Konjac Spons (pink clay) | Review

31 Comments

Kennen jullie de Konjac spons al? De Konjac spons kun je gebruiken om op natuurlijke manier te reinigen en te exfoliëren. De Konjac sponsjes worden overigens steeds bekender. Zelfs de grote ketens van parfumerieën verkopen Konjac sponsjes. Vorig jaar voorspelde ik al dat de trend van Aziatische beautyproducten steeds meer naar Europa zullen komen en ik verwacht dat dat nog wel een tijdje aanhoudt. Leuk!

Maar wat is Konjac precies en hoe kun je zo’n sponsje gebruiken? Ik ga het je vandaag allemaal uitleggen.

Konjac sponge

Konjac (ook wel Konjak) is een plant uit het geslacht Amorphophallus die van nature voorkomt in Aziatische landen zoals Japan, China, Korea en Indonesië. Het is een plant die groeit op hoger gelegen gebieden.

De Konjac spons wordt dus gemaakt van de vezels van de Konjac plant. Overigens is het gebruik van Konjac helemaal niet nieuw hoor! In Azië wordt deze plant al 1500 jaar gebruikt voor verschillende toepassingen zoals in voeding, als een hulpmiddel om af te slanken maar dus ook om je gezicht mee te reinigen.

Jaren geleden (ik was denk ik 17) heb ik al weleens kennis gemaakt met de Konjac spons. Toen kocht ik zo’n sponsje bij de SaSa (een soort aziatische Sephora…de hemel voor mij :-)) in Hong Kong. Maar ik weet nog goed dat ik toen niet echt begreep wat ik er nou mee aan moest. De gebruiksaanwijzing was ook in het Japans dus dat hielp ook niet mee. Omdat ik de laatste tijd steeds meer berichten las over de Konjac spons, moest ik het gewoon weer proberen!

Ik kreeg van de webshop Big Green Smile een Konjac spons toegestuurd om het eens te testen.

Konjac Sponge

Dit roze sponsje van de Konjac Sponge Company is uitermate geschikt voor de vermoeide en gevoelige huid. Maar het is ook geschikt voor mensen met eczeem of rosacea. Het sponsje is zo mild dat het zelfs geschikt is voor de gevoelige huid rond de ogen. Nu heb ik de laatste tijd het idee dat ik wel een beetje een vermoeide huid heb. Het zal wel komen door de wisseling van het seizoen. Daarom leek dit voor mij perfect om uit te proberen!

Het sponsje bevat roze klei. Roze klei is een mix van rode en witte klei en is de meest milde van alle Franse kleisoorten. Het is rijk aan mineralen, verzacht de huid en verbetert de bloedomloop. Het zou tevens de poriën verkleinen. Overigens is de spons handgemaakt in Korea.

Genoeg gekletst. Het is tijd voor mijn review!

Konjac Spons

En wat vind ik van de Konjac Spons?

Het sponsje is hard en een beetje verfrommeld als het uit de verpakking komt. Voor gebruik heb ik het sponsje in een kommetje met lauwwarm water gedaan. Na een paar minuten is het volgezogen met water en kun je het zachtjes uitwringen. Dan is het klaar voor gebruik.

Je kunt het sponsje met of zonder reiniger gebruiken. Alle producten op waterbasis zou hij verwijderen. Maar omdat ik ook oliehoudende make-upproducten gebruik, heb ik de Konjac spons met een reiniger getest.

Ik gebruikte de eerste keer dezelfde hoeveelheid reinigingsproduct zoals altijd maar dat was veel te veel met dit sponsje. Als ik de spons nu gebruik, pak ik ongeveer de helft van de normale hoeveelheid reinigingsproduct. Ik maak kleine masserende bewegingen over mijn gezicht. Doordat het een ronde en een platte kant heeft kan ik makkelijk bij de hoekjes van mijn neus komen. Het geeft best wel een luxe gevoel doordat je zo lekker aan het masseren bent tijdens het reinigen!

Konjac spons

Het sponsje zou de huid diep reinigen en exfoliëren. Nou dat heb ik gemerkt! Na de eerste keer voelde mijn huid zo zacht aan. Alsof ik net een scrub had gebruikt. Als jullie vaker reviews van mij lezen dan weten jullie dat ik best een gevoelige huid heb. Maar deze Konjac spons is absoluut geschikt voor een gevoelige huid. Ik heb er in ieder geval geen irritaties van gekregen. Na elk gebruik merk ik dat mijn huid echt zachter aanvoelt. Veel zachter dan wanneer ik alleen een reiniger gebruik.

Konjac Spons

Na gebruik spoel ik het sponsje uit en laat ik hem hangend drogen. Het heeft een koortje dus daar is goed over nagedacht. Maar volgens mij kun je hem ook op een schaaltje leggen op een plek waar hij goed droogt. Als je hem meerdere dagen niet gebruikt dan wordt hij vanzelf weer hard. Ik zou hem overigens niet in de douche bewaren want dat is toch vaak een vochtige plek waar schimmels makkelijk kunnen ontstaan.

Volgens de gebruiksaanwijziging gaat de Konjac Spons zo’n twee à drie maanden mee. Zo lang gebruik ik de spons nog niet en daarom kan ik dat nog niet beoordelen. Het is een 100% natuurlijk product dus hij kan bij het compost!

