Lekker ontbijten met Urtekram!

5 Comments
urtekram

Bijna weekend loves! Misschien heb je zin om iets lekkers voor jezelf klaar te maken morgen? In het weekend heb ik altijd meer tijd om een lekker ontbijt te maken. En jij?

Dit recept is niet moeilijk. Misschien mag het zelfs geen recept genoemd worden. Ik legde simpelweg wat ingrediënten bij elkaar en dit is het resultaat. Romige Griekse yoghurt, lichte lentehoning, vijgen, frambozen en muesli van Urtekram. Ziet het er niet goddelijk uit? En soms hoeft het ook niet ingewikkeld te zijn…

urtekram

Nog even over Urtekram, een merk uit Scandinavië. Een paar jaar geleden ontdekte ik de fijne parfumvrije shampoo van Urtekam. Inmiddels zijn er veel meer producten in Nederland verkrijgbaar. Urtekram heeft niet alleen maar fijne huidverzorging. Qua voedingsmiddelen is de lijn ook behoorlijk uitgebreid. Neem eens een kijkje op de site van Urtekram!

urtekram

urtekram

Wat heb je nodig?

 • Muesli
 • Griekse yoghurt
 • Honing
 • Vijg
 • Frambozen

Hoe maak je het?

Maken is een groot woord in dit geval. Neem een groot en plat bord. Strijk daar wat yoghurt over uit met de bolle kant van een lepel. Serveer met wat muesli, honing, vijgen en frambozen. Geef aandacht aan je presentatie. Ik weet zeker dat het daardoor extra lekker smaakt!

urtekram

Uitleg en tips

Ik gebruik in dit recept Griekse yoghurt maar je kunt natuurlijk elk soort yoghurt gebruiken. Of een ander zuivelproduct zoals kwark. Griekse yoghurt vind ik heerlijk romig en past perfect bij honing en vijgen.

De muesli die ik gebruik is van Urtekam. Het bevat granaatappel en crunchy speltvlokken. Een lekkere combinatie!

urtekram

Zoals altijd probeer ik zoveel mogelijk biologische ingrediënten te gebruiken volgens de principes van natuurvoeding. In dit artikel lees je nog eens waarom ik dat eigenlijk doe.

Op mijn blog heb ik ook nog andere lekkere ontbijtrecepten staan. Wat dacht je van matcha pannenkoekjes of een smoothiebowl met frambozen?

 

Hoe ontbijt jij het liefst?

p.s. Mocht je nog verzoeken hebben qua recepten dan hoor ik dat ook heel graag in de comments hieronder!

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

5 Comments
 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat een lekkere combi!
  Ik ontbijt meestal met kwark met toevoeging (meestal musli, bij meer tijd met fruit, bij lekkere trek cruesli). Ofwel met havermoutpap (maar dan heb ik wel meer tijd nodig in de ochtend ivm afkoelen).

 • Sabine

  Beantwoorden

  Ziet er weer heerlijk uit! Bedankt voor de inspiratie. Liefs

 • Manon

  Beantwoorden

  Dat ziet eruit als een heerlijk ontbijtje. Het merk ken ik niet,

 • Mariëlle

  Beantwoorden

  Ik wist niet dat ze dit hadden :O ! En ik wil echt eens vijg proberen haha :)

 • gerhilde maakt

  Beantwoorden

  Grappig, ik gebruik al jarenlang de anti-roosshampoo van Urtekram. Ik wist helemaal niet dat die ook voedingswaren hadden!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.