Jane iredale dry sunscreen

2 Comments
Jane Iredale Dry sunscreen

Hi lieverds! Helaas de zon laat op zich wachten. Ik kom net terug van een heerlijke vakantie in Italië en ik had gehoopt het lekkere weer mee te kunnen nemen. Toch wil ik jullie kennis laten maken met een wel heel bijzonder product zodat je straks voorbereid bent voor een heerlijk zonnetje! Namelijk jane iredale dry suncreen met SPF 30. Huh, een ‘droog’ zonnebrandproduct? Ja echt!

Terwijl ik dit schrijf, zit ik in het vliegtuig op weg naar Amsterdam. Wat was het heerlijk en wat hebben we van de zon genoten! Ik heb dan ook uitgebreid dit product kunnen testen. Er komt trouwens nog een apart artikel over onze vakantie in Italië hoor met lekker veel foto’s.

Jane iredale is niet nieuw voor mij. Een tijdje geleden mocht ik al eens wat make-up producten testen. Het artikel over deze producten kun je hier nog eens terug lezen.

Jane iredale dry sunscreen

Ok, een droog zonnebrandproduct. Maar wat is het precies? Het ziet eruit als fijngemalen poeder in een potje.

jane iredale dry sunscreen

Eigenschappen dry suncreen:

  • Het bevat SPF 30 broad spectrum (beschermt dus tegen UVA- en UVB-stralen).
  • Het is een droog zonnebrandproduct voor het gezicht en lichaam.
  • Het is waterresistent tot 40 minuten.
  • Het kan worden gebruikt om de huid te verzachten en te verzorgen wanneer je huid is verbrand.

jane iredale dry sunscreen

Ingrediënten

Titanium dioxide 17%, mica, montmorillonite, boron nitride, aluminum hydroxide, punica granatum (pomegranate) extract, pinus strobus (pine) bark extract, (kan bevatten: iron oxides (Ci 77489, Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), chromium oxide greens (Ci 77288).

Wat vind ik van jane iredale dry sunscreen?

De afgelopen weken heb ik dagelijks jane iredale dry sunscreen aangebracht. Ik wisselde het af met een vloeibaar zonnebrandproduct. Soms liep ik in de stad en dan bracht ik alleen het poeder aan en soms deed ik het over een vloeibaar zonnebrandproduct heen om mijn huid wat extra te matteren.

Ik vond het aanbrengen zo ontzettend handig! Het sponsje werkt heel fijn. Ik maak daarmee kleine deppende bewegingen. Er zit een spiegeltje op de dop dus je kunt meteen zien waar je het aanbrengt. Ik vind dit product echt perfect werken voor een middagje terras, rondstruinen in een stad of als matterend poeder over een vloeibare zonnebrandproduct.

Persoonlijk zou ik dit niet op zichzelf gebruiken als je echt lang op het strand blijft. Ik ben dan toch bang dat je bepaalde delen van het gezicht minder goed beschermd omdat je niet meteen ziet of je overal een gelijkmatig laagje aanbrengt. Bij een vloeibaar product zie je dat net wat beter vind ik.

Verder vind ik het fijn dat dit product alleen minerale filters (titanium dioxide) bevat. Het is geschikt voor vegans en de producten van jane iredale worden niet op dieren getest (en niet in China verkocht).

Kortom, voor mij absoluut een fijn product! Mocht je op zoek zijn naar een handig product voor onderweg of een matterend poeder met goede SPF bescherming dan raad ik je jane iredale dry sunscreen zeker aan.

Prijs: €49,90. Meer informatie over de verkooppunten is te vinden via de website Hélène V.

jane iredale dry sunscreen

Wat vind jij van jane iredale dry sunscreen? Is het iets voor jou?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

2 Comments

Leave a Comment