Interview | Gewichtige Gedachten

3 Comments

Een tijdje geleden mocht ik bij de lancering van het boek Gewichtige Gedachten zijn. Dat was een hele leuke avond waarin we met een groepje vrouwen zelf aan de slag gingen met een aantal opdrachten uit het boek. Het is geschreven door Sophie en Frieda en ik heb een aantal vragen gesteld zodat we deze inspirerende dames beter leren kennen!

Ik ben zelf nog bezig met het (werk)boek. Mijn bevindingen lees je nog in een ander artikel wat binnenkort online komt. Eerst het woord aan Sophie en Frieda!

1. Sophie en Frieda, kunnen jullie jezelf even kort voorstellen?

‘Ik ben Sophie, 24 jaar en woon samen met mijn vriend en kat in Rotterdam. Ik ben in dienst bij een ontwerpbureau en werk daarnaast als freelance grafisch ontwerper (www.sophievanbragt.com). In mijn vrije tijd ben ik gek op fietsen door de stad en ga ik graag naar festivals’.
‘Mijn naam is Frieda, 33 jaar en woon samen met mijn vriend en zoontje (2jr) in Rotterdam. Ik heb een eigen praktijk (www.praktijkfrieda.nl) en daarnaast ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg (Yulius). Samen vormen we het platform ‘Gewichtige Gedachten’

2. Hoe zijn jullie tot het idee Gewichtige Gedachten gekomen?

Het idee is voortgekomen uit het afstudeerproject van Sophie voor haar studie grafisch ontwerpen.
‘Tijdens mijn afstuderen raakte ik gefascineerd door de worsteling van vrouwen met hun gewicht, waarin ik mezelf ook herkende. Ik besloot een tool te ontwikkelen om vrouwen te motiveren naar een gebalanceerde leefstijl, zonder te focussen op hun lichaamsvormen en gewicht, omdat dit meestal juist averechts werkt. Ik ging op onderzoek uit en interviewde verschillende experts, waaronder Frieda. Zij werkt in haar praktijk met technieken afkomstig uit mindfulness en positieve psychologie. Mijn kennis en bepaalde opdrachten verwerkte ik in een eerste versie van het werkboek Gewichtige Gedachten. Na mijn afstuderen besloten we het boek samen verder te gaan professionaliseren en uitgeven, zodat het zoveel mogelijk vrouwen kan bereiken.’

gewichtige gedachten

3. Voor wie is het boek bedoeld?

Ons (werk)boek is bedoeld voor vrouwen die willen afrekenen met hun onzekerheid en zelfkritiek. Die de worsteling met hun gewicht voorgoed achter zich willen laten en positiever, ‘lichter’ in het leven willen staan. Die meer willen genieten van het leven.

4. Wat willen jullie met het boek bereiken?

Onze missie is om vrouwen te inspireren en motiveren tot een leefstijl die leidt tot meer geluk, gezondheid en zelfcompassie.

5. Is er een opdracht uit het boek die je zelf graag doet?

Sophie: ‘Het in kaart brengen van mijn emoties middels de emotiescirkels. Hierdoor krijg ik inzicht in mijn gevoelens en gedachten, wat mij meer rust en overzicht geeft’
Frieda: ‘Ik vind de aandachtig (mindful) eten oefening heel fijn om te doen. Deze oefening doe ik ook graag met mijn zoontje, bijvoorbeeld met een stuk fruit of een rozijntje’.

bron foto:Mixtfashion.com

Sophie en Frieda, ik wil jullie bedanken dat ik bij de lancering van jullie boek mocht zijn! Heel inspirerend!

 

En hebben jullie al van het boek Gewichtige Gedachten gehoord? Is het iets voor jou?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

ps. Doe je al mee met de WINACTIE? Klik hier als het artikel hebt gemist!

3 Comments
 • Rachel

  Beantwoorden

  Wat een leuk en interessant iets zeg, elke vrouw heeft last van schommelingen en onzekerheid, ik ben echt heel benieuwd!

 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Het klinkt interesant en gezellig bij de lancering avond. Onzekerheid en zelfkritiek, welke vrouw zal daar geen last van hebben? ;-) Het lijkt mij een interesant boek.

 • Mariëlle

  Beantwoorden

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het boek! Ik wil alles graag met meer aandacht doen :)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.