John Masters Organics travelkit

14 Comments

De afgelopen week heb ik een travelkit van John Masters Organics getest tijdens mijn verblijf in New York. Dit kitje heb ik gekocht bij Cosmania in Amsterdam (de winkel kun je zien in mijn #volg de appel… naar Amsterdam, deel2). Zoals beloofd geef ik vandaag mijn mening over deze producten. Lees snel verder want ik ben er echt enthousiast over!

Johnmasters2

De travelkit bestaat uit 4 flesjes in een klein doorzichtig tasje:

 • Lavender rosemary shampoo for normal hair
 • Citrus & neroli detangler
 • Blood orange & vanilla body wash
 • Blood orange & vanilla body milk

Johnmasters3

Johnmasters4

De vier flesjes bevatten elk 30 ml. Zoals je ziet is er al wat uit door het testen. Bij het ene flesje meer dan het andere omdat ik niet elke dag mijn haar was. Ook gebruik ik niet veel product per wasbeurt.

Voordat ik verder vertel wat ik van de producten vind, wil ik eerst nog het merk John Masters Organics toelichten. Dit is de filosofie zoals is vermeld op de website van John Masters Organics:

“Zorgen voor jezelf en zorgen voor de aarde hoeven elkaar niet uit te sluiten. Dit is al meer dan 20 jaar onze leidende kracht in het creëren van super natuurlijke schoonheid voor je haar, je huid, en je huis.

John Masters Organics is ontstaan vanuit mijn verlangen naar een luxe schoonheidslijn welke de aarde met respect behandelt. Het resultaat is het hoogtepunt van hard werk door mensen van over de gehele wereld. De toewijding van deze mensen in het laten groeien en het oogsten van organische en wildvervaardigde ingrediënten wordt geëerd bij John Masters Organics.

We hebben één lichaam en één planeet gekregen. Waarom zouden we deze niet verzorgen met de uiterste zorgvuldigheid? Ik wilde niet akkoord gaan met het dagelijks gebruik van chemische en synthetische producten en ik geloofde echt dat als de mogelijkheid er was, anderen dit ook niet zouden doen. Waarom synthetische producten gebruiken als natuurlijke producten beter werken en veiliger zijn voor het milieu? Dit liefdeswerk heeft meer dan 50 weelderige producten opgeleverd en het is mij een genoegen deze super natuurlijke schoonheid met je te delen.”

Johnmasters5

Alle ingrediënten voldoen aan mijn strikte richtlijnen:
1. Alle producten moeten worden gemaakt met 70-100% organische ingrediënten.
2. Geen sodium lauryl sulfaat, parabenen, DEA’s, MEA’s of TEA’s.
3. Geen GGO’s (genetisch gemodificeerd organisme).
4. Geen dierproeven.
5. Geen kunstmatige geur-, kleur- en vulstoffen.
6. Alle plantenextracten en essentiële oliën moeten, waar mogelijk, organisch worden gecertificeerd.
7. Alle essentiële oliën moeten stoom gedestilleerd worden en niet verrijkt worden met propylene glycol, welke het effect van de essentiële oliën teniet doet.
8. Alle plantaardige oliën moeten koud geperst worden, niet warm gedestilleerd, dit vernietigt de therapeutische eigenschappen van plantaardige oliën.
9. Alle ingrediënten moeten bewezen heilzaam zijn voor het haar of de huid.
10. Alle ingrediënten moeten worden geoogst op een milieuvriendelijke wijze (wild-vervaardigd).
11. Alle ingrediënten moeten, waar mogelijk, biologisch afbreekbaar zijn.

