Italiaanse tosti

8 Comments
Italiaanse tosti

Weet je hoe je nou een echt lekkere tosti maakt? Gewoon in de koekenpan! Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie om een Italiaanse tosti te maken.

Ik had namelijk nog beloofd om meer recepten te delen met de cashewnotenpesto (lang woord voor scrabble ;-)) die ik een tijdje geleden maakte. Het leek mij daarom lekker om een Italiaanse tosti met pesto, rucola en mozzarella te maken. Ham en kaas kennen we nu wel, haha!

Ken je dat gevoel dat je trekt hebt in iets warms, crunchy en een beetje zout. Nou daar voldoet deze Italiaanse tosti zeker aan. Kom, ik vertel je nu hoe je deze heerlijke tosti maakt!

Italiaanse tosti

Wat heb je nodig?

  • 2 boterhammen
  • roomboter
  • klein handje rucola
  • tomaat
  • bol mozzarella
  • (cashewnoten)pesto
  • peper
  • zout

Hoe maak je een Italiaanse tosti?

  1. Smeer een dun laagje boter op elke boterham. Zorg ervoor dat je de boter goed uitsmeert over de hele boterham. Dit zorgt ervoor dat de tosti lekker crunchy wordt.
  2. Draai een boterham om zodat de besmeerde kant met boter onder ligt. Smeer een laagje pesto en beleg de boterham met plakjes mozzarella, tomaat en rucola. Voeg naar wens nog wat peper en zout toe en leg dan de andere boterham er bovenop. De besmeerde zijde van de boterham ligt nu bovenop.
  3. Bak de tosti in een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra een zijde bruin en crunchy is, draai je de tosti om. De kunst is om de temperatuur niet snel op te laten lopen zodat de mozzarella smelt en de buitenzijde een mooi lichtbruin korstje krijgt.

 

En klaar is je Italiaanse tosti! Serveer bijvoorbeeld met een portie olijven. Eet smakelijk!

Italiaanse tosti

Uitleg en tips

Gebruik voor een lekkere tosti gewoon goed brood. Niet van dat oude kleffe of droge casinobrood van de supermakt. Maar gewoon vers brood van een goede bakker of het liefst natuurlijk biologisch volkorenbrood. Kijk, mocht je nou nog drie oude boterhammen hebben dan kun je daar prima tosti’s mee bakken hoor. Liever opmaken dan weggooien zeg ik altijd.

Waarschijnlijk houd je wel wat ingrediënten over. Tenzij je een hele stapels tosti’s maakt. Met de resterende ingrediënten maak je daar bijvoorbeeld een heerlijke salade mee. Voeg nog een extra slasoort toe en wat geroosterde pompoenpitten.

Zo, ik hoop dat je dit recept leuk vond! Ik heb nu alweer zin in een volgende tosti!

 

Maak jij weleens tosti’s? En wat vind je van deze Italiaanse tosti?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

8 Comments
  • saycheese

    Beantwoorden

    Mmm deze tosti ziet er heerlijk uit! Maak ze zelf ook altijd het liefst in de pan, ga dit recept zeker binnenkort eens uitproberen!

  • Mieke Duindam

    Beantwoorden

    mmmhh! Die ga ik eens maken Eva! Ik maakte al vaak tosti’s met alleen Hollandse kaas en gewone pesto, maar rucolasla en mozarella vind ik wel een variant ik die waarschijnlijk nog lekkerder zal vinden! Lekkere tip!

  • Angelina

    Beantwoorden

    Ik heb niet vaak zin in een tosti, maar nu wel haha.. ;-) Ziet er heerlijk uit!

  • Sammie

    Beantwoorden

    Mmm ziet er heerlijk uit! Ik heb wel eens eerder een tostie met pesto en mozzarella op en dat was idd heerlijk.

  • gerhilde maakt

    Beantwoorden

    Wij bakken dat ook altijd gewoon in de pan. Deze versie ziet er erg lekker uit!

    • Eva

      Thanks :-)!!

  • Mariska

    Beantwoorden

    Krijg meteen trek bij het zien van de foto!

    • Eva

      Haha, goed zo! Dat is de bedoeling ;-) XX

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.