Kiko make-up | review+WINACTIE

44 Comments

Jaren geleden was ik met een vriendin in Rome en we ontdekten daar KIKO! Als je van make-up houdt, dan lijkt het net alsof je in de hemel bent beland! Zoveel kleuren, zoveel make-up! Het lijkt stiekem een beetje op Sephora alleen verkopen ze bij KIKO alleen producten van het eigen merk.

Sinds een aantal maanden zit deze winkel ook in Den Haag. Helemaal niet goed voor een beautylover zoals ik want als ik er langs loop dan wip ik altijd even naar binnen. Ze pakken het ook nog eens slim aan en brengen om de zoveel tijd een tijdelijke collectie uit. Tja, dan ben ik altijd benieuwd wat ze nu weer hebben bedacht!

KIKO Milano komt uit Italië en is overigens dierproefvrij! Dit is ook een van de redenen waarom ik dit merk eens wilde reviewen op mijn blog. Er zijn merken die geheel natuurlijk zijn en ook niet op dieren testen maar voor de mensen die die overstap (nog) niet willen maken is dit wellicht een eerste stap! KIKO is ook nog eens heel betaalbaar.

Ik heb trouwens een leuke WINACTIE voor jullie na mijn review dus lees maar snel verder!

Kiko make-up

Ik kocht twee producten bij KIKO. Een oogschaduwpaletje en een cream blush. Deze twee producten maken deel uit van een tijdelijke collectie.

Kiko make-up

Kiko make-up

Dit is het oogschaduwpaletje. Het zit in een prachtig paars doosje verpakt. Zo op het eerste gezicht is het al een cadeau op zich. Het paletje heet Reckless Spirit :-). Leuke naam toch? Het zwarte doosje met het patroontje vind ik ook erg mooi. Het printje doet een beetje Japans aan. Zoals origamipapier.

Kiko make-up

Het zo ziet het paletje er van binnen uit. Vier mooie matte basiskleuren waar je heel makkelijk een ooglook mee kan maken. Het is echt een paletje voor dagelijks gebruik. Het paletje heet Wonderful Mauve.

Kiko make-up

Dit zijn de swatches! De oogschaduw is heel gepigmenteerd. Dit is met een veeg op mijn arm gemaakt. Ze zijn ook behoorlijk zacht en romig. Er zitten vier kleuren in het doosje. Een gitzwarte kleur, twee taupe-achtige kleuren en een highlighter voor onder de wenkbrauwen en in de ooghoeken. Ik heb er een basis ooglook mee gemaakt die ik je zo laat zien maar eerst verder met de blush!

Kiko make-up

Ook weer in zo’n mooi doosje! Rebel bouncy…hoe verzinnen ze het :-)!

Kiko make-up

Dit is hoe de verpakking eruit ziet. Mooi rosé met gouden letters en dus echt een kleur die je nu heel veel ziet.

Kiko make-up

Hihi en heftig? Het valt mee hoor! Het is een zachte cream blush met een grappig patroontje. Alsof het erop is gespoten. De kleur is omschreven als “passion red wine”. Een echte wijnkleur is het natuurlijk niet maar hij is wel dieproze van kleur.

Kiko make-up

Mooi fel! Ik hou daar wel van!

Kiko make-up

De blush kun je heel mooi opbouwen. Links is met een veeg. En rechts ben ik een aantal keer over de blush heen gegaan met mijn vinger.

Nu op naar de foto’s met een ooglook die ik maakte met het paletje!

Kiko make-up

Dit is de basis ooglook die ik met het paletje maakte. Ik gebruik de een na lichtste taupekleur over het gehele ooglid. De tweede taupekleur in de crease. De zwarte kleur om het extra aan te zetten in de crease. De highlighter gebruik ik onder het wenkbrauwbot en in de ooghoeken. Hier heb ik de blush nog niet aangebracht.

Kiko

Dit was nog een foto van de review van de BECCA highlighter maar ook hier draag ik de kleuren uit het paletje. Zo zie je het iets beter vanaf de zijkant. Echt een draagbare look voor overdag. De zwarte kleur kun je prima gebruiken om de ooglook zwaarder aan te zetten als je nog een avondje uitgaat :-).