Dit ziet er goed uit, zoveel mogelijk organische ingrediënten en biologisch afbreekbaar! In het tasje zat een klein kaartje met alle ingrediënten van de producten. Ik had hem eruit gehaald zodat ik er later een foto van kon maken maar helaas, ik kan hem nergens meer vinden…

Johnmasters6

Op de website stond gelukkig gewoon netjes de lijst:

Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, aqua (water), babassuamidopropyl betaine, decyl glucoside, sodium cocoamphodiacetate, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, lonicera caprifolium (honeysuckle) flower extract, urtica dioica (nettle) root extract*, panthenol (vitamin B5), glycerin, lavandula angustifolia (lavender) oil*, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil*, achillea millefolium (yarrow) extract*, camellia sinensis (white tea) extract*, equisetum hyemale (horsetail) extract*, salix alba (willow) bark extract*, chamomilla recutita (chamomile) flower extract*, lavandula angustifolia (lavender) extract*, symphytum officinale (comfrey) leaf extract*, borago officinalis (borage) seed oil*, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, linum usitatissimum (flax) seed oil*, sodium chloride, potassium sorbate, sodium benzoate, sorbitol, guar hydroxypropyltrimonium chloride, hydrolyzed soy protein, sulfur, soy tocopherol, linalool†, limonene†
* Gecertificeerd organisch
† Een natuurlijk bestandsdeel van essentiële oliën

Johnmasters8

Allereerst dus de shampoo met voornamelijk natuurlijke ingrediënten. Deze ruikt echt heerlijk naar lavendel en rozemarijn, heel kruidig. De shampoo heeft een bruinige kleur. Ik heb de shampoo twee keer gebruikt in een week tijd. Hij schuimt niet echt maar dat vind ik zelf niet zo belangrijk. Hij maakt goed schoon zonder mijn hoofdhuid uit te drogen. Ook werd mijn hoofdhuid er niet sneller vet van. Zoals je ziet heb ik voor twee keer wassen niet veel product gebruikt, hij is dus ook zuinig in gebruik. Ja, ik vind dit zeker een hele fijne shampoo!

Johnmasters7

Ingrediënten:
Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, aqua (water), behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), sorbitol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, cocos nucifera (coconut) oil*, hydrolyzed soy protein, wheat amino acids, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, lecithin, tocopherol, glycerin, citric acid, citrus grandis (grapefruit) peel oil*, citrus lemonum (lemon) peel oil*, citrus aurantium dulcis (neroli) flower oil*, canarium luzonicum (elemi) gum nonvolatiles*, cymbopogon shoenanthus (lemongrass) oil*, sodium benzoate, potassium sorbate, arnica montana (arnica) flower extract*, camellia sinensis (white tea) leaf extract*, chamomilla recutica (chamomile) flower extract*, calendula officinalis (calendula) flower extract*, equisetum hiemale (horsetail) leaf/stem extract*, foeniculum vulgare (fennel) seed extract*, lonicera caprifolium (honeysuckle) flower extract, linum usitatissimum (flax) seed oil*, borago officinalis (borage) seed oil*, sodium hyaluronate (hyaluronic acid), sulfur, limonene†, citral†, linalool†
* Certified Organic

† A natural component of essential oils

Johnmasters9

Het tweede flesje is een (leave-in) conditioner met citrus en neroli. Het ruikt fris maar op een zachte manier. Ook dit vind ik een heerlijke natuurlijke geur. Het ruikt niet overdreven. Ik heb de conditioner na het wassen met de shampoo gebruikt. Ik gebruik conditioner altijd op ongeveer een derde van mijn haar (vanaf de punten naar boven toe). Ik heb de conditioner even laten intrekken en daarna uitgespoeld. Het laat geen laagje achter maar maakt mijn haar wel subtiel zacht. Ook hier ben ik erg tevreden over!

