Inspiratie voor de inrichting van ons nieuwe huis!

18 Comments

Ik vertelde jullie onlangs in mijn HAPPY things al dat ik bij HAY in Rotterdam ben geweest om de stoelen van dit merk uit te proberen. Het leek mij nu leuk om te laten zien hoe ik de laatste tijd bezig ben geweest met de inrichting. Gewoon een paar dingetjes laten zien die we leuk vinden en waar we hard over aan het nadenken zijn of we dit gaan aanschaffen.

Inspiratie

Toen de grote dingen (vloer, keuken en badkamer) eenmaal waren vastgelegd, ben ik gaan nadenken over de inrichting. De vloer in de woonkamer en de keuken is vrij neutraal dus met de inrichting van de woonkamer kunnen we best uitpakken. Nu zijn wij niet van die mensen die voor paars, geel en groen gaan. We houden van basic, neutrale kleuren maar al gaandeweg merkte ik dat ik voornamelijk voor wit ging en Dennis voor mannelijk en stoer. Wit en kinderen…heel handig :-).

Dus om het niet een wirwar van allerlei stijlen te laten worden, ben ik moodboards gaan maken. En dat vind ik best moeilijk. Want ik vind heel veel dingen gewoon erg leuk! Om inspiratie op te doen, kijk ik naar Pinterest (hoe verslavend) en allerlei woonmagazines.

Inspiratie

Inspiratie

Na echt heel veel plaatjes te hebben bekeken, ben ik erachter dat de combinatie van onze smaak het best als “Boho Vintage Design” kan worden omschreven. Deze term bestaat vast niet maar ik weet ook niet hoe ik het anders moet omschrijven. Jaren ’70 is leuk, beetje Aziatische elementen is leuk en mooi Scandinavisch design is ook leuk!

Inspiratie

Stoere vintage lampen!

Inspiratie

Vitra schommelstoel Eames RAR. We vinden deze stoel met een ander onderstel ook heel gaaf!

Inspiratie

Voor de kinderen wordt het overigens gewoon een gezellige kinderkamer hoor. Het moet een frisse kamer worden met een fijn leeshoekje en waar ze op een groot kleed lekker kunnen spelen. En misschien wel deze tipi tent voor de meisjes. Super leuk!

Inspiratie

En voor mezelf het liefst een mooie vintage kaptafel in onze slaapkamer!

Zo dit waren wat inspiratie ideeën voor ons huis. Over een weekje mogen we ook het huis in om te kijken dus dan kunnen we ook een inschatting maken van de ruimte. Tot nu toe hebben we nog niets gekocht omdat we eerst de ruimte willen zien. Ik vind het echt spannend! :-)

 

Ben jij bezig met iets in te richten of te veranderen in jouw huis?

 

Doe je trouwens al mee met de WINACTIE om KIKO make-up te kunnen winnen? Klik hier om te kijken hoe je mee kunt doen!

Be happy, be healthy,
Eva

18 Comments
 • Saskia

  Beantwoorden

  Super leuk zeg. Erg moeilijk altijd, wij hebben hier ons interieur en de muren al meerdere keren gedaan. In een nieuw huis gaan we dat zeker anders doen en hebben we al heel wat ideeën opgedaan. Nu nog ons appartement verkopen zodat we daadwerkelijk onze ideeën kunnen gaan uitwerken ;-)

  • Eva

   Ah jullie hebben dan al wat ervaring opgedaan. Altijd handig!

 • Kim

  Beantwoorden

  Ahh wat leuk zeg om in allemaal woonbladen en op Pinterest rond te snuffelen! Gelukkig komt jullie smaak redelijk overeen en hoeven jullie niet een woonprogramma in te schakelen :-P
  Mijn vriend en ik zijn ook aan het rondkijken. Maar dat is vooral voor zijn showroom/kantoor. Als het goed is, tekent hij deze week een contract en hebben we 100m2 in te richten! En hoooopelijk is de volgende stap een woninkje voor ons samen haha.