Kiko make -upEn zo draag ik de blush. Ik zet drie grote stippen op mijn jukbeen (ik draag mijn blush altijd vrij hoog) en dan blend ik het met mijn vingers in mijn huid.

Kiko make-up

Kiko make-up

Op de foto komt het minder heftig over maar ik had het voor mijn gevoel behoorlijk aangezet. Voor de volgende review nog maar flink aanzetten. Leerpuntje voor mezelf de volgende keer!

Kiko make-up

En hier had ik ook nog bronzer op dus ik lijk extra bruin. Maar het licht is hier anders. Er zijn maar weinig plekken in dit huisje waar ik normale foto’s kan maken. Maar zo zie je de blush ook goed!

Als jullie het leuk vinden kan ik de volgende keer wat uitgebreider de ooglook fotograferen. Hoe je het aanbrengt en met welke kwasten. Laat het maar even weten in de comments! Tenzij jullie er niks aan vinden en denken, goh wat smeert die Eva toch op haar ogen, haha :-P…

Kiko make-up

Zo dit waren de twee producten van KIKO. Een leuk en betaalbaar merk! De doosjes zien er prachtig uit. Ze zijn plat en dus makkelijk mee te nemen in je tas. Vooral de blush is handig om even bij te werken. Je hebt er geen kwasten bij nodig. Bij het paletje gebruik ik wel mijn eigen kwasten. Het kwastje dat erbij zit gebruik ik alleen als ik het doosje meeneem om de zwarte kleur extra aan te zetten.

Ben je op zoek naar make-up die niet op dieren wordt getest, betaalbaar is en er ook nog eens leuk uitziet? Dan zou ik zekere eens bij Kiko kijken. Er is een aantal winkels in Nederland maar online shoppen kan ook!

Ik betaalde voor het paletje €12,90 en voor de blush €9,90.

En heb ik jullie een beetje enthousiast gemaakt over de WINACTIE?

Omdat mijn blog nu bijna een half jaar bestaat (ja echt de tijd vliegt!) en omdat ik zelf heel enthousiast ben over deze twee producten, heb ik besloten hetzelfde setje (maar dan nieuw natuurlijk!) weg te geven. Dus een paletje en blush voor de gelukkige winnaar!

Wat moet je daar voor doen?
Heel simpel! Laat een leuk berichtje achter in de comments hieronder. Dat is alles! Wel met een geldig e-mailadres anders kan ik je niet bereiken.
De WINACTIE duurt tot 30 maart. Ik maak de winnaar bekend op 31 maart! De WINACTIE is inmiddels gesloten.

En oh ja ik zou het heel leuk vinden als je mij volgt op één van mijn social media kanalen (niet verplicht voor de WINACTIE :-))!
Facebook
Instagram
Twitter

 

Wat vind jij van de make-up van KIKO? En doe je mee met de WINACTIE?

Be happy, be healthy,
Eva

44 Comments
 • Nadia

  Beantwoorden

  Prachtige blush! ? Ik doe graag mee.

 • Anita H.

  Beantwoorden

  Ik zie al een tijdje uit naar een kennismaking met dit merk. Deze winkans laat ik dus niet aan me voorbijgaan.

 • Nina

  Beantwoorden

  Wauw wat staat die blush je goed, hij past heel goed bij je huidskleur! Ik doe graag mee met de winactie, ik heb van Kiko enkel nog maar de nagellakjes geprobeerd en die zijn super! Ik zit elke week wel op de Kiko site te staren naar alle mooie producten dus het zou super zijn mocht ik deze winactie winnen! Proficiat met je schitterende blog ;-) x x x Nina

  • Eva

   Leuk dat je meedoet Nina!

 • Nadine

  Beantwoorden

  wat leuk dat je blog al weer een half jaar bestaat! gefeliciteerd! Ik doe graag mee aan de winactie! het lijken me mooie producten!

  • Eva

   Dank je wel! Leuk dat je meedoet Nadine!

 • Galina

  Beantwoorden

  Wat een leuke review heb je geschreven en leuk om te zien hoe het product er uit ziet als het is aangebracht in een look (verbaas me altijd bij reviews van make-up waar dat niet gebeurt haha!). Wat gaaf ook dat je een winactie houdt! Ik ken KIKO wel en ben een tijdje terug in Berlijn nog in een KIKO winkel geweest, maar heb toen niets gekocht, dus het lijkt me leuk om er alsnog kennis mee te maken :)

  • Eva

   Ah leuk dat je mee doet Galina!

