Hygge | Meik Wiking

7 Comments
Hygge

Ah Hygge! Dit boek lag al een tijdje op mijn nachtkastje. Niet omdat ik het nog niet had gelezen. Dit boek heb ik namelijk binnen twee dagen uitgelezen. Zo’n leuk boek is het namelijk! Tijd om jullie er meer over te vertellen!

Hygge?! Ja, precies dat dacht ik ook. Wat is dat voor een gek woord? Hygge kan niet precies vertaald worden. Het is zoiets als warmte en gezelligheid. Dekentjes op de bank. Warme chocolademelk met slagroom. Etentjes met vrienden thuis. Ja, zoiets is Hygge. En kennelijk hebben die Denen dat verzonnen.

Het klinkt tegenstrijdig met het minimalistische interieur waar Scandinaviërs om bekend staan. Misschien hebben ze daarom Hygge als tegenhanger?

Hygge

In dit boek vind je praktische stappen en tips om zelf meer Hygge te leven. Eigenlijk om met aandacht te leven. Zo heb ik het boek ervaren namelijk.

Wist jij dat Denemarken het gelukkigste land ter wereld is? Meik Wiking zegt dat dit komt door Hygge. Denen richten hun aandacht op de dingen die er echt toe doen zoals genieten van je tijd met vrienden en familie.

Het boek leest als Hygge. Je wilt het boek pakken en dan in een lekker hoekje zitten en lezen. Het is afwisselend met tekst en mooie foto’s. Alleen die foto’s zijn al Hygge! Het leest heel makkelijk weg maar her en der wordt het ook wetenschappelijk onderbouwd en dat vind ik juist zo leuk.

Hygge

En wat vind ik Hygge?

 • Knuffelen met Dennis, Emma en Olivia
 • Met een dekentje op de bank
 • Espresso drinken met een bonbon op een schaaltje
 • Slagroom
 • Avondje borrelen met vriendinnen
 • Koken

Hygge is gewoon een ontzettend fijn boek. Een aanrader voor iemand die op zoek is naar een mooi boek om in te bladeren, te lezen en Hygge wil ervaren!

 

Hygge is te koop bij een boekhandel maar ook online, bijvoorbeeld hier. Het boek kost €19,99.

 

Wat vind jij Hygge?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever. Dit artikel bevat een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine commissie verdien als jij het boek koopt. Aan de prijs merk je daar uiteraard niks van. Deze commissie gebruik ik om mijn site technisch goed te onderhouden.

7 Comments
 • Anna Gerrie

  Beantwoorden

  Klinkt als een mooi boek. Wij gingen vroeger ieder jaar naar Denemarken, heerlijk land!

 • Iris

  Beantwoorden

  Wat staat er eigenlijk nog in buiten leuke foto’s? :) en foto’s waarover?

  • Eva

   Hoi Iris! Ik heb het bewust wat vager gehouden want hygge is namelijk voor iedereen anders. Het gaat om het gevoel van warmte en gezelligheid creëren en dat is voor iedereen anders. Daar gaat het boek over. Hopelijk is het zo duidelijker! Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust. Liefs!

 • hillybillybeauty

  Beantwoorden

  Dat klinkt als een heerlijk boek tijdens deze koude wintermaanden! Ik vind met een dekentje op de bank, mijn oudste helpen met haar huiswerk, gezellig met het gezin naar de bios ook momenten om van te genieten.

 • sammie

  Beantwoorden

  Aandacht richten op bv genieten van je tijd met vrienden en familie, vind ik een hele mooie. Dit probeer ik ook altijd te doen als we met familie en vrienden zijn, zoveel mogelijk genieten van het moment. Hygge, grappig woord blijft het :)

 • Lesley

  Beantwoorden

  Ik word toch wel nieuwsgierig naar dit boek, nu ik alweer een review erover lees. Ik denk dat ik naar eens in boekhandel moet bladeren, want het blijft een beetje een verrassing waar het nu over gaat -en dat vind ik eigenlijk wel leuk-.
  Mag hygge ook iets buiten zijn, dan is mijn momentje op een bankje in de tuin, als het koud is. Met deken, kruik, dik ingepakt én chai latte :)

  • Eva

   Hihi ja Hygge laat zich lastig omschrijven omdat het gevoel voor iedereen anders is. Hygge mag ook zeker buiten zijn! Liefs!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.