  • Eva

   Oeh spannend zeg! Leuk dat jullie dan een kantoor/showroom kunnen inrichten!

 • Angelina

  Beantwoorden

  Fijne inspiratie, ben heel benieuwd hoe het wordt!!

  • Eva

   Ah dank je wel Angelina! Ik ook ;-)

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Ik vind die kaptafel en stoel heel gaaf. Op dit moment ben ik niet druk met het interieur maar ik wil graag de eettafel, stoelen en lamp anders hebben. Dat wat ik heb staan vind ik mooi maar graag in andere kleuren.

  Mooie plaatjes heb je verzameld en ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

  • Eva

   Ja leuk he die kaptafel! Ik zie mezelf er al helemaal zitten, haha! Leuk dat je er ook over aan het nadenken bent. Succes met het bedenken van de kleuren!

 • Ingeborg

  Beantwoorden

  Leuk Eva! Mooie blog! En wat gaaf om het nieuwe huis helemaal ‘jullie’ te maken. Succes!

  • Eva

   Dank je wel Ingeborg! Leuk dat je op mijn blog komt kijken. We hebben er heel veel zin in :-)

 • Roos

  Beantwoorden

  Wat leuk! Ben erg benieuwd hoe het eruit komt te zien en inderdaad, er is zoveel keus. Dan denk je dat je het perfecte item gevonden hebt en dan komt er nog iets mooiers voorbij. Wit als basis is altijd mooi met de neutrale kleuren daar kun je alles op aanpassen en voor een mooie vintage stijl kiezen. Heel veel plezier met shoppen straks. Leuk!

  • Eva

   Ah dank je wel voor jouw reactie Roos! Wat lief!

 • Galina

  Beantwoorden

  Oh die bank op dat eerste plaatje is werkelijk waar prachtig! En die Eames stoel gaan wij waarschijnlijk ook aanschaffen, tenzij het een vlinderstoel wordt (manlief heeft een stoel nodig om te gamen vlakbij de tv). Erg slim van je dat je moodboards maakt, ze helpen enorm!

  Wij zijn momenteel een beetje meubels aan het upcyclen, maar dat gaat echt heel traag aangezien we absoluut niet veel vrije tijd hebben. We zijn al vier maanden nachtkastjes op aan het knappen, ik bedoel maar ;)

  • Eva

   Ja, wat leuk!! Wij zijn ook aan het nadenken over een vlinderstoel. Emma vindt het zo mooi :-). Hihi succes met de nachtkastjes!

 • Lesley

  Beantwoorden

  Boho vintage design, is dat nu zoiets als eclectisch ;) ? De beschrijving van je stijl klinkt mooi vind ik! Ik heb ook een voorliefde voor wit, wij hebben een witte vloer, daar zijn we erg blij mee. Daar is heel lang over getwijfeld maar past zo mooi bij de (witte) houtkachel en bewerkte muren. Mijn huidig dilemma; welke barkrukjes (HAY AAS of Copenhague of Hee / Muuto nerd) aan het kookeiland willen we? En in welke kleur? Na ruim een half jaar is er nog steeds geen knoop doorgehakt…

  • Eva

   Haha ja misschien eclectisch? Ik weet het niet :-). Oeh ik ga even kijken welke barkrukjes jij bedoelt. We hebben geen kookeiland maar ik vind het wel leuk om gewoon te kijken wat er allemaal is. Succes met de beslissing!

 • Marieke

  Beantwoorden

  Moeilijk he! Ik vind ook heel veel leuk. Wij gaan een serre plaatsen dus in mijn hoofd ook al allerlei ideetjes! Ben erg benieuwd hoe jullie huis eruit gaat zien!

  • Eva

   Oh wat leuk zeg Marieke! Dat is een behoorlijk verbouwing! Hihi er zullen vast wel wat foto’s komen als het allemaal af is.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.