Kruidvat Natures voor de gevoelige huid (vegan!)

3 Comments
kruidvat natures

Het is goed om te zien dat natuurlijke huidverzorging steeds populairder wordt. Kruidvat heeft namelijk sinds kort een aantal nieuwe budget huidverzorgingsproducten met biologische ingrediënten op de markt gebracht, die ook nog eens vegan zijn! 

Natuurlijke huidverzorging zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn dus ik ben heel blij dat Kruidvat dit nu eindelijk in het assortiment heeft. Maar natuurlijke verzorging betekent niet altijd dat de producten daadwerkelijk goed werken. Dat heb ik zelf inmiddels wel ervaren. Al diverse keren heb ik toch een reactie op een product gekregen, omdat er bijvoorbeeld een natuurlijke vorm van alcohol vrij hoog op de ingrediëntenlijst staat.

kruidvat natures

Waar staat Kruidvat Natures voor?

De lijn bestaat uit vegan gezichtsverzorging en -reiniging die voldoet aan de strenge richtlijnen van Natrue. Het is 100% vrij van synthetische kleur-, geurstoffen, parabenen, grondstoffen op basis van siliconenolie en minerale olie. En niet geheel onbelangrijk, het is niet op dieren getest!

Een grote YAY voor Kruidvat dus! Trouwens, de producten zijn ook nog eens heel betaalbaar. Daarover later meer. 

Kruidvat Natures Sensitive lijn

Zoals jullie weten, heb ik een gevoelige huid. Ik koos daarom twee producten uit de sensitive lijn om uit te proberen. Een micellar water en een dag- en nachtcrème met bio-melisse en bio-toverhazelaar. Ik ben heel benieuwd of deze twee producten daadwerkelijk zacht genoeg zijn voor mijn huid. 

Micellar Water

Micellair water is onmisbaar in mijn routine. Ik gebruik het vaak in de avond als een tweede reiniging. Eerst reinig ik mijn huid met olie. Vervolgens pak ik wat micellair water op een watje en haal ik de laatste restjes make-up weg. In de ochtend gebruik ik micellair water als eerste stap in mijn huidverzorging. Daarna gebruik ik meteen een crème. Ik vind het niet nodig om ’s ochtends al grondig te reinigen. Door te heftig te reinigen in de ochtend krijg ik eczeem, dus vandaar dat ik de ochtend zo begin. 

Dit micellair water bevat bio-melisse en bio-toverhazelaar. Het verwijdert make-up en reinigt je huid snel en effectief. Ik heb de ingrediëntenlijst uiteraard bekeken en zie dat er wel alcohol in zit, maar hij staat onderaan de lijst. Dat is positief!

Prijs €2,49 

Wat vind ik van Micellar Water?

Ten eerste is de geur heel neutraal. Het ruikt fris in het begin en daarna vervliegt het snel. Dat vind ik echt prima. Ik houd niet van huidverzorging waar de geur heel erg van blijft hangen. Zo’n parfumwalm, brrrrr!

Dit micellair water gaat de komende tijd mijn niet-dierproefvrije micellair water vervangen (merk noem ik maar niet ;-)). Ik ben namelijk heel benieuwd of ik hem net zo fijn vind als het andere merk. Ik had er nog geen vervanging voor gevonden, maar wellicht is dit een goede optie! Ik gebruik Kruidvat Natures nog niet lang genoeg om een volledige beoordeling te geven, maar na een paar dagen gebruik heb ik nog geen klachten gekregen. Het doet gewoon zijn werk, haalt daadwerkelijk de laatste restjes make-up weg. Prima dus!

Day and Night Cream

Deze milde dag- en nachtcrème bevat wederom bio-melisse en bio-toverhazelaar om de gevoelige huid te kalmeren en irritatie te voorkomen. Daarnaast bevat het ook bisabolol en amandelolie om de huid in balans te houden en langdurig te hydrateren. Deze crème bevat geen SPF, dus smeer in de ochtend nog een extra laagje SPF om je huid te beschermen tegen de zon! 

Prijs €3,99

Wat vind ik van Day and Night Cream?

Het eerste wat mij meteen opvalt, is de geur als ik de verpakking openmaak. De crème zit trouwens in een tube wat hygiënisch werkt. Het ruikt lichtjes naar marsepein. En dat klopt ook wel aangezien er amandelolie in zit. De crème heeft een lichte textuur die heel makkelijk uitsmeert. Perfect voor deze tijd van het jaar waarin ik geen behoefte heb aan volle crèmes. Hij trekt ontzettend snel in en geeft meteen een gehydrateerd gevoel. Toch merk ik dat mijn huid net iets meer nodig heeft. Het liefst combineer ik deze crème met een serum. Nu heb ik zelf een iets vettere huid in het voorjaar. Mocht je een drogere huid hebben, dan denk ik dat deze crème niet voldoende vocht geeft. De geur blijft iets langer hangen maar ruikt heel natuurlijk, dus dat vind ik niet erg. Het is een basic crème die zijn werkt doet.

Qua ingrediënten zie ik halverwege de lijst alcohol staan. Dat vind ik wel jammer. Ik had dit ingrediënt liever iets lager op de lijst willen hebben om irritatie te voorkomen. Nu gebruik de crème nog niet lang genoeg om er zeker van te zijn dat ik klachten krijg. Hierover krijgen jullie dus nog een update. 

Nog even alle voordelen van Kruidvat Natures op een rij:

 • Gecertificeerde natuurcosmetica
 • Vrij van synthetische kleur- en geurstoffen en parabenen
 • Gebruik van grondstoffen op basis van siliconenolie en minerale olie zijn uitgesloten 
 • Dermatologisch goedgekeurd
 • Vegan
 • Budgetvriendelijk

Kruitvat Natures heeft ook nog een lijn voor de jonge huid en een anti-aging Q10. De lijn voor de jong huid (hydrating) bevat een dag- en nachtcrème, cleansing wipes en een eye make-up remover. De anti-age lijn bevat een dag- en nachtcrème en een oogcrème. Als ik heel eerlijk ben kijk ik meestal gewoon naar wat mijn huid nodig heeft en niet per se naar de benaming van een lijn. Ik bedoel, cleansing wipes zijn altijd handig en niet per se omdat ik iets uit een hydraterende lijn wil. 

De producten kosten per stuk maximaal €3,99 ,dus voor de prijs voor je het echt niet te laten. Wil je eens kennis maken met natuurlijke huidverzorging, dan zou ik zeker eens een kijkje nemen in de winkels van Kruidvat of in de webshop.

 

Ken jij Kruidvat Natures al en is het iets voor jou? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking.

3 Comments
 • bychristiana

  Beantwoorden

  Ah ik ben vooral erg benieuwd naar het micellair water, dat is een product waar ik altijd snel doorheen ben, dus echt goedkope varianten die goed reinigen zonder de huid uit te drogen vind ik altijd interessant om uit te proberen.

 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat goed om over de Micellar Water te lezen! Die van mij is bijna op, perfecte timing dus. Helpt deze ook voor de laatste restjes waterproof mascara? Ik ga m proberen.

  • Eva

   Ik gebruik hem vaak voor onder mijn ogen. Als je een reiniger op oliebasis gebruikt dan haalt dit zeker de laatste restjes weg. XX

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.