Hoe stel ik mijn outfit samen + tips!

2 Comments
Hoe stel ik mijn outfit samen

Je kent het gevoel vast wel. Je staat voor jouw kledingkast en je weet niet wat je aan moet doen. Arghhh!! ;-).

Hoe stel ik mijn outfit samen? En welke tips hebben mij daarbij geholpen? Ik vertel je daar vandaag alles over! Je vraagt je misschien af waarom ik hierover schrijf. Ook dit is namelijk een stukje rust en balans creëren in mijn leven (en wellicht in die van jou!). En niets is belangrijker om, naast gezonde voeding, redelijk stressvrij door het leven te gaan. Goed, laten we beginnen!

Hoe stel ik mijn outfit samen

Je eigen stijl kiezen en ontwikkelen

Voor de een is het makkelijker gezegd dan gedaan. Je eigen stijl kiezen. In mijn ogen zijn er twee typen mensen. Je hebt mensen die meteen in een willekeurige winkel een outfit kunnen samenstellen en je hebt mensen die spontaan rode vlekken in hun nek krijgen als ze in winkel instappen. Teveel keuze! Ik behoor tot de eerste groep. Het maakt mij niet zoveel uit waar je mij neerzet. Meestal weet ik wel een outfit samen te stellen. Ik weet niet helemaal hoe het in mijn hoofd werkt (is moeilijk te analyseren bij jezelf) maar ik weet zeker dat het aan te leren is.

Enigszins weten welke kant je op wilt gaan qua stijl is wel handig. Dat zorgt er namelijk voor dat je basisitems in huis hebt die je aanvult met items die wat trendgevoeliger zijn.

Hoe stel ik mijn outfit samen

Inspiratie, inspiratie, inspiratie

Wat helpt om je eigen stijl te ontwikkelen is kijken naar anderen. Welke outfits vind je mooi? Waarom vind je dat mooi? Welke accessoires maken een outfit bijzonder? Dat zijn allemaal vragen die je jezelf kan stellen om erachter te komen wat nou precies jouw stijl is. Een stijl is wat mij betreft gewoon jouw eigen stijl hè. Het hoeft niet in een hokje te passen zoals chique, boho, jaren ’80. Het mag heus een combinatie zijn van verschillende stijlen.

Ik kijk bijvoorbeeld graag naar Sincerely Jules, Chriselle Lim, Song of Style en Rocky Barnes. Ik weet ook niet zo goed hoe je mijn stijl zou kunnen omschrijven maar ik houd zeker van een pop of colour. Of dat nou op mijn lippen is of een gekke schoen. En ik houd van jasjes. Mijn stijl ontwikkelt zich nog steeds en verandert ook met de jaren.

Een andere tip is het boek van Ines de La Fressange, Look Book. In deze stijlgids staan heel veel outfits voor verschillende gelegenheden. Het zijn tijdloze outfits die je heel gemakkelijk kunt kopiëren. Want beter goed gejat dan slecht bedacht! Ook is er een handige checklist opgenomen met items die je in je kast zou moeten hebben. Vind je het überhaupt lastig om echt te weten wat je mooi vindt dan raad ik je zeker dit boek aan. Het is namelijk een handig basisboek om vanuit daar je eigen stijl verder te ontwikkelen.

Hoe stel ik mijn outfit samen

Oefenen en niet meteen kopen!

Trends zijn leuk! Ten minste, ik kijk er elk seizoen weer naar uit. Wat is dé kleur van dit seizoen? Welke tas is hot? Ik volg niet alle trends blindelings maar ik vind het wel leuk om op de hoogte te zijn!

Nog belangrijker is om eerst te kijken wat je nodig hebt. In dit artikel vertelde ik al over de cirkeldiagram en hoe dat mij heeft geholpen qua inzicht. Ik heb namelijk veel meer ‘werkoutfits’ nodig dan casual outfits. Ik probeer daarom bewust te kiezen voor kleding die ik makkelijk kan combineren. Een jasje moet dan voor werk geschikt zijn maar die ik ook makkelijk kan combineren met een boyfriend jeans.

Mijn tip is dan ook aan de slag te gaan met een cirkeldiagram en je week in te delen in activiteiten. Wat voor soort outfits heb je nodig voor welke activiteiten?

En dan mag je nu oefenen! Winkelen betekent namelijk niet altijd meteen kopen. Het is soms goed om wat outfits uit te proberen in de winkel. Staat zoiets jou nou echt? Of loop je stiekem toch mee met een trend en past het totaal niet bij jou of jouw activiteiten in de week?

Kijk ook goed naar de pasvorm en kwaliteit van de kleding. Goedkoop is namelijk altijd duurkoop!

Zo, dit waren mijn tips voor jou om een outfit samen te stellen. Hopelijk heb je er inspiratie uitgehaald en kun je ermee aan de slag!

 

Heb jij wellicht nog tips voor mij?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Het boek in dit artikel is door de uitgever ter beschikking gesteld voor dit artikel.

 

2 Comments
  • Janna

    Beantwoorden

    Leuk artikel! Ik denk dat vooral inspiratie echt een goede is. Hoe meer ideeën je hebt met de kleding die in de kast hangt, hoe makkelijker het wordt ’s ochtends iets uit de kast te trekken :)

  • Inge | Monsieur Mango

    Beantwoorden

    Wat ontzettend leuk om te lezen! Ik doe eigenlijk nooit mee met trends, ik weet wat ik wel (of niet) leuk vind. Zo’n stijlgids lijkt mij eigenlijk wel handig, zo kom je misschien op combinaties waar je zelf nog niet aan had gedacht. :)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.