Johnmasters10

Ingrediënten:
Aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,* aqua (water), decyl glucoside, sodium cocoyl glutamate, sodium cocoyl sulfoacetate, panthenol (vitamin B5), glycerin, sodium hyaluronate (hyaluronic acid), hydrolyzed soy protein, silybum marianum (milk thistle) extract, vanilla planifolia (vanilla) extract, arnica montana (arnica) extract,* calendula officinalis (calendula) flower extract,* chamomilla recutica (chamomile) flower extract,* lavandula angustifolia (lavender) flower/leaf/stem extract,* camellia sinensis (white tea) extract,* allantoin, glyceryl cocoate, helianthus annuus (sunflower) seed oil,* linum usitatissimum (flaxseed) seed oil,* borago officinalis (borage) seed oil,* sodium benzoate, potassium sorbate, citrus sinensis (blood orange) peel oil,* citrus grandis (grapefruit) peel oil,* bourbon vanilla planifolia (bourbon vanilla) oil*
* Certified Organic

Johnmasters11

Het derde flesje is de body wash. Het ruikt naar bloedsinaasappel en vanille. Een natuurlijke zachte geur. Dit is overigens wel een geur waar je van moet houden, schat ik in. Als je van vanille houdt, dan zal je deze geur zeker lekker vinden. Wat mij echt opviel aan dit product is dat hij mijn huid niet uitdroogt. Ik heb een hele droge lichaamshuid. De Sahara is er niks bij als je mijn benen ziet in de winter… Maar na het douchen had ik geen trekkerig gevoel. Dat heb ik vaak wel met producten waar SLES of SLS in zit. Het begint saai te worden maar ook dit product vind ik echt heerlijk!

Johnmasters13

Ingrediënten:
Aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,* aqua (water), helianthus annuus (sunflower) seed oil,* coco nucifera (coconut) oil,* glyceryl stearate, glycerin, lecithin, allantoin (comfrey-derived), panthenol (vitamin B5), tocopherol, cyamopsis tetragonolobus (guar) gum,* retinyl palmitate (vitamin A), xanthan gum, kelp extract, silybum marianum (milk thistle) extract, symphytum officinale (comfrey) leaf extract,* chamomilla recutica (chamomile) flower extract,* camellia sinensis (white tea) extract,* arnica montana (arnica) extract,* lavandula angustifolia (lavender) flower/leaf/stem extract,* vanilla planifolia (vanilla) extract,* lonicera caprifolium (honeysuckle) extract, citrus sinensis (blood orange) oil,* citrus grandis (grapefruit) peel oil,* bourbon vanilla planifolia (bourbon vanilla) oil*
* Certified Organic

Johnmasters12

Het vierde flesje is een body milk met dezelfde geur als de body wash. Het product voelt “luchtig” aan, echt een milk. Meestal gebruik ik wat dikkere bodylotions zodat ik alles goed kan invetten. In eerste instantie dacht ik dan ook niet dat hij voldoende zou voeden. Ook was ik bang dat hij zou gaan prikken bij een eczeem plekje. Maar niets van dat alles. Hij smeert heel snel uit en trekt ook makkelijk in. Hij prikt niet en voedt mijn huid nu goed. Ook dit vind ik dus echt een fijn product! Wel verwacht ik dat hij voor mij niet voldoende zal zijn als het straks echt winter wordt. Dan zal ik hem moeten combineren met een voedende olie.

Johnmasters14

Conclusie:
Jaaaa, ik ben fan! Dit is de eerste keer dat ik de producten van John Masters Organics heb geprobeerd. Een grote plus vind ik dat de producten voornamelijk organische ingrediënten bevat en niet op dieren worden getest. Daarnaast zijn het gewoon hele fijne producten! Nu ik de producten een week heb getest weet ik zeker dat ik nog meer producten van dit merk ga uitproberen. De gehele lijn bestaat uit haar-, gezichts- en lichaamsproducten. Overigens zijn er ook producten die helemaal niet geparfumeerd zijn, mocht je juist niet van geur in een product houden.
Toen ik het kitje aanschafte is mij verteld dat dit kitje met het tasje uit het assortiment gaat. Dat is jammer want het tasje is juist handig voor op reis. Er is inmiddels wel een ander travelkitje te koop met vier flesjes in een kartonnen doosje.

