Humble brush tandenborstel |Review +WINACTIE!

16 Comments
Humble brush

Vandaag review ik de Humble Brush tandenborstel voor jullie! Een tijdje geleden heb je in mijn HAPPY things #4 kunnen lezen dat ik deze tandenborstel had gekocht. Inmiddels gebruik ik de tandenborstel al een kleine maand dus ik vond het nu wel tijd om mijn mening erover te geven. Lees snel verder want ik heb ook nog een leuke winactie voor jou! :-)

Humble Brush tandenborstel

Dit is de Humble brush. Op het eerste gezicht een simpele tandenborstel zonder poespas maar wel met een leuk kleurtje!

Waar staat Humble brush voor?

We willen de beste kwaliteit mondverzorgingsproducten verkopen zonder het ecosysteem daarmee extra te belasten. Ook proberen we de gezondheid te verbeteren van mensen die geen toegang hebben tot- of tandheelkundige zorg niet kunnen betalen.

We hebben betrouwbare en gedreven organisaties gevonden die dezelfde ambities hebben als wij zelf. Samen met hen proberen we ons gezamenlijke doel te bereiken van een samenleving waar niemand woont zonder goede en betaalbare gebitsverzorging. Voor elke tandenborstel die we verkopen, geven wij het equivalent aan onze Humble Partners. Een zeer directe en duidelijke aanpak om goede doelen te steunen!

Humble Brush tandenborstel

Voor elke tandenborstel die je koopt, doneren zij een tandenborstel aan mensen in nood. Als een gemeenschap geen tandenborstel nodig heeft, doneren zij in plaats daarvan het bedrag aan een gemeenschap. Zo blijft het in de lokale economie. Wat een mooi principe is dit! Voorheen kocht ik altijd plastic tandenborstels bij de supermarkt voor het hele gezin. Maar nu kan ik op mijn manier toch een steentje bijdragen!

Deze tandenborstel is dus niet van plastic maar van bamboe. Hmm, dacht ik. Is dit zoveel beter dan een plastic tandenborstel? Is dit niet zielig voor panda’s?

Humble Brush

Humble Brush geeft het volgende antwoord:

Daar hebben we aan gedacht! Ons MOSO-bamboe groeit pas bladeren vanaf 5 meter hoogte. Panda’s eten enkel de bladeren die ze kunnen bereiken en zien ons bamboe dus niet als voedselbron. We zijn helemaal “panda-friendly”!

Ook dit klinkt goed toch? Hier is in ieder geval goed over nagedacht. En fijn dat we de panda’s niet beroven van hun voedsel :-).

Overigens is de borstelkop dus wel van plastic. Ik zou eerlijk gezegd ook niet weten waar het anders van gemaakt zou moeten worden. Humble Brush heeft daar ook over nagedacht en er is kennelijk geen plantaardig materiaal wat drie maanden poetsen weerstaat. Andere natuurlijke materialen zijn dan varkens- of dassenhaar. En dat gebruiken ze liever niet. De haren van de Humble Brush tandenborstel bestaan uit nylon-6, dit is op termijn biologisch afbreekbaar en vrij van het gif BPA (Bisphenol A).

Humble brush

Humble Brush

Wat vind ik ervan?
Nou zo op het eerste gezicht een hele fijne tandenborstel hè! Maar poetst hij ook fijn? Mijn antwoord is ja!
Ik vind het niet prettig als de haren  van een tandenborstel hard zijn. Op een gegeven moment krijg ik er gevoelig tandvlees van. Maar deze tandenborstels van Humble Brush poetsen goed en zijn heel fijn in gebruik. Inmiddels gebruiken wij als gezin de tandenborstels en de kinderen vinden ze ook fijn. De borstelkop van de kinderborstel is wat kleiner zodat je makkelijk kunt na poetsen bij je kind. Verder zijn de kleurtjes heel erg leuk! Het staat gewoon vrolijk in de badkamer en het bamboe vind ik ook chique staan. Hihi, ja een product wat er mooi uitziet, kan ik zeker waarderen! Het enige waar je goed op moet letten is dat je de borstel even afdroogt na gebruik. Anders blijft hij vochtig en dat is niet zo bevorderlijk voor het natuurlijke materiaal.

Ik kan je deze tandenborstels van Humble Brush dus echt aanraden! Ik kocht de tandenborstels bij Marqt maar ze zijn ook online te koop bij SoloBioMooi. Ze kosten €4,- per stuk.