 • Marushi

  Beantwoorden

  Kiko is echt een hele fijne winkel! Ik doe graag mee met je winactie! ^^

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Tof dat je dit weg geeft. Ik gebruik geen oogschaduw en haast geen blush. Ik gun het een ander van harte.

  • Eva

   Hihi ik snap het Nesrin :-)

 • Jennifer

  Beantwoorden

  Wow de blush ziet er goed uit! Zo’n kleur zou ik zelf ook snel kopen. Ook heb je een mooie ooglook gemaakt met neutrale kleurtjes.

  • Eva

   Mooie kleur he! Dank je wel Jennifer!

 • Kim

  Beantwoorden

  Wat staat dit jou goed zeg! Misschien een tip voor de foto’s: ik weet dat veel beautybloggers gebruik maken van een ringflitser.

  • Eva

   Wat een goede tip, Kim! Dank je wel! Dit ga ik zeker onthouden.

 • Lifeof2sisters

  Beantwoorden

  Super fijne review! Ik ken het merk wel al langer, maar koop er verder nooit wat omdat de winkel niet eens in mijn buurt ligt en de verzendkosten best hoog liggen online. Ik doe daarom graag mee met deze winactie en ik hoop dit mooie setje te mogen winnen <3

  • Eva

   Dank je wel en leuk dat je mee doet!

 • Sanne

  Beantwoorden

  Ah wat zijn het mooie producten! Jammer dat de winkel zo ver van bij mij is, anders had ik de winkel leeg gekocht. Je hebt hier een goede review neergeschreven!

  • Eva

   Dank je wel Sanne!

 • Mariska

  Beantwoorden

  Super leuke actie en review!

  Zijn echt 2 mooie aparte producten, je hebt ze mooi laten zien :D

 • Dalinka

  Beantwoorden

  Deze blush zal ik een tijdje terug op een andere blog voorbij komen en ik vond hem zo mooi, maar helaas hadden ze hem niet meer bij de Kiko bij mij in de buurt. Ik doe dus graag mee! Het oogschaduwpalette is ook echt prachtig!

 • Ysanne

  Beantwoorden

  Oh wat leuk! Ik vind Kiko ook zo’n tof merk, sinds kort is er ook een winkel in Utrecht woeeh. Ik doe zeker mee en ben vooral benieuwd naar het oogschaduw palet (want dat draag ik eigenlijk nooit maar deze kleuren zijn mooi neutraal).

 • Ilsiee prins

  Beantwoorden

  Supergave actie! :-) Ik ben heel erg benieuwd & doe graag mee aan deze leuke actie die je organiseert voor de lezers van je blog!
  Groetje ilsiee & een fijn weekend

 • Tamara TS

  Beantwoorden

  Wat een leuke winactie! Ik ken Kiko nog helemaal niet, maar woon ook een heel eind van Den Haag vandaan, dus zal het voorlopig zelf nog niet gaan tegenkomen, denk ik. Ik ben er wel heel benieuwd naar, want de swatches en foto’s zien er erg goed uit. En altijd extra leuk als het ook in een mooi doosje zit.
  Ik doe dan ook graag mee.

 • Lesley

  Beantwoorden

  Een half jaar alweer, waow, gefeliciteerd! Veel interessante posts tot nu toe! Je happinez moments zijn mijn favoriet, maar dit vind ik ook leuk.
  Mooi paletje ook, ik doe graag mee met de actie. En ik vind het werk interessant om te lezen hoe jij t aanbrengt en wat je tips hierin zijn :)

  • Eva

   Ah wat lief Lesley! Dank je wel! Leuk dat je mijn artikelen zo trouw leest :-). Dat waardeer ik echt!
   Ik zal bij een volgende review wat uitgebreider de look fotograferen met tips en trucs. Leuk dat je ook meedoet met de winactie! Liefs!

 • Jolanda

  Beantwoorden

  Prachtige kleurtjes en wat een mooie foto’s maak je!

  • Eva

   Dank je wel Jolanda! Lief!