Alles op een rijtje:

Plus:

 • Keurmerken: o.a. USDA organic, Cruelty free (niet op dieren getest)
 • Zuinig in gebruik
 • Heerlijke, natuurlijke geuren
 • Droogt mijn huid niet uit
 • Travelkit bevat producten voor minimaal een week gebruik

Min:

 • De prijs. Dit is echt een luxe verzorgingslijn. Het reiskitje kost €20,- (4x 30 ml). Even ter vergelijking een fles shampoo met 236 ml kost €28 euro. Natuurlijk is een kitje in verhouding best wel prijzig. Ik vond het ideaal om dit kitje mee te nemen op reis en zo meerdere producten te kunnen proberen.

 

Wil je nog meer over de producten van John Masters Organics weten? Klik dan hier. De producten zijn onder andere te koop bij Cosmania in Amsterdam.

 

Ik hoop dat jullie mijn review over de travelkit leuk vonden! Heb jij weleens iets geprobeerd van John Masters organics? Laat het mij weten in de comments hieronder!

Be happy, be healthy,
Eva

14 Comments
 • Sophie

  Beantwoorden

  Ik vind alle vier de producten heerlijk! De detangler gebruik ik al een jaar of 3, ik kan niet meer zonder :)

 • Jolet

  Beantwoorden

  Dat lijken me fijne producten! Handig dat het in zo’n travelkitje zit.

  • Eva

   Dank je wel voor jouw reactie Jolet!

 • Irma

  Beantwoorden

  Die combinaties qua geuren lijken me echt heel erg lekker zeg!

  • Eva

   :-)

 • Monique | WritingMonique

  Beantwoorden

  Klinkt goed! Ik vind de flesjes trouwens ook echt onwijs chique!

  • Eva

   Hihi, ja daar hebben ze goed over nagedacht!

 • Manja

  Beantwoorden

  Leuk! Ik ben steeds bewuster bezig met natuurlijke producten omdat het beter is voor mijn gezondheid. Ook ik merk dat het allemaal zo duur is (wat ik wel begrijp hoor). Enig idee of er ook wat ‘budget’ lijnen te vinden zijn die aan alle wensen voldoen?

  • Eva

   Dank je wel voor jouw reactie, Manja! Ja, die zijn er wel. Zoals bijvoorbeeld Weleda. En volgens mij heeft Douglas (eigen merk) sinds kort ook een ecolijn wat behoorlijk goed betaalbaar is. Ik zal binnenkort eens kijken of ik ook wat budgetmerken kan reviewen!
   Liefs,
   Eva

 • Linda

  Beantwoorden

  Mmm, klinkt heerlijk allemaal!! Wat ik nog mis, is informatie over de verpakking. Glas of kunststof? Gerecycled? Fijn als ook de verpakking duurzaam is. Weet je dat?

  • Eva

   Hoi Linda,
   Dank je wel voor jouw reactie! De verpakking (zowel de flesjes als het tasje) is van plastic. Ik heb het even opgezocht wat zij zelf zeggen over het tasje:
   “A complete set of four essential best sellers from John Masters Organics for your hair and body care needs in a beautiful, eco-friendly travel bag. Travel kit is phthalate-free – made from organic cotton denim and EVA/PEVA.”
   Als de flesjes op zijn ga ik ze navullen. Ik vind het namelijk sowieso handig voor op reis.
   Liefs,
   Eva

   • Linda

    Bedankt voor je antwoord! Goed dat ze over het tasje nagedacht hebben. En slim van je om zelf te gaan hergebruiken!! Groetjes!

 • Galina

  Beantwoorden

  Jaaaa, John Masters is hier ook groot favoriet. Het is duur spul, maar daardoor ben je zuiniger ermee en je doet er heel lang mee, dus onderaan de streep valt het wel mee. Mijn haar looooves it ;)

  • Eva

   Leuk dat jij er ook enthousiast over bent, Galina!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.