Humble Brush

Winactie!

Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik erg enthousiast over de Humble Brush tandenborstel. Het leek mij leuk om zo vlak voor het einde van het jaar nog iets weg te geven. Ik heb daarom besloten om twee tandenborstels weg te geven aan mijn lezers! Waarom? Omdat ik bij de aanschaf van een tandenborstel ook een ander help en om te vieren dat mijn blog nu bijna drie maanden bestaat!

Humble Brush

Wil je ook twee nieuwe tandenborstels winnen (een grote tandenborstel en een kindertandenborstel of twee grote tandenborstels)? Doe dan mee!

Wat moet je daar voor doen?

Stap 1: Volg mij via Instagram en like de foto die ik plaats van dit artikel
Stap 2: Volg mij via Bloglovin’ en save mijn bericht van dit artikel
Stap 3: Like mijn Facebookpagina en deel het bericht van dit artikel
Stap 4: Laat in de comments hieronder weten dat je meedoet en dat je de drie bovenstaande stappen hebt gevolgd!

Tot wanneer kun je meedoen?
De winactie loopt tot en met zondag 31 januari 2016. De winactie staat open voor iedereen die post kan ontvangen op een adres in Nederland of België. De winnaar krijgt een persoonlijk bericht via de e-mail van mij dus zorg dat je een geldig e-mailadres achterlaat in de comments! Dan zal ik ook meteen vragen of je een set wilt met twee grote tandenborstels of juist een grote tandenborstel en een kindertandenborstel.

De winactie is gesloten!

 

Wat vinden jullie van de Humble Brush tandenborstel?

Heel veel succes als je meedoet met de WINACTIE!

Be happy, be healthy,
Eva

16 Comments
 • Marian B

  Beantwoorden

  Nooit eerder gezien. Ze zien er zeker leuk uit inderdaad. Ben wel nieuwsgierig geworden en zou het graag zelf willen proberen.

 • Marieke

  Beantwoorden

  Ik ken ze, ze zijn érg fijn!

 • Caro

  Beantwoorden

  Wat een leuke win actie.
  Mijn dochter en ik zouden ze graag uitproberen.

 • Anita H.

  Beantwoorden

  Yep, aan alle voorwaarden voldaan. Ik maak graag kans op een tandenborstel.

  • Eva

   Leuk dat je meedoet Anita!

 • Iris

  Beantwoorden

  Ik doe graag mee :D en heb alle stappen doorlopen!! En amai, jouw blog ziet er kei professioneel uit, terwijl je nog maar 3 maand blogt! :-o

  • Eva

   Ah wat een lief compliment Iris! En leuk dat je meedoet! XX

 • Resaarcle

  Beantwoorden

  Leuke gezonde giveaway! Maar na mijn laatste tandartsbezoek kreeg ik het advies om elektrisch te poetsen wegens slechte tandjes. Maar anders had ik zeeeeer graag meegedaan!

  • Eva

   Hihi ik snap het Resaarcle!

 • Sheela

  Beantwoorden

  Wat een leuke borstels zeg! Ik heb nog nooit een bamboe tandenborstel gezien, eerlijk gezegd ik wist ook niet eens dat het bestond!
  Ze zien er idd door de houtstructuur wel chique uit zeg!
  Fijne jaarwisseling alvast Eva!
  Liefs

 • Saskia

  Beantwoorden

  Super leuk dat je dit doet zeg. Ik doe niet mee maar heb wel even direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om je te volgen op instagram en bloglovin :)

  • Eva

   Leuk Saskia! Ik volg jou inmiddels ook :-)

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Ik vind het heel gaaf merk en leuke tandenborstel. Ik pas echter, ik gun het een ander van harte maar dit neemt niet weg dat ik dit merk ook wil steunen. Ik ga er één kopen en proberen.

  • Eva

   Laat je het even weten van je ervan vindt? Ik ben erg benieuwd!

 • Karolien Vis

  Beantwoorden

  Ik doe graag mee! Ze zien er prachtig uit en ben super benieuwd of ze ook zo lekker poetsen! Maar als ik jou bericht zo lees, zit dat wel goed!
  (ik heb alle acties uitgevoerd (inst kar0lien1))

 • Galina

  Beantwoorden

  Ik doe niet mee, want ik ken ze al en vind het leuker als iemand anders kennis ermee man maken, maar wilde ff zeggen dat ik het helemaal met je eens ben dat deze borstels ontzettend fijn zijn en lekker lang meegaan :)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.