 • Sandra

  Beantwoorden

  Kiko is echt een leuk en betaalbaar merk! Ziet er allemaal goed uit op je foto’s zeg. Ik doe niet mee met je winactie want ik draag die twee dingen niet, dus iemand anders kun je hier veel blijer mee maken haha. Wel heel lief dat je een winactie organiseert! Ik dacht trouwens dat je al veel langer aan het bloggen was, haha.

  • Eva

   Hihi nee Sandra nog niet zo lang maar wel met veel plezier :-)

 • Monica

  Beantwoorden

  Super leuk ik doe graag mee! Mijn blog bestaat nu ook een half jaar. Gaat snel hè maar nog steeds erg leuk. Je look is mooi en toch wel naturel vind ik.

 • Esmée

  Beantwoorden

  Wat een mooie producten! Ik vind je look heel mooi geworden, vind het altijd fijn om een look te zien met de gereviewde producten, dan heb je toch een beter beeld. Ik doe graag mee met je winactie. x

 • Roos

  Beantwoorden

  Ik ben sinds kort ook over gestapt op het merk Kiko door Sophie van Naoki en wow, wat een mooie fijne dierproefvrije producten zijn het die ook nog budget vriendelijk zijn. Online hebben ze vaak vaak goede acties en ook de winkel is redelijk te doen (namelijk super druk). Ben er eerder uitgegaan waardoor ik niet alles van mijn lijstje heb kunnen kopen.

  Ik vind de ooglook prachtig, het palette doet me een beetje aan dr Hauschka denken maar dan met koelere kleuren. Super! De blush schrikt een beetje af door de hele felle kleur maar eenmaal op staat hij je prachtig. Ik doe daarom graag mee met deze winactie want aan de oogschaduw en blush ben ik niet meer aan toe gekomen door de drukte. Leuke actie!

  • Eva

   Dank je wel voor jouw reactie! Leuk dat je ook meedoet!

 • Lieke blondeel

  Beantwoorden

  Wat een leuke actie zeg !
  Doe graag mee , ziet er super leuk uit . Ben vooral benieuwd maar de blush die
  Oogt echt heel mooi . Vind de doosjes trouwens ook
  Leuk om te zien !

  • Eva

   Ja leuk zijn de doosjes he! Dat was eigenlijk het eerste wat ik zag in de winkel :-). Leuk dat je meedoet Lieke!

 • Tricia

  Beantwoorden

  Ik heb steeds meer gehoord over KIKO in de laatste maanden, find ik het een heel fijn en betaalbaar merk!! Ze hebben nu ook een winkel in Eindhoven, ik wil altijd naar binnen :) ik doe ook graag mee aan de winactie!

 • Mo

  Beantwoorden

  Wat een mooie producten! Vooral het oogschaduwdoosje ziet er goed uit zeg, dar pigment van de zwarte kleur! Toch laat ik de winactie aan me voorbij gaan, vind dat ik nu al teveel make-up heb :) Wens iedereen veel succes!

 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Wauw wat een mooi kleur blush zeg. Ik denk dat ik ongeveer je kleur hebt. Als het goed bij je goed staat, zal het bij mij ook. :-) Ik doe graag mee en ik heb al de regels gevolgd. Ik heb zelf nog nooit kiko gebruikt, maar ik lees veel positieve verhalen erover.

  • Eva

   Heel leuk dat je meedoet Jeapiebel! Ik denk inderdaad dat we bijna dezelfde huidskleur hebben!

 • Kim

  Beantwoorden

  Wat een mooie oog look! Ik was even bang dat je de blush met drie vegen op je wang droeg haha! Maar gelukkig smeer je het uit :P ik doe graag mee :)

  • Eva

   Leuk dat je meedoet, Kim!

 • Marieke

  Beantwoorden

  Wat een leuke review! Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt naar Kiko. Ik ken het uiteraard wel, maar heb zelf nog nooit wat van het merk geprobeerd. Mooie producten, het zijn kleuren die ik zelf ook zou dragen. Ik doe daarom graag met je winactie mee :-)

  • Eva

   Ah dank je wel Marieke! Even wennen om iedere keer zo die foto’s van mezelf te zien maar het gaat steeds beter ;-) Leuk dat je ook meedoet Marieke!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.