkeltje zuur en zoet samen met een vleugje kaneel. Heerlijk om te serveren bij bijvoorbeeld een spruitjesstampot. Mijn meiden vinden verse appelmoes bij spruitjes heel lekker.
Het fijne van zelf appelmoes maken, is natuurlijk dat je precies weet wat erin gaat. Geen gekke e-nummers en je hoeft ook niet je glazen potje naar de glasbak te brengen. Dus het scheelt ook nog eens bergen afval!
Wat heb je nodig?
- 4 appels (Bijvoorbeeld Elstar)
- 150 ml water
- 1/4 theelepel kaneel
- 1 theelepel suiker of kokosbloesemsuiker
Hoe maak je verse appelmoes?
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
- Doe de stukjes appel, (kokosbloesem)suiker, het water en kaneel in een steelpan. Kook het geheel de eerste 15 minuten met het deksel op de pan.
- Zet het vuur na 15 minuten op het laagste niveau en laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte zonder deksel op de pan. Tussendoor even roeren.
Dit is het. Een makkelijk recept om verse appelmoes te maken. Je weet precies wat erin gaat!
Uitleg en tips
Uiteraard gebruik ik zoveel mogelijk biologische ingrediënten volgens de principes van natuurvoeding.
Elstar is een lichtzure appel. Ik vind juist een lichtzure appel heerlijk als appelmoes maar het is maar net wat je voorkeur heeft.
Verder gebruikte ik in plaats van ‘witte’ (geraffineerde) suiker, SuperSweet van Biotona. Dit bevat onder andere kokosbloesemsuiker.
Maak jij weleens verse appelmoes? Heb jij nog een ander recept? Ik hoor het graag in de comments hieronder!
Be happy, be healthy,
Eva
1 Comments
Lesley
Ah ja heerlijk, vooral ook met wat stukjes appel erin, en niet alleen moes :)