Konjac Spons

Conclusie:

Ja, ik ben absoluut fan van de Konjac spons! Het is een natuurlijk product dat niet op dieren wordt getest (Leaping Bunny keurmerk) en geschikt is voor vegans (Vegan Society keurmerk). Het is biologisch afbreekbaar en het bevat geen synthetische geur- en kleurstoffen.

Ben je op zoek naar een product die jouw (gevoelige) huid echt op zachte manier reinigt en exfolieert? Dan kan ik je zeker de Konjac Spons aanraden!

De Konjac Spons is verkrijgbaar bij de webshop Big Green Smile voor 11,99. Er zijn trouwens verschillende soorten sponsen. Zo is er bijvoorbeeld een spons met groene klei voor de gemengde huid. Maar er is ook een met rode klei voor de droge, rijpere huid.

 

Wat vind jij van de Konjac Spons? Zou jij dit willen proberen?

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

31 Comments
 • Anne

  Beantwoorden

  Je hebt me wel heel nieuwsgierig gemaakt.

 • Marushi

  Beantwoorden

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klinkt echt ideaal! Als ik er ooit eentje tegenkomt dan ga ik hem gelijk uitproberen! ^^-x-

  • Eva

   Leuk, Marushi! Ik ben dan benieuwd wat jij er van vindt!

 • Mariska

  Beantwoorden

  Wat een apart ding! Aan de ene kant probeer ik niet zo snel aparte dingen uit, aan de andere kant klinkt het dus erg goed! Leuk dat je er wat over hebt geschreven :D

  • Eva

   Dank je wel Mariska :-)! Ik vond het leuk om hem te testen!

 • Mo

  Beantwoorden

  Heb ze inderdaad vaker voorbij zien komen. Ziet er fijn uit, leuke review!

  • Eva

   Thanks Mo!!

 • Linda

  Beantwoorden

  Wat fijn om hier een review van te lezen! Heel fijn dat jouw gevoelige huid er zo goed op heeft gereageerd. Ik heb namelijk ook een sponge liggen (wel van een ander merk) en ben nu nog benieuwder geworden eigenlijk, wil hem ook graag gaan testen.

  • Eva

   Ah ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!! Liefs!

 • Djuli

  Beantwoorden

  Nog nooit van gehoord, maar het klinkt goed!

  • Eva

   :-)

 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Op een natuurlijke manier reinigen en exfoliëren, wat leuk is dit. Zonder reiniger gebruiken heb ik toch altijd het gevoel van niet grondige reiniging. Ik doe toch liever met reinigingsproducten erbij. Fijn dat je zo enthousiast over bent.

  • Eva

   Ik ook hoor. Vooral met make-up! XX

 • Marijke

  Beantwoorden

  Klinkt als een heel bijzonder product. Ik had er nog nooit van gehoord!

  • Eva

   Het is ook best een grappig gevoel dat sponsje over je gezicht! XX

 • Marieke

  Beantwoorden

  Leuke review Eva! Ik heb ‘m zelf ook zoals je weet en ik vind ‘m echt super fijn! Een blijver wat mij betreft :-)

  • Eva

   Thanks, Marieke! Heel fijn!!

 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat een leuk en interessant product, dit kende ik nog niet. Ik ben nu ook nieuwsgierig geworden naar de SaSa :)

  • Eva

   Haha, als je naar Azië gaat, echt eens langsgaan :-)!!

 • dresses and daisies

  Beantwoorden

  Ik heb veel collega bloggers die het aanraden. Toch blijf ik het als extra gadget zien die na een tijdje achterin de kast verdwijnt… Ik weet het zo niet… Moet nog overtuigd worden :).
  Ps. Ik geef momenteel een winactie op mijn blog. Zin om mee te doen?

  • Eva

   Ik snap het! :-) Als je houdt van een extra luxe gevoel tijdens het reinigen heeft het denk ik een toegevoegde waarde. Ten minste zo voelt het voor mij. Daarnaast kan ik niet goed tegen harde scrubs dus zo´n product is dan ideaal voor een gevoelige huid. Maar je moet absoluut doen waar je je goed bij voelt! Liefs!

 • Dascha

  Beantwoorden

  Wat een grappig sponsje! Lijkt mij wel fijn! :-)

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  • Eva

   Dank je wel voor jouw reactie Dascha!

 • Rosie - Lifebyrosie.nl

  Beantwoorden

  Wat een fijne uitgebreide review, klinkt goed zeg! Helemaal nu ik de laatste tijd wat meer met make-up bezig ben zou dit wel iets voor mij kunnen zijn :)! Ik ga eens kijken! Thanks voor de review!
  XX

  • Eva

   Graag gedaan! XX

 • Monica

  Beantwoorden

  Fijn review. Ben er toch ook wel erg benieuwd naar. Had er al wel een keer eerder over gelezen maar wist niet waar ik hem kon bestellen.

  • Eva

   Dank je wel Monica! Ben benieuwd wat jij er van vindt! XX

 • Kim

  Beantwoorden

  Wat fijn dat deze ook geschikt is voor de gevoelige huid. Ik heb ooit een soortgelijke spons geprobeerd en dat deed pijn. Auch.

  • Eva

   Oei, dat klinkt pijnlijk. Deze is absoluut zacht!

 • Jolanda

  Beantwoorden

  Ik vind deze sponsjes zo fijn! Heb er zelf ook een, maar dan van een ander merk. Volgens mij komen ze heel goed overeen.

  • Eva

   Wat leuk dat jij de sponsjes ook zo fijn vindt, Jolanda!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.